Bitter förlust mot KPV

Play

Jaro tvingades se sig besegrat i ett jämnt derby mot KPV efter att Aleksi Pahkasalo stått för matchens enda fullträff en dryg kvart innan slutet.

Några av Jarospelarna dras med smärre skador och såväl Toró, Guillermo Sotelo som toni takamäki tvingades inleda på bänken. I stället för dem återfanns Jim Myrevik, Jusa Ihalainen och Oskar Sandström på plan.

Matchinledningen var nervös från båda lagen och alldeles i inledningen var KPV det dominerande laget.

Den första egentliga chansen stod emellertid Jaro för när Joni Remesaho frispelade Anthony Olusanya. Ulrich Meleke störde kraftigt Olusanya i ryggen och hans försök till avslut kunde räddas av Mika Töyräs. Olusanya krävde en straff men domaren Toni Pohjoismäki såg ingenting felaktigt i situationen.

I en första halvleken sågs inga egenlliga farligheter med däremot mycket mera hårda dueller. en hel del hårda tacklingar delades ut på mittfältet och Toni Pohjoismäki tvingades lugna ner både Meleke och Olusanya. Till slut var det ändå Jim Myrevik som blev den ende att varnas i den första halvleken

I den 38:e minuten byggde Jaro upp ett anfall ute till höger och ett lågt inlägg från Remesaho hittade Olusanya som hittat in framför mittbackarna. Men till Jaros förtretelse gick Olusanyas skott ett halv meter över målburen.

Genast efteråt kom KPV:s farligaste chans i den första halvleken. Doumbia fick fri yta ute till vänster och hans inlägg kom in bakom mittbackarna. Santeri Mäkinen hann fram på bollen innan Ihalainen, men Mäkinens skott från fem meter gick högt över.

Lagen gick därmed mållösa till pausvila.

Även den andra halvleken fick en jämn inledning men ju längre halvleken fortgick kunde KPV skapa farligare anfall än Jaro.

Efter en dryg timmes spel fog Santeri Mäkinen emot en fin passning inne i straffområdet och kunde ta sig förbi Öhberg. bollen hamande nära kortlinjen och Mäkinen passade in bollen framför mål. Men till all lycka för Jaro var Sandström första på bollen och han kunde städa undan den.

Jaro gjorde sina första byten i den 65:e minuten när Joni Remesaho och Topi Järvinen gav plats åt Will Inalien och Axel Vidjeskog. Axel Vidjeskog var också den som lyckades skapa Jaros första riktiga chans i den andra halvleken, när han med en snabb passning hittade en skott chans för Severi Kähkönen, men Kähkönens skott från straffområdesgränsen gick aningen över.

KPV bytte in Aleksi Pahkasalo och Simo roiha  i den 75:e minuten och det bytet skulle visa sig var mycket lyckat för karlebyborna. Genast i följande situation fick Pahkasalo bollen vi straffområdesgränsen men halkade. Mabinda fick tag i bollen men hann inte städa undan i den snabba sekvensen utan den studsade ut via Meleke tillbaka till Pahakasalo, som med en precis yttersida sköt bollen i det bortre hörnet och KPV gick upp i en 0-1 ledning.

Jaro försökte i slutet av matchen skapa tryck mot KPV:s mål och lyckades skapa ett par halvchanser, men som helhet visade Jaro inte för dagen upp sitt bästa anfallsspel. Den bästa chansen till en kvittering fick Kähkönen fem minuter innan slutet, när han efter att ett inlägg blev att studsa inne i straffområdet, fick möjlighet att skjuta. Men skottet med vänsterfoten smet även det över och den 1456-hövdade publiken suckade av besvikelse.

KPV försvarade sig noggrannt ända till slutet och for iväg med de tre poängen. Avancemangsstriden blev ännu tightare, när AC Oulu lyckades besegra KTP på bortaplan och uleåborgslaget gick därmed upp i serieledning, en poäng före KTP och Jaro.

Jaro möter i sin nästa match SJK Akatemia i Senäjoki inkommande veckas lördag.