Brakseger för Jaro – Hattrick för Kula

Play

Thomas Kula stod för tre mål när FF Jaro krossade GrIFK med siffrorna 5-2 (3-1).

Den första halvleken i matchen var verkligen underhållande och Jaro bjöd hemmapubliken på ett piggt anfallsspel,som gav många chanser.

Första chansen kom rdan i den fjärde minuten när Jaro snabbt kontrade efter en hörna för GrIFK. Nikolaos Kousidis fick fritt avancera över mittlinjen och frispelade snyggt Markus Kronholm som blev ensam med Toni Vuorinen i GrIFK målet. Kronholms skott passerade Vuorinen men Valmir Seferi kunde sopa undan bollen i närheten av mållinjen.

Ett par minuter senare sköt Daniel Lanhoff farligt från straffområdeskanten. Emil Öhberg räddade men lämnade en retur framför sig.  Öhberg lyckades även täcka det påföljande skottet från Faton Seferi.

Det var ingen i bortalaget som kunde stoppa Steh paintsil, som var på superbt spelhumör. Efter tio minuters spel spurtade Paintsil förbi David Nyman och sköt mot den främre stolpen men denna gången stod stolpen ivägen.

Men efter 15 minuters spel var ändå matchens första mål ett faktum. Charalampos Chantzopoulos gav en lång öppnande passning in bakom försvarslinjen mot En i offside stående Eissele. Men Eissele deltog inte i spelet och Paintsil kom bakifrån, sprang sig fri och placerade bollen säkert vid den bortre stolpen och matchen stod 1-0.

Jaro fotsatte att skapa chanser och i den 19:e minuten var Paintsil igen bakom försvarslinjen. Denna gång kunde ändå Vuorinen rädda det hårda skottet till en hörna.

I den 29:e minuten fick Eissele tag ibollen efter att Graniförsvaret schabblat. eissele passade från kortlinjen snett bakåt till Adam Vidjeskog, vars hårda skott Vuorinen ändå kunde rädda. Vidjeskog var ändå först på returen och serverade en fri Thomas Kula framför målet. Kula kunde njuta och helt behärskat bredsida in bollen i mål från en meter. Matchen stod 2-0.

Gästerna kom ändå tillbaka in i matchen sju minuter innan pausvilan när gröntröjorna snabbt vände spelet och Faton Seferi kunde behärskat avsluta efter att ha blivit frispelad.

Målfyrerkeriet var ändå inte slut i den första halvleken utan Thomas Kula kunde göra sitt andra mål ännu innan pausvilan. Efter en hörna hittade Kousidis med en passning Kronholm, vars passning snyggt droppade ner hos Thomas Kula inne i straffområdet. Kula höll motståndarna borta från bollen och sköt från tre meter upp i krysset.

Lagen gick till pausvila med Jaro i en 3-1 ledning.

Den andra halvleken fortsatte där den första slutade. Jaro skapade chanser den enda spänningen var om Kula skulle få fullborda sitt hattricka.

Efter en timmes spel tvingades Grankulla byta målvakt när Toni Vuorinen tvingades i byte efter att ha skadat knäet. In i stället kom Kimi Lindeman.

En av dagens mest efterlängtade händelser var också Papa Niangs comback på planen. Niang ersatte Kousidis i den  73:e minuten.

Genast efter det bytet kunde Jaro slutligt avgöra matchen. Jaro svägde spelet snabbt efter en GrIFK hörna. Charistian Eissel fick i lugn och ro vända med bollen på mittfältet och Jaro fick ett anfall med manövervikt. Eissele och Paintsil passade snyggt bort gästernas två mittbackar och till slut fick Kronholm möjlighet att säkert skjuta bollen i mål på passning av Eissele.

ett par minuter senare fick publiken det det väntat på. Kula väggspelade med Eissele och kom efter en studs fri med Lindeman och Kula sköt säkert in bollen vid den bortre stolpen. Kula fullbordade sitt hattrick  och matchen stod 5-1.

GrIFK kunde änn bätttra på slutresultatet när Faton Seferio snyggt nickade in sitt andra mål för dagen. Slutet av matchen var närmast en transportsträcka och inga fler mål såg dagens ljus., Matchen slutade med en jaroseger 5-2 och laget tog därmed sin femte raka seger.

GrIFK:s Jonas Britschgi medgav att Jaro idag var det bättre laget.

– Vi hade ett bra facit i de tidigare matcherna mot Jaro. Idag var Jaro helt klart det bättre laget,det var inget snack om saken. Vi försökte vara aggressiva men vi låg ändå hela tiden steget efter. Jaro spelade bra idag, berättade Britschgi efter matchen.

Thomas Kula, som stod för ett hattrick i matchen, var själv aningen överraskad efter matchen.

– Det känns verkligen bra. jag vet inte riktigt vad som hände. Lagkompisarna var idag verkligen bra. Det var planen att vi skulle dominera bollinnehavet genast från början. Vi lyckades och kunde spela med få beröringar. Det var roligt att spela idag, konstaterade en glad Kula..

GrIFK:s tränare Rami Luomanperä berättade att laget gått offensivt in i matchen.

– Jag förutspådde att det skulle bli en match med många mål. Vi försökte anfalla aggressivt och offensivt och skapa målchanser men Jaro var idag på alla områden ett bättre lag. Vi kunde ha valt vilken taktik som helst idag  men Jaro skulle ändå ha kämpat bättre. När du förlorar närkamperna blir siffrorna sådana som de blev i dag. Vi måste lta lärdom av detta och går in för att ta poäng i kommande matcher. Vi skall ännu försöka nå OPS, även om de vann idag, kommenterade Luomanperä.

FF Jaros tränare Calle Löf var av förståeliga skäl nöjd efter matchen.

– Vi har haft en relativt tunn trupp på träningarna och många små skador. Ur den synvinkeln är jag nöjd med matchen. Vi var ute efter att hålla mycket boll och jag har inte ännu sett någon statisktik, men troligtvis så hade vi ett mycket större bollinnehav. Det blev aningen dålig smak efter de sista tio minuterna men å andra sidan så hade laget sprungit i 80 minuter så pass mycket och avgjort matchen, så man kan nästan se mellan fingrarna, sade Löf.

Jro möter i näta match KPV på bortaplan lördagen 9.9 kl 17.00.