FF Jaro slarvade bort poäng i Ekenäs

FF Jaro drog det kortare strået i matchen mot Ekenäs och förlorade den jämna matchen med 2-1 (1-1). Jim Myrevik stod för FF Jaros kvittering i den första halvleken.

FF Jaro gick tredje gången av fyra möjliga på en mina i Ekenäs. Matchen var jämn även om FF Jaro till stor del dominerade bollinnehavet utan att lyckas få till målskyttet ytterligare fler gånger.

FF Jaro kom till match med exakt samma öppningselva som i matchen mot PePo och laget inledde också mycket bra i den första halvleken. FF Jaro pressade högt och skapade stora problem för EIF att bygga upp spelet. I den 8:e minuten får FF Jaro en frispark  från vänsterkanten ca 5 meter från straffområdeskanten. Frisparken ges av Sotelo och den träffar ribban och studsar ut igen. Jim Myrevik är hela tiden på språng och i den 13:e minuten spelar Tendeng honom fri på kanten men han hittar inte någon medspelare med inlägget. Spelet är tidvist ganska hårt och domaren Lina Lehtovaara tvingas ofta blåsa för frisparkar åt båda lagen.

I den 23:e minuten tvingas FF Jaro göra sitt första byte. Frankline Okoye kan inte fortsätta och han ersätts i mittförsvaret av Marcel Wargh.  I den 27:e minuten spelas Myrevik fram till ett skottläge, men skottet fastnar på en försvarare. Några minuter senare kommer Emile Paul Tendeng fram på högerkanten och ger ett inlägg som Joni Remesaho får foten på bollen, men tyvärr går skottet rakt på den välspelande EIF-målvakten El Moutacim. Och i den 33:e spelminuten får EIF sin första chans i matchen, när vänsterbacken Daoussi ger en långboll från egen planhalva mot Jaroförsvaret. Försvaret får inte riktigt tag på bollen som landar mellan två Jarospelare och Adam Larsson kommer fri med Savchenko. Den svenske målsprutan gör inget misstag utan sätter in bollen i mål förbi Savchenko. Helt plötsligt leder EIF med 1-0.

I den 38:e minuten får Daoussi en ny assist men denna gång spelar han snyggt fram FF Jaro och Jim Myrevik. Myrevik snappar upp en dålig bakåtpassning och gör inget misstag ensam med El Moutacim och matchen står 1-1. Ett helt rättvist resultat så länge in i matchen. Detta blir också halvtidsresultat.

Ingetdera lagen gör några förändringar i paus. Den andra halvleken fortsätter på samma sätt som i den första halvleken. Jaro pressade högt och EIF hade stora svårigheter att få till något spel.I den 56:e minuten fick Jaro en frispark från ca 30 meter som Markus Kronholm slår. Bollen nickas inne i straffområdet men tyvärr förbi målet.  Tre minuter senare får Jaro en ny frispark, men nu tio meter närmare målet vid ca 20 meter. Denna gång är det Severi Kähkönen som slår den, men tyvärr rakt på målvakten. Strax efteråt får FF Jaro en jättechans. Jacob Bushue hittar Joni Remesaho inne i straffområdet och Joni fintar bort en försvarare och får på ett skott, som igen går direkt på målvakten.

I den 80:e minuten var det FF Jaros tur att slarva med ett uppspel i försvaret och Valdrin Rachica blev fri. Han kom aningen ut till vänster men lyckades snyggt vinkla in skottet förbi Savchenko i det bortre hörnet. Ekenäs IF gick därmed aningen oväntat upp i en 2-1 ledning. Efter detta fortsätter FF Jaro att pressa och får inom några minuter två halvchanser. Först får Remesaho en möjlighet och strax efteråt är det Tendengs tur att försöka.

I den 85:e minuten gör FF Jaro två byten.  Adam Widjeskog och Joni Remesaho ersätts av Aron Bjonbäck och Albin Björkskog. Och i den 87:e minuten får FF Jaro sin chans till en kvittering. Bushue slår en lång passning ut till höger mot Tendeng, som direktskarvar bollen vidare in i straffområdet till Albin Björkskog. Björkskog får bollen vid femmetersgränsen, men får inte riktigt stegen att passa och bollen smiter från honom. I en första tilläggsminuten startar Aron Bjonbäck ett fint anfall på högerkanten. Inlägget hamnar via Björkskog hot Tendeng som inte riktig får på ett ordentligt skott utan målvakten kan rädda. I den 93:e minuten får Johan Brunell ännu en chans att skjuta från ca 28 meter. Det hårda skottet går dock via en EIF-spelare direkt på målvakten. FF Jaro kämpar till det sista men kampen blir resultatlös och Jaro tvingas åka den långa vägen hem igen med en förlust i bagaget.