FF Jaro och KTP spelade oavgjort 2-2 (1-0)

Efter en verkligt fin insats av hemmalaget förstörde gästerna kvällen med ett sent kvitteringsmål.

FF Jaros tränare Jimmy Wargh hade tvingats till några förändringar i backlinjen på grund av Frankline Okoyes skada. I stället för Marcel Wargh kom Johan Brunell in efter sin skada och bildade mittbackspar med Alex Ramsay.  Guillermo Sotelo var tillbaka från sin avstängning och ersatte Frankline Okoye. Även Emile Paul Tendeng var tillbaka efter sin skada och ersatte Jim Myrevik. Matchen spelades på en regntung Centralplan och regnet störde också under matchens gång.

FF Jaro fortsatte på samma linje som i matchen mot IF Gnistan och laget dominerade fullständigt den första halvleken och KTP hade stora problem att ta sig förbi ett aggressivt pressande FF Jaro. FF Jaro skapade också mera än i matchen mot IF Gnistan, men fortfarande har laget svårt att få till avslut inne i straffområdet. I den 9:e minuten fick FF Jaro en hörna från höger som Sotelo gick för att slå. Hörnan blev farlig och smet genom hela spelarhögen framför målet och strök förbi den bortre stolpen. Minuten senare kom KTP upp i ett av sina få anfall i den första halvleken. Ett inlägg från vänster hittade en fri Matias Paavola inne i straffområdet men Paavolas nick gick strax förbi Joas Snellamans vänstra stolpen.

FF Jaro fortsatte att pressa högt och ettrigt och i den 23:e minuten kunde Joni Remesaho bryta ett uppspel och spela bollen till Severi Kähkönen, vars skott tyvärr gick högt över. Under den följande femminuters perioden sköt i tur och ordning Remesaho, Widjeskog, Kähkönen och Ramsay bollen över ur relativt fina lägen. I den 35:e minuten fick FF Jaro en frispark från sidolinjen som Markus Kronholm slog in i straffområdet och Johan Brunell var en hårsmån ifrån att få foten på,  men han hann inte riktigt fram och bollen gick över kortlinjen. Ett par minuter senare var det Brunells tur att spela fram Tendeng inne i straffområdet, men inte heller Tendeng hann riktigt få foten på bollen.

Ff Jaro fortsatte att sätta press och i den 42:a minuten fick FF Jaro ett inkast som Markus Kronholm snabbt kastade bakåt till Aron Bjonbäck. Bjonbäck gav ett högt inlägg mot den bakre stolpen och hittade en fri Tendeng som nickade in bollen framför mål. Där steg Severi Kähkönen fram och nickade in matchens första mål. FF Jaro ledde med 1-0. Detta blev också resultatet i halvtid.

KTP gjorde två byten i paus och in kom MIka och Matias Lindfors. Precis som i FF Jaros match mot Gnistan lyckades bortalaget lite bättre få till sitt eget spel i den andra halvleken. FF Jaro inledde den andra halvleken aningen trevande, men efter ca 5 minuters spel fick laget igen tag i spelet och skapade några halvfarlig chanser.

I den 55:e minuten gör FF Jaro sitt första byte och en trött Joni Remesaho kommer ut efter en fint genomförd match. In i stället springer Jim Myrevik. Strax efteråt kommer Sotelo på sin kant ner mot kortlinjen och avfyrar ett hårt skott som målvakten Lepola tvingas ge en retur på. Returen kommer ut till Markus Kronholm men hans skott går rakt på målvakten. I en 62:a minuten pekar Tendeng på sitt baklår och vill komma ut  och han ersätts av Albin Björkskog, som nu var tillbaka från sin landslagskommendering. Björkskog var pigg och fortsatte pressa högt vilket också skulle komma att ge resultat senare. I den 79:e minuten bryter hemmalagets försvar ett försök till anfall, men slarvar i uppspelet och KTP kan återerövra bollen. Jaroförsvaret lyckades rensa ut bollen mot sidlinjen, men till en KTP-spelare. Inlägget från höger stoppas av Snellman i Jaromålet men returen hamnar hos Antti Mäkijärvi som drar på ett skott. Brunell hinner blockera skottet, men bollen blir att snurra vid den bortre stolpen och Joni Mäkelå hinner först på bollen och kan slå in den i tomt mål. Matchen står 1-1med ca kvarten kvar att spela.

Den sista kvarten blir händelserik. I den 81:a minuten får FF Jaro en frispark på mittplan. Markus Kronholm slår en lyra in i straffområdet och KTP-målvakten Lepola boxar ut. Bollen hamnar hos Adam Widjeskog som avancerar in i straffområdet mellan två försvarare.  Widjeskog får en touch på foten och faller. I stället för att blåsa straff för hemmalaget anser domaren Mikko Juusola att Widjeskog filmar och lyfter ett andra gult kort åt Widjeskog, som därmed tvingas lämna planen. FF Jaro tvingas alltså spela slutet av matchen med en man mindre på plan. Men laget låter sig inte nedslås och i följande minut går laget upp i en 2-1 ledning.  En lång framspelning på högerkanten går ända till en utrusande Lepola. Målvaktens uppspel träffar en försvarare och studsar till Albin Björkskog som helt plötsligt är ensam med ett tomt mål.  Björksksog avancerar och sätter behärskat in bollen i nät.

FF Jaro gör sitt tredje byte i den 83:e minuten när Severi Kähkönen ger plats åt Benjamin Östman. I den 87:e minuten får FF Jaro en frispark ur ett fint läge men målvakten kan boxa ut Sotelos hårda skott.

Om FF Jaros ledningsmål kom aningen tursamt så kom KTP:s kvittering i den 90:e minuten också aningen tursamt. Ett skott utifrån av KTP studsade på en Jaroförsvare och blev till en hög lyra mot målvakten Joas Snellman. Snellman missbedömde aningen bollbanan och lyckades inte få tag på bollen utan den föll ner vid fötterna på Mika, som bara hade att sätta bollen i mål. Därmed fastställde han också matchens slutresultat 2-2.