FF Jaro hem från Pargas med tre poäng i bagaget

FF Jaro lyckades äntligen vinna igen och besegrade Pargas IF på bortaplan med siffrorna 0-2 (0-1)

Det var två lag med en långa perioder utan vinst som på onsdagen möttes i Pargas. Pargas hade sex matcer utan vinst bakom sig och FF Jaro fem. Tränaren Jimmyn Wargh hade gjort vissa förändringar i laguppställningen. Marcel Wargh och Jim Myrevik ersatte en avstängd Widjeskog och en skadad Tendeng. Joni Remesaho, som stannat hemma av personliga skäl ersattes av Antonio Hotta. Mykyta Savchenko var tillbaka i målet efter två matchers frånvaro.

Matchinledningen var FF Jaros och laget fick bl.a en farlig frispark, som blev att studsa inne i straffområdet, men hemmaförsvaret lyckades få bort bollen. Båda lagens spel präglades ändå av felpassningar och svårigheter med uppspelen.  Det märktes att försvarsspelet var viktigt för båda lagen och spelet blev stundtals ganska statiskt. PIF tog aningen över spelet utan att för den skull kunna skapa några riktigt farliga chanser.

I den 14:e spelminuten fick FF Jaro en hörna från vänster som slogs av Guillermo Sotelo. Det blev en låp hörna in framför målvakten men en Pargasspelare fick foten på bollen och den gick till en ny hörna, som blev resultatlös. Den följande halvtimmen bjöd på relativt få chanser och Jaroförsvaret med mittbackarna Ramsay och Brunell hade inga större problem att reda ut de få situationer som uppstod.

I den 21 minuten tog Kähkönen ner en fin boll och spelade och fick en fin chans efter väggspel med Myrevik. Han tappade dock balansen i skottögonblicket och bollen rullade över kortlinjen. Några minuter senare bröt Kähkönen ett uppspel inne i straffområdet och fick en skottchans men inte heller denna gång fick Kähkönen stegen att passa och skottet blev för svagt och gick rakt på målvakten. Jaro fortsatte pressa och en minut senare fick Kähkönen igen en chans vid den bortre stolpen efter en lyftning från Myrevik, men inte heller denna gång lyckdes Kähkönen få ordning på fötterna.

Men till slut fick ändå Kähköänen utdelning. I den 37:e minuten fick Aron Bjonbäck möjlighet att slå ett inlägg mot målet . Inlägget blev fint och Kähkönen kom högst upp och nickade snyggt in bollen i mål förbi en chanslös Hakanpää i Pargasmålet. Ännu på tilläggstid i den första halvleken skapade FF Jaro en fin chans. Myrevik spelade fram Sotelo på vänsterkanten. Antonio Hotta fick foten på bollen och den studsade förbi m ålvakten och som det verkade i den bortre stolpen.

I halvtid ledde FF Jaro helt rättvist matchen med 0-1.

Pargas fick den första riktigt farliga chansen i den andra halvleken, när Aron Bjonbäck fällde en Pargasspelare strax utanför straffområdet. Men frisparken från Voca gick rakt i muren och till en resultatlös hörna. FF Jaro fortrsatte att hålla boll under långa perioder i den andra halvleken men utan att komma förbi ett tätt Pargasförsvar. I den 54:e minuten fick Antonio Hotta ändå en skottchans från ca 20 meter men fick foten under bollen och den seglade högt över målet.

I den 61:a minuten fick PIF sin bästa chans i matchen, när Aron Bjonbäck blev bortgjord inne straffområdet och Heikkinen fick fritt utrymme för ett skott. Skottet gick ändå rätt på Savchenko som inte hade några större problem att boxa bort bollen. Minuten senare gjorde FF Jaro sitt första byte när en hårt arbetande Myrevik drabbades av kramp och ersattes av Albin Björkskog. Minuten senare tvingades även Markus Kronholm byta och ersattes av Benjamin Östman.

I den 67:e minuten spelade Benjamin Östman fram Severi Kähkönen strax utanför straffområdet och Kähkönen fick en skottchans. Skottet gick dock strax utanför den bortre stolpen.

Fem minuter senare gav Johan Brunell en fin passning upp i planen till Antonio Hotta som tog sig förbi sin försvarare och blev fri inne i straffområdet. Han lyckades ändå inte få till ett skott och tvingades ner mot kortlinjen innan foten blev fri. Skottet ur liten vinkel borrade sig in i den bortre burgaveln och FF Jaro hade fördubblat sin ledning till 0-2.  Ett snyggt första mål för säsongen av Antonio Hotta.

FF Jaro gjorde i den 81:a minuten sitt sista byte och målskytten Hotta gick ut och Frankline Okoye kom in. Några minuter senare fick Albin Björkskog matchens sista farlighet. Precis som i matchen mot KTP lyckades Björkskog stjäla bollen från en försvarare och spurtade ensam fram mot hemmalagets mål. Björkskog lobbade snyggt över den utrusande målvakten men lobben gick aningen förbi målet.

När domaren några minuter senare blåste av matchen betydde det att FF Jaro efter en lång torrperiod igen lyckades ta tre poäng. Resultatet förbättrade inte lagets placering i tabellen men avståndet till den övre slutserien minskade och är nu fyra poäng. Laget får nu en välbehövlig paus på 10 dagar innan nästa match som är en bortamatch mot SJK Akatemia i Seinäjoki.