FF Jaro utslaget i cupen efter straffar

För andra gången på fyra dagar tvingas FF Jaro åka hem tomhänta från S:t Michel. Matchen blev dock betydligt jämnare denna gång och lagen tvingades till straffläggning innan en segrare kunde utses.

Tränaren Jimmy Wargh hade roterat kraftigt i truppen från lördagens match mot MP. Hemma i Jakobstad stannade Brunell, Okoye, Tendeng och Kronholm. Nya i öppningen var Joas Snellman i målet, Aron Bjonbäck Alex Ramsay, Albin Björkskog och Antonio Hotta. Dessutom presenterade Jimmy Wargh ett helt nytt mittbackspar i Jacob Bushue och Alex Ramsay. Även MP hade gjort förändringar men inte lika stora som FF Jaro.

FF Jaro var betydligt mera taggat denna match jämfört med matchen i lördags. Laget pressade betydligt högre upp i banan och vann de flesta duellerna och dominerade den första halvleken utan att för den skull skapa några riktigt farliga chanser.  Laget fick precis som förra matchen en hel del fasta situationer men utan att skapa några farligheter. De bästa chansern kom kanske på två frisparkar från vänsterkanten. Den ena i den 20:e minuten och den andra i den 33:e. Båda slogs av Antonio Hotta och den första var Sotelo nära att skarva in och den andra nickade Widjeskog förbi vid den bortre stolpen.

Men ingetdera lagen lyckades spräcka nollan innan domaren blåste för halvtidsvila.

FF Jaro gjorde ett byte i paus när Severi Kähkönen kom ut och Benjamin Östman kom in. I den 48:e minuten avancerade Guillermo Sotelo på sin vänsterkant och fick ett läge. Skottet eller Inlägget gick dock förbi den bortre stolpen.  MP fick sin bästa chans i matchen i den 49:e minuten efter att Joas Snellman slarvat med en utspark och en MP-spelar var nära att bryta. Snellman lyckades ändå i sista sekunden få en fot på bollen och bort från det farliga området. Albin Björkskog spelade piggt och skapade några halvchanser ca 15 minuter in i den andra halvlekenmen skotten gick över målet.

I den 61:a minuten gjorde FF Jaro sitt andra byte och Roni Björkskog kom in i stället för Jim Myrevik.

I den 73:e minuten sköt den inbytte Topi Keskinen ett skott från straffområdesgränsen men Joas Snellman räddade snyggt och chansen rann ut i sanden. I den 76:e minuten kom Antonio Hotta ut och Benjamin Sandnäs kom in. I den 80:e minuten gav Sotelo en kort frispark på vänsterkanten till Widjeskog. Inlägget från Widjskog blev bra, men ingen Jarospelare hann fram. Strax efteråt fick Albin Björkskog ännu en skottchans men skottet blev alltför löst och målvakten kunde rädda.

Ännu på tilläggstid fick FF Jaro en chans efter ett inlägg av Sotelo. Adam Widjeskog var igen den som fick möjlighet att nicka vid den bakre stolpen men bollen gick över.

När domaren blåste av matchen var ställningen 0-0 och i enlighet med reglerna i Finska Cupen följde straffläggning. Lagen följdes åt till 2-2 efter mål av Sotelo och Östman. i den tredje omgången gick Marcel Warghs skott förbi medan MP-spelaren satte sin straff. I följande omgång räddade MP-målvakten Bushues svaga skott och Snellman gjorde en fin räddning på MP:s straff. Ramsay satte FF Jaros sista straff och det gjorde även MP, vilket betydde att MP vann straffläggningen med 4-3 och matchen med 1-0.

Detta innebär att FF Jaros resa i finska Cupen är över för denna säsong och att laget nu kan koncentrera sig enbart på seriespelet. Ett seriespel som inkommande söndag bjuder på en riktig topp match när TPS kommer till Centralplanen i Jakobstad.