AC Oulu avgjorde matchen i andra halvlek

FF Jaros blixtstart hjälpte inte när AC Oulu svängde matchen och tog sin första hemmaseger för säsongen med resultatet 4 – 1 ( 1 – 1 ).

FF Jaro hade gjort några förändringar i öppningselvan när Darvin Chavez och Severi Kähkönen var borta. Försvararen Jusa Ihalainen spelade sin första match från start i Ettan och Axel Vidjeskog var igen med efter studentskrivningarna.

Matchen började på bästa möjliga sätt för FF Jaro när Vidjeskog gjorde 0 – 1 i den första minuten. AC Oulus målvakt Tommi Lindholm sköt bollen rakt på Vidjeskog och bollen studsade i mål. Hela första halvleken var ganska jämnt kämpande och när det hade spelats 42 minuter kvitterade Lassi Nurmos efter ett inkast.

Genast i början av andra halvleken kunde AC Oulu anfalla farligt flera gånger. När det hade spelats 49 minuter fick laget en frispark från kanten och från inlägget kunde Alexander Jibrin lite för lätt nicka in 2 – 1. Efter dethär fick AC Oulu mera energi och FF Jaros spel föll ihop. FF Jaro försökte lyfta spelet men det lyckades inte alls och AC Oulu kunde lättare anfalla. Efter en timmes spel skadades Vidjeskog och måste komma i byte. Joni Remesaho hann knappt komma in från bänken innan AC Oulus Juho Mäkelä slutgiltigt avgjorde matchen till 3 – 1 i den 69 minuten.

Efter dethär sjönk matchens nivå ytterligare och det såg ut som om båda lagen väntade på att matchen skulle ta slut. FF Jaro gjorde ännu ett byte när Papa Niang kom in istället för Anthony Olusanya. I matchens 83 minut kunde AC Oulu ännu snygga till siffrorna när Pekka Welling gjorde 4 – 1.

Dethär blev också slutresultatet.

FF Jaros huvudtränare Niklas Käcko var besviken över lagets prestation.

– Vi kämpade om tredje platsen men det syntes inte på planen i andra halvleken. Jag vet inte vad spelarna tänkte när de slutade att kämpa.

FF Jaros sista match för säsongen spelas söndagen den 20.10. kl. 14:00 i Jakobstad. Då står AC Kajaani för motståndet.

FF Jaro: Topi Valtonen, Johan Brunell, Jusa Ihalainen, Pavle Milosavljevic, Walter Moore, Luis Robles, Jonas Emet, Axel Vidjeskog ( 67 min. Joni Remesaho ), Jim Myrevik, Anthony Olusanya ( 75 min. Papa Niang ), Jahir Barraza

Bytesspelare: Ville Seppä, Jaakko Alasuutari, Anthony Dafaa, Otto Hirvonen