FF Jaro förlorade mot SJK Akatemia med 0-1 (0-0)

FF Jaro inledde tävlingssäsongen i Tellushallen med en förlust i den första omgången av Ettans Cup

Ett 370-tal åskådare hade tagit sig till Tellushallen för att se den första matchen för FF Jaro denna säsong. För motståndet i den första omgången av Ettans Cup stod SJK Akatemia från Seinäjoki.

Debuterande FF Jaro-tränaren Stephen Ward hade utsett följande startelva. I mål Hannes Käldström och i backlinjen Jim Myrevik, Kareem Moses, Johan Brunell och Aron Bjonbäck. På mittfältet återfanns Markus Kronholm, Antonio Hotta och Marcel Wargh medan anfallet bestod av Joni Remesaho, Benjamin Östman och Teemu Järvenlahti

Det märktes i den första halvleken att FF Jaro nu spelade sin första match för säsongen ochn speciellt i inledningen av halvleken lyckades SJK få in bollar bakom FF Jaros försvarslinje. De flesta anfallen var uddlösa men i den 3:e minuten blev en SJK-anfallare framspelad och vinklade bollen förbi en välspelande Hannes Käldström, men bollen träffade den bortre stolpen och studsade ut igen. Speciellt Joni Remesaho var pigg och mycket av det som FF Jaro skapade involverade Remesaho. I den 13 minuten fick FF Jaro en hörna efter att Remesaho tagit sig fram. Hörnan som slogs av Markus Kronholm hamnade till slut hos Remesho igen ,som drog på ett hårt skott som målvakten i SJK ändå lyckades tippa till en ny hörna.

I den 20:e minuten blev Remesaho fälld 25 meter från målet efter en kontring. Frisparken av Kronholm var bra men SJK-målvakten lyckades rädda. Hörnan efteråt blev farlig när bollen blev attt studsa inne i straffområdet, men ingen fick riktigt träff på den och till slut studsade den till målvakten.

FF Jaro hade ett antal hörnor i den första halvleken utan att riktigt få till någon farlighet.  Inte heller inläggen från kanterna hittade riktigt rätt. Farligast blev kanske ett inlägg från högerkanten av Kronholm, som Östman  slängde sig fram och nickade, men tyvärr högt över. I den 34:e minuten fick FF Jaro halvlekens största farlighet när Remesaho blev framspelad i mitten och blev fri med målvakten. Han placerade bollen förbi målvakten, men bollen träffade stolpen och chansen rann ut i sanden.

FF Jaro lyckades också få in bollen i mål i den 37:e spelminuten när Teemu Järvenlahti kunde fösa in bollen i mål efter ett inlägg från kanten. Tyvärr höjde de assisterande domaren sin flagga och domaren blåste för offside. Ännu i den 44:e minuten gjorde Hannes Käldström en fin rädning och lyckades fösa ut ett skott till en resultatlös hörna.

Lagen gick till pausvila med resultatet 0-0.

I pausen gjorde hemmalaget tre byte. Brunell, Moses och Hotta kom ut och in i stället kom Alex Ramsay, Rasmus Korkea-Aho och Sebastian Huldén. Därmed var det endast Aron Bjonbäck som var kvar i fyrbackslinjen sedan Jim MYrevik slyttat upp i anfallet.

Den andra halvleken blev på grund av många byten aningen söndrig, men ingetdera lagen skapade några riktigt farliga chanser . Båda lagens farligheter bestod främst av långskott, som många gånger hade dålig adress och gick över eller förbi målburarna. Det var ändå SJK Akatemia som kanske hade de farligaste chanserna. I den 49:e minuten kom ett inlägg från SJK som gick förbi alla inne i boxen. En SJK-spelare fick tag i bollen och blev fri men Käldström räddade snyggt med en fotparad. Ca10 minuter senare får FF Jaro till skottmöjligheter för Östman, Kronholm och Wargh men alla skott går över målet eller fastnar på målvakten.

I den 62:a minuten gör FF Jaro nya byten. Remesaho och Kronholm kommer ut och ersätts av Axel Sandstedt och Roni Björkskog..

I den 67:e minuten blev det en repris på Käldström fotparad efter att en SJK-spelare frispelats inne i straffområdet, men bollen gick till en hörna och endast några minuter senare får Käldström igen göra en benparade efter att en spelare blivit fri bakom försvarslinjen. I den 74:e minuten blev SJK en man kort efter att Topias Helle dragit på sig sitt andra gula kort och fick uppsöka duschen.

FF Jaro gjorde ytterligare ett byte i den 83:e minuten när Teemu Järvenlahti kom ut och ersattes av Benjamin Sandnäs.

Matchen såg ut att sluta mållös när SJK i den 88:e minuten ytterligare en gång lyckades spela sig igen om försvarslinjen. Denna gånge gjorde inbytte Miro Turunen inget misstag utan vinklade in bollen bakom en chanslös Käldström. Därmed gick SJK Akatemia upp i en 0-1 ledning.

Efter det pressade FF Jaro hårt och fick bl.a en hörna i den 90:e minuten. Myrevik slog hörnan lågt och den blev farlig efter att bollen blivit att studsa inne i spelarhögen. Men ingen jarospelare lyckades få foten på bollen.

Matchen slutade därmed 0-1 till gästerna.

Gula kort i FF Jaro fick Johan Brunell, Kareem Moses och Jim Myrevik.

Nästa match spelas redan inkommande lördag 04.02.2023 kl 15.15 i Tellushallen  när JJK från Jyväskylä som hemmalag tar emot FF Jaro.