Denis: ”Jag vill hjälpa Jaro tillbaka till ligan”

FF Jaros nya anfallare, Denis, vill hjälpa laget med sina mål

FF Jaros vd Fredrik Haga är nöjd med nyförvärvet.

- Efter åren i Jaro har Denis spelat i hemlandet Brasilien och under de senaste åren har han spelat i ligan i Hongkong. Denis anlände senaste natt till Jakobstad och är spelklar. Om vi hinner få alla internationella papper klara så återfinns han i laguppställningen på onsdag.

- Vi ville hitta en målgörare. Halva säsongen har gått och målgörandet från centern har saknats. Laget har gjort mål men inte från de positioner som man normalt förväntar sig. Vi stannade för Denis eftersom han är den rätta typen. Denis har spelat här redan knappa två år och allt är lättare med en bekant spelare. Under vintern är situationen en annan, då det finns mera tid, nu måste vi hitta en spelare som är beredd att hoppa in direkt i laget, konstaterar Haga. 

Denis är själv mycket nöjd över att kunna återvända till Jakobstad och han är beredd att hjälpa laget genom att göra mål. 

- Det känns bra att vara tillbaka i Jaro. Jag valde Jaro eftersom jag vill hjälpa laget tillbaka till ligan. Senast jag spelade här hade vi ett bra lag men spelade mindre bra. Jag kollade in laget och tycker att här finns bra spelare igen. Varje center måste göra mål, och även jag måste hjälpa laget genom att göra mål. Alla spelare känner förstås press, men det bekymrar inte mig, jag kommer bara att göta mitt bästa, säger Denis

Även FF Jaros tränare Tomi Kärkkäinen är nöjd över att Denis ansluter till laget.

- Ifall alla papper blir klara, spelar Denis åtminstone en del av matchen på onsdag. Jag är verkligt nöjd över nyförvärvet. Denis är en bekant spelare i föreningen så det var ett lätt beslut. Med Denis så får vi mera effekt inne i straffområdet. All respekt för Sasa Jovovic, som gjorde ett enormt arbete för laget, men resultaten uteblev, kommenterade Kärkkäinen.

Jakobstad firar inkommande vecka Jakobs dagar och Jaro har två hemmamatcher och väntar mycket publik. På onsdagen gästar AC Kajaani Jakobstad och på lördagen är det Ekenäs IF:s tur att möta Jaro på Centralplanen.