FF Jaro lyckades äntligen vinna under Jakobs Dagar

FF Jaro vann lördagens match mot MP med siffrorna 2-0 (1-0). De 1518 i publiken fick därmed se hemmalaget ta en efterlängtad revansch efter tre tidigare förlusterna mot MP denna säsong.

Tränaren Jimmy Wargh hade inför matchen gjort vissa förändringar i laguppställningen från onsdagens oavgjorda match mot SJK Akatemia. Aron Bjonbäck, Adam Widjeskog, Jacob Bushue och Markus Kronholm kom in i stället för Jim Myrevik, Frankline Okoye,  Antonio Hotta och Joni Remesaho. Men redan under uppvärmningen fick tränaren dåliga nyheter då både Severi Kähkönen och Guillermo Sotelo inte kunde spela. De ersattes strax innan avspark av Frankline Okoye och Jim Myrevik.

Redan i FF Jaros första anfall skapades en farlighet. Tendeng bröt ett uppspel och försökte frispela Myrevik inne i straffområdet, men passningen blev aningen hård och målvakten hann emellan. Annars präglades matchinledningen av en viss nervositet och spelet från båda lagen blev tillknäppt. I den 16:e minuten kom ändå Aron Bjonbäck fram på sin högerkant och fick till ett inlägg som en försvarare stoppade. I situationen efter fick Kronholm möjlighet att skjuta men skottet misslyckades helt och gick långt utanför. Några minuter senare fick Kronholm en ny chans att skjuta och denhär gången blev skottet bättre men målvakten hade ändå inga problem att fånga bollen.

I den 28 minuten fick FF Jaro en frispark ute till vänster fem meter från kortlinjen. Markus Kronholm gav friswparken kort till Jacob Bushue, vars skott gick via en försvarare ut till en hörna från höger. Hörnan från Kronholm blev bra och högst upp av alla kom Frankline Okoy och han nickade in bollen vid den bortre stolpen helt utan möjlighet för målvakten att rädda. FF Jaro ledde matchen med 1-0.

FF Jaro fick så småningom igång ett aningen bättre spel och i den 35:e minuten gav Bjonbäck ett inlägg som Kronholm fick tag på och petade till Widjeskog, men hans skott gick aningen över. Men MP var ändå inte ofarliga och speciellt Topi Keskinen på högerkanten var ett orosmoment för FF Jaros försvar. I den 40:e minuten tog sig Keskinen förbi både Bjonbäck och Ramsay och kom ner mot femmeterslinjen framför Savchenko, men Johan Brunell hann få fram foten och styra ut skottet till en hörna.

När domaren blåste för halvtidsvila ledde alltså FF Jaro med 1-0.

Ingetdera lagen gjorde byten i paus. I den 51:a minuten fick FF Jaro en fin chans att utöka ledningen. Markus Kronholm spelade fram Jim Myrevik från mittlinjen och Myrevik lyckades trots hård uppvaktning få bollen vidare till en framrusande Jacob Bushue. Bushue kom ända ner till femmeterslinjen men hans skottförsök blev dåligt och målvakten kunde lätt fånga bollen. Några minuter senare var det Jim Myrevik som fick möjlighet att skjuta ur ett relativt bra läge men även hans skott svagt och gick klart förbi.

I den 59:e minuten gjorde FF Jaro sina första byten. Emile Paul Tendeng och Markus Kronholm kom ut medan Albin Björkskog och Joni Remesaho kom in. Och det skulle också var den duon som stod bakom FF Jaros nästa mål. I den 63:e minuten bröt Remesaho ett uppspel från MP-försvaret. Hans inlägg nickades bort av en försvarare, men nicken träffade en annan försvarare och studsade till Albin Björkskog. Björkskog tog ner bollen och sköt behärskat in den i målvaktens vänstra hör och hemmalaget ledde matchen med 2-0.

MP får ännu en farlighet i den 75:e minuten när laget får en frispark strax utanför FF Jaros straffområde, men frisparken fastnar i i försvarsmuren.

I den 84:e minuten kommer en krampande Jim Myrevik ut och ersätts av Antonio Hotta och Hotta fick ännu en gång visa prov på sina fina framspelningar. Först i den 88:e minuten försöker han frispela Remesaho, men målvakten hinner emellan och bara två minuter senare passar Hotta bakåt till Widjeskog inne i straffområdet. Widjeskog lyckas få foten fri och hans hårda skott touchar en försvarare och går ut till en resultatlös hörna.

Efter hela 7 tilläggs minuter blåser domaren av matchen och FF Jaro har äntligen vunnit en match under Jakobs Dagar och samtidigt tagit en skön revansch över MP för de tidigare förlusterna under säsongen.

I och med segern går FF Jaro upp på en tredje plats i tabellen med 25 poäng och en poäng före IF Gnistan. FF Jaro spelar sin nästa match i Åbo mot TPS om en vecka 30.7 .2022 kl 17.00. Nästa hemmamatch spelas 7.8.2022 kl 18.30 mot KPV.