FF Jaro lyckades inte bryta förlustspiralen mot IF Gnistan

Fotbollen visade sig igen en gång från sin obarmhärtiga sida när FF Jaro förlorade matchen mot IF Gnistan med siffrorna 0-2 (0-0)

Till en del beroende på skador men även för att väcka laget hade tränaren Jimmy Wargh möblerat om rätt kraftigt i laguppställningen. På målvaktssidan hade tränaren gjort ett byte och in i stället för Savchenko kom Joas Snellman, som därmed fick göra debut i Ettan. Försvarslinjen var även den nykomponerad och bestod av mittbackarna Alex Ramsay och Marcel Wargh med Aron Bjonbäck ute till höger och Frankline Okoye till vänster. Adam Widjeskog, Jacob Bushue och Markus Kronholm bildade mittfältsmotorer och och anfallstion bestod av Jim Myrevik, Severi Kähkönen och Joni Remesaho, som därmed var tillbaka efter sin skada.

Inför matchen hade tränaren Jimmy Wargh även utlovat ett offensivare FF Jaro, vilket även skulle visa sig vara fallet. I den första halvlekn var det inget snack om vilket lag som dominerade. FF Jaro pressade högt och motståndarna fick aldrig igång något spel, men ännu engång var det målskyttet som var FF Jaros akilleshäl. Trots en hel del fina chanser i den första halvleken så lyckades rödtröjorna inte komma annat än nära.

Matchstarten försenades med 15 minuter efter att en i domartrion insjuknat och man tvingats kalla in en reserv. Redan i den 6:e spelminuten pressade Severi Kähkönen gästernas målvakt Jiri Koski till ett misstag. Koski blev sen i sitt uppspel och bollen gick direkt till Markus Kronholm, som fick ett tomt mål framför sig. En försvarare hann ändå få en fot emellan på Kronholms skott och bollen gick ut till en hörna. Minuten senare fick gästerna en hörna från vänster som blev farlig. Pigge Roni Huhtala kom åt att klacka bollen vid femmeterslinjen men Joas Snellamn i FF Jaromålet var på sin vakt och räddade.

FF Jaro fortsatte att pressa högt med flera spelare och IF Gnistan lyckades väldigt sällan med uppspelen och att få till någon längre passningskedja. I den 20:e minuten avancerade Aron Bjonbäck på högerkanten och gav ett lågt inlägg in framför Gnistan målet, men Joni Remesaho nådde inte riktigt bollen utan styrde den utanför. Någon minut senare slog Kronholm en frispark från sidolinjen som Myrevik nickade och Gnistan försvaret schabblade ut till en hörna. I den 27:e minuten spelade Severi Kähkönen fram Joni Remesaho till en skottchans men skottet räddades av målvakten Jiri Koski.

Två minuter senare byggde FF Jaro igen upp ett fint anfall med Kähkönen och Remesaho. Kähkönen blev nästan fri inne i strafområdet och lyckades peta bollen till Remesaho, som avancerade ytterligare någon meter innan han gav en passning in i mittet till en framrusande Jacob Bushue. I det avgörande ögonblicket fick Bushue en knuff i ryggen och föll, men domaren slog endast ut med händerna och spelet fick fortsätta. I den 36:e minuten byggde FF Jaro snyggt upp ett anfall igen och Adam Widjeskog fick möjlighet att skjuta ett hårt skott som målvakten ändå med viss möda lyckades boxa ut.

Men trots ett fin insats i den första halvleken lyckades hemmalaget inte spräcka nollan och lgen gick till pausvila med ställningen 0-0.

Ingetdera lagen gjorde några byten i paus. Däremot mattades Jaropresen en aning i den andra halvleken och IF Gnistan fick möjlighet att pressa och bygga upp sitt spel bättre. Men FF Jaro var fortfarande farligt och i den 50:e minuten kontrade laget på högerkanten och Markus Kronholm och Jim Myrevik väggspelade vid straffområdesgränsen. Markus Kronholms fina skott seglade dock aningen över det bortre krysset. Men Gnistan blev allt farligare i sina anfall och i den 53:e minuten fick laget en hörna , som Joas Snellman inte riktigt nådde, men försvaret lyckades ändå rensa undan bollen. Minuten senare spelade Roni Huhtala fri bakom FF Jaros försvarslinje. Huhtala fick ändå bollen aningen för långt från sig och Joas Snellman hann emellan och Huhtala bjöds på en flygtur. Domaren stod ändå välplacerad och viftade avvärjande bort gästernas krav på straffspark.

FF Jaro gjorde sitt första byte i den 65:e minuten. Frankline Okoye haltade ut och in i stället kom Antonio Hotta. Detta innebar att FFJaro ytterligare en gångt vingades möblera om i backlinjen. Genast efteråt fick IF Gnistan en frispark vid det högra straffområdeshörnet. Frisparken slutade i en hörna som skulle resultera i matchens första mål. Maximo Tolonen slog hörnan kort till Kikushi Yoshiaki. som slog ett fint inlägg. En fri Fabrice Gatambiye dök fram och nickade snyggt in bollen från femmeterslinjen och Gnistan gick upp i en 0-1 ledning.

I den 75:e minuten kom Joni Remesaho ut och Benjamin Östman in.  Gnistan pressade nu högt och FF Jaro hade svårt att bygga upp några farligheter och i den 78:e minuten var Gnistans andra mål mer än nära. Marcel Wargh misslyckdes med en passning till Joas Snellman och Douglas Cae hann emellan. Snellman störde dock Cae så pass mycket att hans skott blev svagt och Adam Widjeskog kunde rensa bort bollen på mållinjen.

Jaro skapade ändå några chanser. I den 80:e minuten fick laget en hörna från vänster som slogs av Antonio Hotta. Koski i Gnistanmålet boxade ut bollen till en fri Jacob Bushue. Bushues skott räddades dock av en utrusande Koski och returen gick till Kähkönen, vars skott blockades av en Gnistan spelare. Minuten efter detta gjorde FF Jaro sitt sista byte och Markus Kronholm ersattes av Emile Paul Tendeng.

I den 86:e minuten avgjordes matchen slutligt. Inbytte Tommi Jäntti gjore en fin löpning på högerkanten och frispelades vid kortlinjen av Roni Huhtala. Jänttis passning in framför mål gick förbi en Jaroförsvarare och Douglas Cae hade inga problem att ensam med målvakten sätt spiken i kistan och Gnistan ledde med 0-2.

Detta blev också det sista riktigt farliga som skedde i matchen och när domaren blåste av matchen kund gästerna börja fira segern. Därmed inkasserade FF Jaro sin femte raka förlust och lagets situation i tabellen blir allt svårare.

FF Jaro spelar sin nästa hemmamatch redan inkommande lördag när ytterligare ett topplag, KTP, gästar Centralplanen.