FC Hakas avancemang till Tipsligan säkrades genom en 1 – 3 ( 0 – 2 ) seger över FF Jaro

FC Haka lät inte FF Jaro överraska utan fortsatte sitt starka spel på lördagen i Jakobstad. Efter matchen firade laget och supportrarna tillsammans ett välförtjänt avancemang till Tipsligan.

FF Jaro hade igen på grund av skador och spelförbud varit tvunget att göra ändringar i laguppställningen. Redan när det hade spelats 12 minuter kunde FC Haka gå till en 0 – 1 ledning när Niklas Friberg vid en hörnsituation lyfte in bollen i målet bakom Ville Seppä. FC Haka dominerade halvleken men FF Jaro kom ett par gånger farligt upp och hälsade på vid FC Hakas mål men utan resultat. När matchuret visade 44 minuter vann FC Hakas snabba kantspelare Samuel Chidi en löpduell med Toni Takamäki och placerade kontrollerat bollen i mål till 0 – 2. Det här var också resultatet i halvtid.

Andra halvleken började tragiskt för FF Jaro när Anthony Dafaa i den 47 minuten fick sitt andra gula kort och blev utkörd. Ändå kunde FF Jaro utmana FC Haka spelmässigt och laget hade chanser att reducera. Mot slutet av matchen gjorde FF Jaro några byten och tog mera risker offensivt och i den 79 minuten kunde Ettans målkung Salomo Ojala göra 0 – 3 i en kontring. FF Jaro fortsatte att försöka och när det hade spelats  83 minuter sköt Darvin Chavez bollen i mål efter en hörna av Walter Moore. FF Jaro fortsatte att anfalla men när Luis Robles fick rött kort i den 87 minuten hade FF Jaro inte längre möjlighet att tävla om poängen i denhär matchen. Matchen slutade i seger för FC Haka med 1 – 3 och på samma gång började FC Hakas segerfest på centralplanen.

FC Hakas huvudtränare Teemu Tainio:

– Nu är det mycket känslor och svårt att analysera matchen. Vinsten var det viktigaste. Det finns många orsaker till att vi har haft en fantastisk säsong. Vi fick ihop laget i ett tidigt skede under vintern, vi lyckades hitta utomordentliga förstärkningar och vi lyckades skapa ett klart och enkelt spelsätt. Även om avancemanget är klart försöker vi fortsätta säsongen på samma sätt ända till slutet.

FF Jaros huvudtränare Niklas Käcko:

– Vi var bra med i matchen men igen släppte vi in enkla mål och då klarar man sig inte mot FC Haka. I andra halvlek skapade vi förutom målet några chansermen med en man mindre fick vi inte press på motståndarna i anfallszon.

FF Jaros nästa match spelas på lördagen den 21.09. kl. 15:00 på centralplanen och då är motståndaren TPV från Tammerfors.

FF Jaro: Ville Seppä, Darvin Chavez, Toni Takamäki, Otto Hirvonen ( 50 min. Johan Brunell ), Anthony Dafaa, Luis Robles, Jaakko Alasuutari ( 70 min. Walter Moore ), Axel Vidjeskog ( 89 min. Pavle Milosavljevic ), Joni Remesaho, Jim Myrevik, Samuel Uusitalo.

Bytesspelare: Topi Valtonen, Papa Niang