FF Jaro tog brons efter vinst över AC Kajaani i sista omgången.

FF Jaros 3 – 0 ( 2 – 0 ) seger över AC Kajaani på Jakobstads centralplan räckte till tredje plats i årets Ettan. Matchen var samtidigt Jonas Emets sista i FF Jaro.

FF Jaro hade gjort några ändringar i öppningselvan från den föregående matchen när Darvin Chavez var tillbaka i försvaret istället för Walter Moore och Joni Remesaho kom in på mittfältet istället för den skadade Jim Myrevik. Matchen började fartfyllt och båda lagen hade flera målchanser innan Jahir Barraza snodde bollen av en överrumplad AC Kajaani målvakt och placerade bollen säkert i mål efter 19 minuters spel. Dethär var Barrazas 15 mål. Efter dethär gick det några minuter innan Axel Vidjeskog forcerade in i straffområdet med bollen och blev fälld med straffspark som följd. Jonas Emet placerade säkert in bollen i målvaktens högra hörn och matchuret visade 2 – 0. Dethär blev också Emets sista mål i FF Jaro. Lagen gick till pausvila med 2 – 0 till FF Jaro.

I pausen gjorde FF Jaro ett byte när Papa Niang kom in istället för Anthony Olusanya. Genast i början av andra halvlek kom Jonas Emet i byte på grund av en sträckning och publiken gav honom stående ovationer. Anthony Dafaa ersatte honom. Andra halvleken var närmast bara att hålla bollen på mittplan för FF Jaro och det var inte mera frågan om vem som skulle vinna matchen. När det hade spelats 73 minuter tacklades Joni Remesaho fult av AC Kajaanis försvarare Giordano Mueller Piffero som också helt välförtjänt fick ett rött kort. Remesaho kunde inte fortsätta matchen och Walter Moore kom in istället för honom. På tilläggstid fick vi se matchens snyggaste mål när Darvin Chavez steg upp efter västerkanten och tryckte in bollen i det främre krysset på passning av Barraza till slutresultatet  3 – 0.

När KTP samtidigt förlorade sin match mot TPV steg FF Jaro upp till en fin tredje plats i tabellen och spelarna fick sina bronsmedaljer efter matchen. Medaljutdelningen var en bra avslutning på säsongen 2019.

FF Jaro: Topi Valtonen, Jusa Ihalainen, Johan Brunell, Pavle Milosavljevic, Darvin Chavez, Jonas Emet ( 48 min. Anthony Dafaa ), Luis Robles, Axel Vidjeskog, Anthony Olusanya ( 45 min. Papa Niang ), Joni Remesaho ( 77 min. Walter Moore ), Jahir Barraza.

Bytesspelare: Ville Seppä, Toni Takamäki, Jaakko Alasuutari, Otto Hirvonen