FF Jaro tog tredje vinsten i rad

FF Jaro besegrade på onsdagen PePo med siffrorna 3-0 (1-0). Målskyttar blev Guillermo Sotelo, Severi Kähkönen och Albin Björkskog.

Tränaren Jimmy Wargh tvingades igen en gång introducera ett nytt mittbackspar eftersom Frankline Okoye var avstängd och Johan Brunell varit sjuk förra veckan. Denna gången var det Marcel Wargh och Alex Ramsay som fungerade som mittbackslås. Markus Kronholm och Emile Paul Tendeng var båda tillbaka i öppningen och de ersatte en småskadad Jacob Bushue och Jim Myrevik.

FF Jaro har under de senaste matcherna pressat högt och stressat motståndarna i den första halvleken, men mot PePo hadeaget svårt att få till det spelet. I den 6:e minuten bröt dock Severi Kähkönen en dålig passning från en PePo -spelare och spelade fram Tendeng inne i straffområdet, Tendeng fick en dålig första beröring och fri med målvakten smet bollen för långt framför honom och målvakten kunde rädda. I den 11:e minuten fick Jaro en frispark någtra meter från kortlinjen. Kronholm lade frisparken och bollen blev att studsa mellan spelarna inne i straffområdet utan att någon riktigt fick tag på den. Till slut kom bollen ut till Bjonbäck, vars försök till inspel blev för långt och gick direkt till målvakten.

I den 19:e minuten fick Irfan Sadik en fin framspelning in bakom linjen och Alex Ramsay såg sig tvingad att hålla fast honom i armen. Domaren ansåg dock att det inte var fråga om ett friläge och Ramsay kom undan med endast ett gult kort.

Två minuter senare, i den 21:a minuten, fick FF Jaro en hörna som Markus Kronholm gick för att ge. Hörnan blev en kort till Tendeng, som slog den tillbaka till Kronholm. Kronholm spelade direkt in längs marken mot straffpunkten och där dök Sotelo upp och dundrade in bollen med vänsterfoten rakt upp i det vänstra krysset och FF Jaro tog ledningen i matchen med 1-0.  Efteråt konstaterade tränaren Jimmy Wargh att det var en intränad variant och att laget dagen innan tränat på den utan att göra mål en enda gång.

Trots att spelet inte riktigt fungerade som det borde så bjöd hemmalaget inte PePo på många chanser. Det var i stället FF Jaro som skapade chanserna utan att riktig få till avsluten. I den 26:e minuten byggde FF Jaro upp ett fint anfall där Bjonbäck till slut gav ett hårt inlägg, som en relativt fri Remesaho inne i straffområdet inte riktigt fick tag på. Någon minut innan pausvilan spelar Tendeng fram Kähkönen inne i straffområdet och Kähkönen svänger om och får foten fri för ett skott. Skottet blir bra men målvakten Hill får händerna på det. Returen går rakt ut men ingen jarospelare får tag på bollen innan den går ut över kortlinjen. Ännu i den sista spelminuten i den första halvleken får FF Jaro en chans. Bollen kommer in till Kähkönen framför målet och denne lyckas peta bollen bakåt till Antonio Hotta, men Hottas skott misslyckas och går förbi.

FF Jaro går till pausvila i en 1-0 ledning.

Efter pausen är det ett aggressivare FF Jaro som springer in på den soliga Centralplanen. I den 48:e minuten bryter Markus Kronholm en passning på mittfältet och skickar iväg Joni Remesaho ute till vänster. Remesaho lyckas trots hård uppvaktning få iväg ett fint skott som tyvärr träffar den bortre stolpen och studsar ut. Några minuter senare fick Remesaho en ny chans inne i straffområdet, men försökte i stället för att skjuta ytterligare dra en motståndare och tappade bollen.

Jaros press fortsatte att ge resultat. I den 60:e minuten fick PePo en frispark på egen planhalva och slog den kort. Remesaho kunde bryta följande passning och spelade fram Severi Kähkönen. Kähkönen avancerade och kunde med ett enkelt skott passera målvakten och FF Jaro ledde matchen med 2-0. Målet var Severi Kähkönens sjätte för säsongen.

Strax efteråt gör FF Jaro sitt första byte och Emile Paul Tendeng ersätts av Jim Myrevik.

Några minuter senare fick PePo kanske sin bästa chans i matchen, när jaromålvakten Hannes Käldström i kamp med Irfan Sadik boxade bort en hög lyra i straffområdet. Returen lobbas över Käldström men Alex Ramsay nickar bort på mållinjen. Nicken boxas längre bort av Käldström. Skottet som följer på utboxningen går förbi Kädström men blockeras av Adam Widjeskog strax framför mållinjen.

I den 65:e minuten gav en PePo-spelare ett inlägg mot Sadik. Sadik klackade bollen ur ett misstänkt offsideläge, men till all lycka för hemmalaget gick bollen aningen förbi den bortre stolpen.

I den 71:a minuten kom Antonio Hotta ut och Johan Brunell sprang in på plan. I och med det bytet bytte tränaren Jimmy Wargh till en trebackslinje.

Adam Widjeksog spelar i den 76:e minuten fram Aron Bjonbäck inne i straffområdet men Bjonbäck lyckades inte riktigt få kontroll på den svåra bollen och målvakten hann emellan. 10 minuter före fulltid gör FF Jaro sina sista byten. Joni Remesaho och Adam Widjeskog kommer ut och Benjamin Östman och Albin Björkskog byts in.

Dessa två kommer också att stå bakom slutresultatet i matchen i den 90 minuten. Sotelo och Kronholm spelar fram Östman nere vi kortlinjen och han hittar Albin Björkskog vid straffpunkten. Björkskog gör inget misstag utan placerar bollen utom räckhåll för målvakten Hill och Jaro ledde med 3-0.

PePo fick ännu på tilläggstid möjlighet att reducera. Efter en domarboll kunde PePo få till ett inlägg som Käldström fick fingrarna på tillräckligt för att nicken från en PePo spelare skulle gå över.

När domaren blåste av matchen kunde laget helt välförtjänt ta emot jublet och applåderna från de 1017 åskådarna. I och med segern avancerade också laget till den övre delen av serien och ligger för tillfället sexa med 17 poäng.

Vilan för laget blir ändå inte lång eftersom FF Jaro redan inkommande söndag tar emot Ekenäs IF på Centralplanen i Jakobstad.