FF Jaro krossade PK-35

FF Jaro bjöd publiken på riktigt fina fullträffar när laget besegrade PK-35 hemma på Centralplanen med siffrorna 4-0 (1-0). Målskyttar för FF Jaro blev Emile Paul Tendeng, Severi Kähkönen, Jim Myrevik och Benjamin Östman.

Så var det då äntligen dags för säsongens hemmapremiär. Efter tre bortamatcher mot JäPS, PePo och EIF så gästades hemmalaget av PK-35 från Helsingfors. Bortaturnén gav ett facit på en vinst, en oavgjord och en förlust och fyra poäng. Lagen kunde springa ut på en grön och fin gräsmatta på Centralplanen. Och även temperaturen var uthärdlig.

Tränaren Jimmy Wargh hade gjort en ändring i öppningselvan jämfört med matchen mot EIF i och med att Aron Bjonbäck ersatte Adam Widjeskog på högerbackspositionen. I övrigt var laguppställningen den samma som i förlustmatchen mot Ekenäs IF.

Inledningen på matchen var trevande från bägge lagen. Men det var Jaro som pressade högt och laget bröt ofta PK-35:s uppspel redan på mittfälttet. I den 8:e spelminuten fick FF Jaro en hörna från höger som efter en nick inne framför målet hamnade ute hos Tendeng på vänsterkanten. Tendeng fick fritt skottmöjlighet men skottet gick högt över. Strax efteråt gav Aron Bjonbäck ett inlägg som hittade Tendeng inne i straffområdet, men bollen blev att snurra bland spelarna och till slut kom den ut till Sotelo som från 20 meter drog på ett skott som gick utanför. FF Jaro dominerade klart inledningen och först efter femton minuters spel kunde PK-35 organiserat ta sig över mittlinjen.

FF Jaro fick flera hörnor och frisparkar i den första halvleken som alla blev farliga. I den 21:a minuten gav Kronholm en hörna som hamnade vid fötterna på Severi Kähkönen. I kalabaliken som uppstod vid femmeterslinjen deltog Tendeng, Kähkönen eller Myrevik och sju spelare från PK-35 innan målvakten fick tag på bollen. Men i den 26.e minuten fick FF Jaro utdelning på sina fasta situationer. Kronholm slog en hörna längs marken mot straffområdeslinjen och Johan Brunell. Brunell släppte bollen förbi sig till en helt fri Emile Paul Tendeng, som fick på en drömträff från ca18 meter rakt upp i krysset, och FF Jaro tog rättvist ledningen med 1-0.

FF Jaro fortsatte att pressa på men de flesta farligheterna kom fortsättningsvis på fasta situationer. Och laget hade ännu ett antal farliga frisparkar i slutet av halvleken utan att riktigt få till ett avslut. I den 40:e minuten skapade PK-35 sin bästa chans när Nuutti Tykkyläinen lyckades ta sig förbi Johan Brunell alldelse vid sidolinjen och efter det fick fritt fram mot målet. Hans inlägg var bra men oturligt för PK-35 fanns ingen spelare på plats när inlägget kom. FF Jaro fick ännu en chans i den 45:e minuten när Aron Bjonbäck avancerade på sin kant och gav ett fint inlägg som Severi Kähkönen fick tag på.  Han fick också foten fri inne i straffområdet men skottet misslyckades och gick rakt på bortalagets målvakt.

Lagen gick till pausvila med hemmalaget i en 1-0 ledning.

FF Jaro inledde den andra halvleken lika aggressivt som den första. I pausen gjorde laget en liten ändring när Kähkönen och Myrevik bytte plats. I den 48:e minuten tog Aron Bjonbäck ett skott från 20 meter, men skottet gick utanför. Minuten senare blev Sotelo frispelad av Tendeng ute till höger i straffområdet, men Sotelos skott gick aningen utanför den bakre stolpen. Några minuter senare avgjorde FF Jaro matchen slutligt på några effektiva minuter. I den 53:minuten fick den 849 personer stora hemmapubliken se ett verkligt tiki-taki mål. Frankline Okoye gav en crossboll från egen planhalva till Severi Kähkönen, som direktskarvade bollen vidare till Tendeng på andra sidan.  Tendeng tog emot bollen och hittade en framrusande Kähkönen med en fin passning. Fri med målvakten gjorde Kähkönen inget misstag utan slog upp bollen i målvaktens främre kryss. Snyggt!

MInuten senare var det dags igen. Denna gång fick en PK-försvarare en felträff på ett inlägg från Kronholm. PK-försvaret blev passivt och Severi Kähkönen hann först på bollen nere vid kortlinjen inne i straffområdet. Kähkönens inlägg framför målet hittade en helt fri Jim Myrevik, som endast hade att sätta foten till för att göra sitt andra mål för säsongen i Ettan. Helst plötsligt ledde FF Jaro med 3-0.

Fortsättningsvis pressade Jaro högt och effektivt. Och efter en timmes spel började FF Jaro byta in nya spelare. Först gick Jim Myrevik ut och ersattes av  Marcel Wargh. FF Jaro lättade en aning på pressen i mitten av den andra halvleken och PK-35 tilläts ta över bollinnehavet. I den 69:e minuten kom ett farligt inlägg från vänsterkanten men Okoye hann få foten emellan och Savchenko kunde ta hand om bollen. I den 74:e minuten kom Severi Kähkönen och Aron Bjonbäck ut och ersattes av Albin Björkskog och Adam Widjeskog och i den 85:e minuten ersatte Benjamin Östman Tendeng och Antonio Hotta ersatte Joni Remesaho. I den 87:e minuten fick FF Jaro en ny hörna från höger och Sotelo gick fram för att slå den. Hörnan blev perfekt för Benjamin Östman framför målet och han kunde bara sätta huvudet till för att fastställa slutresultatet till 4-0.