FF Jaro tog en bortapoäng i Åbo.

TPS och FF Jaro delade rättvist poängen på fredagen i Åbo. Matchen slutade 1 – 1 ( 0 – 0 ) efter att TPS Eliecer Espinosa och FF Jaros Darvin Chavez nätade i andra halvleken.

Matcherna mellan FF Jaro och TPS har varit händelserika och det brukar uppstå många situationer i båda ändarna av planen. Idag blev det inte så och speciellt i första halvleken försvarade båda lagen bra och tog inga risker i anfallsspelet. I första halvleken hade FF Jaro några chanser varifrån man kunde ha gjort mål och TPS hade några hörnor. Lagen gick till pausvila med 0 – 0.

TPS började spela aktivare genast i början av andra halvleken och när det hade spelats 48 minuter kunde Eliecer Espinosa göra 1 – 0 i en situation där kommunikationen mellan FF Jaros målvakt och försvarare inte fungerade. Efter målet började FF Jaro anfalla lite modigare och mot slutet började det skapas mera och mera chanser vid TPS målet. När FF Jaros anfallare inte lyckades med målskyttet så steg försvararen Darvin Chavez fram och gjorde 1 – 1 målet i den 84 minuten. Chavez har nu gjort mål i tre matcher i följd. Ingendera av lagen nöjde sig med oavgjort och i slutet spelade båda lagen för att vinna. Matchen slutade ändå 1 – 1 och sett till matchbilden så var dethär resultatet rättvist.

FF Jaros huvudtränare Niklas Käcko:

– Jag är nöjd med poängen på bortaplan och med lagets spel. Vi började försiktigare än vanligt och gav motståndarna bollinnehavet. Det fungerade bra och TPS kunde inte skapa bra målchanser.

FF Jaros nästa match och samtidigt säsongens sista bortamatch spelas i Uleåborg lördagen den 05.10. och för motståndet står då AC Oulu.

FF Jaro: Topi Valtonen, Darvin Chavez, Johan Brunell, Pavle Milosavljevic, Walter Moore, Luis Robles, Jonas Emet, Severi Kähkönen (90 min. Otto Hirvonen), Jim Myrevik (54 min. Papa Niang), Jahir Barraza, Anthony Olusanya (65 min. Anthony Dafaa).

Bytesspelare: Ville Seppä, Jaakko Alasuutari, Samuel Uusitalo