FF Jaro tog rutinseger över MYPA

Matchen mellan FF Jaro och MYPA blev precis så jämn som man hade väntat sig. FF Jaro vann med 2 – 0 ( 1 – 0 ) efter tvåmål av Jahir Barraza och laget fortsätter därmed kampen om kvalplatsen.

Genast i inledningen av matchen blev det klart att MYPA hade kommit till Jakobstad för att kämpa om segern. Laget började starkt och skapade snabbt flera hörnor. När det hade spelats 7 minuter kom FF Jaro upp i en snabb kontring efter en MYPA hörna och efter fint kombinations spel kunde Joni Remesaho frispela Jahir Barraza som kliniskt gjorde 1 – 0.

Efter målet var den första halvleken jämn och båda lagen hade chanser att göra flera mål. FF Jaro kunde inte kontrollera spelet på mittfältet på samma sätt som i den föregående matchen och MYPA kunde störa FF Jaros speluppbyggnad ganska bra. FF Jaros chanser skapades närmast via kanterna och genom kontringar. Lagen gick till pausvila med FF Jaros 1 – 0 ledning.

Andra halvleken fortsatte på samma sätt och båda lagen skapade målchanser. Det räckte ändå till den 76 minuten innan nästa mål kom. FF Jaro kunde igen anfalla längs den vänstra kanten och efter många passningar kom bollen in i mitten till Remesaho som passade vidare till Barraza som säkert placeradebollen i mål till 2 – 0. Dethär var Barrazas 12 mål och samtidigt också Remesahos 12 målgivande passning i serien. Efter dethär kunde FF Jaro kontrollera spelet ganska bra och ledningen var inte i något skede mera hotad. FF Jaro har nu vunnit fem av de sex senaste matcherna och är nu endast sex poäng från kvalplatsen.

FF Jaro gjorde tre byten i andra halvlek när Otto Hirvonen kom in som högerback i stället för Johan Brunell i den 67 minuten, Anthony Olusanya på kanten av mittfältet i stället för Axel Vidjeskog och Papa Niang kom in på mittfältet i stället för Joni Remesaho i den 88 minuten.

FF Jaros huvudtränare Niklas Käcko:

– Idag fick vi inte tag i spelet och vi gjorde konstiga beslut med bollen och passade mycket felpassningar. MYPA var bra och gjorde spelandet svårt för oss. Jag är förstås nöjd med seger och att vi höll nollan.

FF Jaros nästa match spelas i Björneborg lördagen den 31.08. och då står MuSa för motståndet.

FF Jaro: Seppä, Takamäki, Milosavljevic, Brunell ( 67 min. Hirvonen ), Vidjeskog ( 70 min. Olusanya ), Emet, Dafaa, Remesaho ( 88 min. Niang ), Kähkönen, Barraza.

Bytesspelare: Valtonen, Alasuutari, Myrevik, Moore.