Dramatik när Jaro och MuSa kryssade

Play

Det blev ingen vanlig lördagsmatch när Jaro och Musa drabbade samman på Centralplanen inför 1057 åskådare. Efter att domaren visslat av matchen efter spelade 95 minuter stod det 3 – 3 på resultattavlan.

Tränarna Niklas Käcko och Jonas Portin hade gått in för att starta med samma  öppningselva som i tisdagens match mot MyPa. I truppen var det några förändringar när både Anthony Dafaa och Papa Niang var tillbaka efter sina  skador.

MuSa har ett mycket storvuxet och fysiskt lag som är starkt vid specialsituationer. Inför matchen hade tränarna därför poängterat vikten av att inte släppa till onödiga hörnor och frisparkar och dehär situationerna hade också tränats mera än vanligtunder veckan. Trots det så var det just dehär situationerna som MuSa kunde dra nytta av i inledningen av matchen. När det hade spelats 13 minuter gör MuSa kaptenen Jussi Välilä 0-1 med en kraftfull nick efter en fin hörn variant.

Även om Jaro dominerade spelet i inledningen av matchen så kom nästa kalldusch bara några minuter senare. MuSa har igen en hörna och i kalabaliken framför målet så blir Välilä fälld av Toni Takamäki. Domaren tvekar inte att visa på straffpunkten och Joni Lämsä sätter in 0-2 i den 19:onde spelminuten.

Jaro fortsatte att vara det bollförande laget och MuSa satsade på kontringar. I den 25:te minuten var det nära mål igen för MuSa. Japanen Taiki Kagayama var framme på en ribbretur men bollen gick över.

Jaro fortsatte att dominera spelet men hade svårt att skapa klara målchanser mot ett välspelande och tätt MuSa försvar. Jaro kunde också ha fått två straffsparkar under halvleken när både Joni Remesaho och Jahir Barraza blev fällda. Domaren valde dock att fria i båda situationerna.

I andra halvleken fortsatte Jaro dominansen och matchbilden såg mera eller mindre likadan ut ändra till den 70:onde minuten då MuSa igen kom i en snabb kontring och Aleksi Pöntinen säkert sköt 0-3 bakom Ville Seppä.

Vid dethär laget var det inte många som trodde att hemmalaget skulle resa sig och ta poäng i matchen. Niklas Käcko hade gjort sitt första byte, Severi Kähkönen kom ut och Papa Niang ersatte honom. Inhopparen Papa Niang kunde reducera till 1-3 bara 2 minuter efter det tredje MuSa målet. I dethär skedet gjorde Jaro snabbt sina två sista byte, Pavle Milosavljevic och Jahir Barraza kom ut och Walter Moore och Anthony Dafaa kom in.

I slutet av matchen började Jaro ta mera risker och anföll på bred front. Det räckte till den 90:onde minuten innan laget fick utdelning. Joni Remesaho slog ett inlägg och inhopparen Moore nätade säkert, 2-3. Efter en andra halvlek med många byten och avbrott så visste Jaro att det ännu fanns tid. Laget pressade frenetiskt och lyfte upp mera spelare i anfallet.

I den 95:te minuten fick man utdelning när Anthony Olusanya snygg sköt in kvitteringen till 3-3. Målet var matchens sista händelse och domaren blåste av för fulltid.

Jaro fortsätter som trea i tabellen och MuSa som fyra.

Jaros nästa match spelas på Centralplanen inkommande lördag 06.07. kl. 17:00 mot KTP. Välkomna !