FF Jaro till final i Ettans cup efter straffdrama – Savchenko matchhjälte

FF Jaro lyckades vinna semifinalen i Ettans cup mot PK-35 efter straffläggning med siffrorna 3-4 och möter i final TPS i Åbo inkommande veckoslut.

Matchen i Talihallen i Sockenbacka bjöd inte på något direkt finlir. Båda lagen var kraftigt decimerade på grund av skador och mycket av spelet försiggick på mittplan. Ingetdera lagen lyckades skapa några riktigt farliga chanser och statistiken från den första halvleken visade på två skott mot mål för bortalaget FFJaro mot inget enda för hemmalaget. I den första halvleken hade hemmalaget dock ett visst bollövertag utan att för den skull komma till några chanser.

Den andra halvleken blev lika chansfattig även om det nu var FF Jaro som höll aningen mera boll. Inför den andra halvleken byttes Jim Myrevik in i stället för Alex Ramsay och under halvlekens gång gjorde Jimmy Wargh ytterligare två byten, Roni Björkskog ersatte Antonio Hotta och Isak Löv ersatte Benjamin Östman.

Matchen stod oavgjord 0-0 när domaren blåste av matchen efter dryga 90 minuters spel.

I den påföljande straffläggningen följdes lagen åt till ställningen 3-3 efter mål av Sotelo, Tendeng och Myrevik för FF Jaro. PK:s fjärde straff kunde målvakten Mykyta Savchenko rädda via stolpen medan Jacob Bushue snyggt satte sin och FF Jaro ledde efter fyra omgångar med 3-4. Målvakten Mykyta Savchenko skulle bli stor hjälte i bortalaget när han snyggt lyckades rädda PK-35:s femte straff och därmed kunde FF Jaros spelare jublande tacka målvakten Savchenko för hans insats.

Jaros finalmotståndare blir TPS från Åbo som klart besegrade Ekenäs IF med 0-3 i den andra semifinalen. Matchen spelas inkommande lördag 19.3.2022 i Åbo.