Andra förlusten i rad för Jaro

GrIFK tog full poäng i dagens drabbning i Ettan. Jaro, som stod för en svag insats, tivingades påbörja hemresan med en 1-0 förlust i bagaget.

Jaro fick en fin chans genast  i matchens andra minut. Jonas Emet fick tag i en genomskärare från Giorgios Katidis och fick möjlighet att skjuta inne i straffområdet men GrIFK:s målvakt, Toni Vuorinen, kunde rädda med foten.

I den åttonde minuten misslyckades Emil Öhberg med en spelöppning ocn GrIFK kunde snabbt vända spelet. Petter Meyer sköt snyggt på studs, men bollen tog i ribban.

Strax efteråt sköt Ilomäki ett hårt skott i målramen och Valmir Seferi kunde på returen skjuta hemmalaget till en 1-0 ledning.

Jaro hade efter målet ettt övertag i bollinnehav men gästerna flyttade närmast bollen långsamt i sidled i försvarzonen och hemmalaget hade inga problem med att hålla Jaro borta från målchanser. Ett par gånger studsade bollen för Vuorinen vid inläggssituationer  men utan att någon större farlighet skapades.

Däremot skapade GrIFK en fin chans i den 38:e minuten. Faton Seferi väggspelade snyggt med Meyer och Seferi kunde skjuta helt fri från ca sju meter men han sköt med kraft ett hårt skott, som gick över.

Ännu en minut innan pausvilan dribblade Valmir Seferi bort Walter Moore i straffområdes hörnet och sköt hårt men Öhberg kunde rädda bollen till hörna.

Kristian Heames gjorde i paus två byten. Oskar Sandström gjorde rum för Charalampos Chantzopoulos och Christian Eissele ersatte Kevin Peth,

Jaro inledde den andra halvleken piggt. Under den första fem minuterna fick både Chantzopoulos och Katidis möjlighet att pröva på avslut inne i straffområdet men bådas försök gick över målet.

Efter de första minuterna blev den andra halvleken den första lik och verkligen fattig på händelser ända till de sista minuterna. Jaro höll bollen och försökte hitta luckor i hemmalagets försvar men utan resultat. Jaro fick några fasta situationer men inte heller de blev farligare.

Jaros verkliga målchans i den andra halvleken kom sex minuter innan slutet när Chantzopoulos nickade en frispark från Kronholm i ribban.

På tiläggstid i matchen kolliderade Brock Messenger med målvakten Vuorinen och drog på sig en varning och i efterspelet tog Valmeri Seferi sin andra varning och därmed ett rött kort. Jaro kunde dock inte utnyttja de övertag i spelare som laget fick under några minuter i slutet.

Matchen slutade lmed en GrIFK vinst 1-0.