FF Jaro – SJK Akatemia 3 – 1 ( 0 – 0 )

FF Jaron Ykköscupin viimeisessä ottelussa SJK Akatemiakaatui selvin numeroin 3 – 1 Tellushallissa. Tulos tarkoittaa sitä että FF Jaro voitti lohkonsa ja saa kotipelin ensi lauantaina kun puolivälierät pelataan. Arvonta suoritetaan sunnuntaina.

FF Jaro otti peli haltuunsa heti ottelun alussa ja pallohallinta oli kotijoukkueella ja SJK Akatemia taas tuli nopeasti ja vaarallisesti vastahyökkäyksillä. Koko ensimmäinen puoliaika oli tarkkaa peliä ja molemmat maalivahdit pystyivät pitämään maaliinsa puhtaina. FF Jaron vaarallisimmat paikat tulivat kulma- potkuista tai keskityksistä ja SJK Akatemian parhaat paikat tulivat vastahyökkäyksistä. Tauolle mentiin tilanteessa 0 – 0.

Toiselle puoliajalle FF Jaro teki pari vaihtoa ja pelihallinta siirtyi vielä selkeämmin kotijoukkueelle. Heti toisen puoliajan alussa luotiin useampia hyviä maalipaikkoja. Kun ottelu oli pelattu 58 minuuttia Severi Kähkönen puski Guillermo Sotelon keskityksen hienosti tilanteeseen 1 – 0. FF Jaron painostus jatkui myös
maalin jälkeen ja kun ottelu oli pelattu 60 minuuttia Adam Vidjeskog murtautui hienosti vastustajan rangaistusalueelle ja hänet kaadettiin. Emile Paul Tendeng ampui rangaistuspotkun sisään oikeaan alanurkkaan tilanteeseen 2 – 0. Tämän jälkeen molemmat joukkueet tekivät useita vaihtoja. Molempien joukkueiden vaihto- miehet onnistuivat hyvin ja pelin taso pysyi edelleen hyvänä. Ottelun 89 minuutilla Aron Bjonbäck ohitti vastustajansa ja hänet kaadettiin vastustajan rangaistusalueen rajalla. Tilanteesta syntyi vapaapotku joka Guillermo Sotelo ampui vasemmalla jalalla hienosti sisään pienestä kulmasta tilanteeseen 3 – 0. Ottelun lisäajalla SJK Akatemian paras pelaaja Obioha Samson Ebuka pääsi vielä kaunistelemaan numerot tilanteeseen 3 – 1. Tämä oli myös ottelun lopputulos.

FF Jaro peluutti 16 pelaajaa ottelussa ja kaikki suoriutuivat hyvin, tästä on hyvä jatkaa ensi viikon lauantaina.