FF Jaro förlorade i Björneborg

FF Jaro förlorade mot MuSa med 2 – 1 ( 1 – 1 ) efter en händelserik och jämn match. Avgörandet kom på en straff som sköts av japanen Takanori Yokochi i andra halvleken.

MuSa och FF Jaro möttes redan för fjärde gången i år och de tre tidigare matcherna hade slutat oavgjort. Alla matcher har varit fysiska med många avbrott, så var det också idag. MuSa spelade rätlinjigt och kom hårt i närkamperna och lät inte FF Jaro spela sitt eget spel. Även om FF Jaro visste att matchbilden skulle bli såhär hittade man inget sätt att ändra sitt eget spel.

Matchen började på bästa tänkbara sätt för FF Jaro när Jahir Barraza gjorde 0 – 1 redan i den 2 spelminuten. Jim Myrevik som hade kommit in i öppningselvan i stället för den feber sjuka Joni Remesaho gjorde fint förarbete till målet. Början av första halvlek behärskades av  FF Jaro men mot slutet av halvleken kom MuSa bättre med i spelet. Kvitteringen kom när  det hade spelats 32 minuter. Sami Rantala kämpade till sig bollen mellan två jaroiter och passade bollen till en fri Joni Lämsä som behärskat placerade in 1 – 1 vid den främre  stolpen förbi Ville Seppä. Lagen gick till pausvila med oavgjort.  Under andra halvleken var det många avbrott och domaren hade fullt upp med att reda ut alla situationer. FF Jaro fick inte alls tag i spelet och spelrytmen stördes av de ständiga avbrotten i spelet. I matchens 69 minut utmanade MuSas Samuli Virtanen Otto Hirvonen i hörnet av straffområdet och Hirvonen fällde honom med straffspark som följd. Japanen Takanori Yokochi sköt säkert in bollen till 2 – 1. Efter dethär kunde MuSa frysa spelet och störa spelrytmen resten av matchen.

FF Jaro försökte ändra spelet med byten när Walter Moore kom in istället för Hirvonen, Papa Niang istället för Anthony Olusanya och Axel Vidjeskog istället för Jim Myrevik. Det  hjälpte inte denhär gången och MuSa tog tre poäng. Resultatet betyder att FF Jaro nu är