FF Jaro gick på en ordentlig mina mot MP

FF Jaro gjorde på lördagen sin sämsta match för säsongen när laget mötte MP i S:t Michel och och förlorade stort med 3-0 (1-0)

Tränaren Jimmy Wargh hade gjort två ändringar i FF Jaros öppningselva från vinstmatchen mot PK-35 senaste söndag.  Albin Björkskog ersatte den skadade Joni Remesaho och Adam Widjeskog kom in som högerback i stället för Aron Bjonbäck. Matchen var den första på Urski (Urheilupuisto) för säsongen och planen verkade i alla fall från sidan sedd ojämn. Dessutom blåste det en hård byig vind som enligt Ruutu+ påverkade spelet. Inför matchen varnade Jaros tränare Jimmy Wargh för att MP var ett fysiskt lag och det fick också bortalaget erfara.

Matchinledningen och den första halvleken var ändå relativt jämn. Matchens första chans fick MP på en frispark från högerkanten. Frisparken resulterade slutligen i ett skott från Topi Keskinen men skottet fastnade ändå i spelarhopen inne i straffområdet.

I den 15:e minuten gick MP upp i ledning. Topi Keskinen tog sig fram på högerkanten och kom nästan ända till kortlinjen. Jaroförsvaret lyckades inte rensa hans inlägg utan bollen hamnade hos Arjan Goljahanpoor som via en Jaroförsvarare lyckades lägga in bollen i mål och MP ledde matchen med 1-0. FF Jaro såg ändå ut att snabbt kunna kvittera ledningen. MP försvaret sjabblade och gav en lös bakåtpassning till målvakten. Guillermo Sotelo rusade fram och målvaktens rensningsförsök studade via Sotelo in framför målet och en helt ensam Sotelo.  Domaren ansåg dock att Sotelo tagit handen till hjälp och underkände målet.  FF Jaro hade i den första halvleken ett flertal fasta situationer, både hörnor och frisparkar ur relativt bra lägen, men utförandet var dåligt och de blev sällan farliga.

I den 35:e minuten byggde Jaro upp ett fint anfall på högerkanten. Vidjeskog hittade Myrevik nära kortlinjen och han gav ett fint inlägg mot straffpunkten och en helt fri Emile Paul Tendeng. Tendeng drog på ett hårt skott direkt på volley, men tyvärr rakt på MP:s målvakt som kunde boxa ut bollen.

Jaro hade stora svårigheter att bygga upp anfallen i den första halvleken och skapade väldigt få lägen. Uppspelen gick alltför långsamt och passningarna gick oftast fel. MP spelade både fysiskt och agressivt och vann de flesta närkamperna.

Lagen gick till pausvila med hemmalaget i en välförtjänt 1-0 ledning.

När lagen kom in för den andra halvleken var det samma spelare som i den första halvleken i båda lagen. Om Jaro hade svårt att skapa något i den första halvleken så blev det inte bättre i den andra, snarare tvärtom. Förutom någon hörna och frispark hade FF Jaro otroligt svårt att överhuvudtaget ta sig in i hemmalagets straffområde. FF Jaros försök till anfall fastnade oftast redan på mittfältet efter en långboll eller en dålig passning.

I den 53:e minuten slog MP till igen. Topi Keskinen frispelades från mittfältet och tog sig förbi en Jarospelare och blev fri med Savchenko. Han gjorde inget misstag utan rullade in bollen vid den högra stokpen. Matchen stod 2-0 till hemmalaget.

Fortsättningsvis var Jarospelarna tvåa på bollarna och MP kunde relativt lätt trilla boll på mittfältet. I den 64:e minuten försökte tränaren Jimmy Wargh skaka liv i ett håglöst manskap genom ett trippelbyte. Ut kom Tendeng, Kronholm och Widjeskog medan Antonio Hotta, Marcel Wargh och Aron Bjonbäck sprang in på planen. För en liten stund kvicknade FF Jaro till och tempot blev bättre, men utan något direkt resultat. I den 66:e minuten fick FF Jaro en hörna som slogs av Sotelo. Hörnan blev bra men nicken från en Jarospelare gick ändå över. I den 70:e minuten gjorde FF Jaro ytterligare ett byte när Myrevik gav plats för Benjamin Östman.

I den 80:e spelminuten avgjorde MP slutligen matchen. Jaroförsvaret missbedömde en uppspelning från hemmalagets försvar och Juuso Liukkonen blev helt fri med Savchenko. Han rundade målvakten och lade in bollen vid den främre vänstra stolpen. MP ledde matchen med 3-0. MP fick ännu en fin chans att utöka ledningen. i den 88:e minuten när Goljahanpoor blev fri med Savchenko, men denna gång drog målvakten det längre strået och räddade skottet med en fotparad till en resultatlös hörna.

När domaren efter några tilläggsminuters spel blåste av matchen stod alltså MP som rättvis segrare mot ett håglöst FF Jaro med resutatet 3-0.

Tränaren Jimmy Wargh har nu några dagar tid på sig för att försöka hitta spelet igen för att FF Jaro ska kunna få revansch och besegra MP i finska Cupen inkommande onsdag.