Nyheter

FF Jaro har gjort ettåriga avtal med sommarens nyförvärv, den defensive mittfältaren Anthony Dafaa och Pavle Milosavljevic, som redan representerat rödtröjorna två säsonger.
FC Haka var starkare än FF Jaro, när den sista omgången för säsongen spelades i Jakobstad. Matchen, som spelade i isiga förhållanden, bjöd på många chanser men till slut var det valkeakoskilaget som for iväg med de tre poängen med resultatet 1-2. Därmed vann Haka alla de inbördes matcherna med målskillnaden 1-5.
I säsongens sist match har Jaro fortfarande att spela för eftersom laget behöver en vinst över Haka för att stiga till femte plats i tabellen.
Som en fortsättning på gårdagens nyhet om Emil Öhbergs förlängda kontrakt kan FF Jaro även idag publicera kontraktsnyheter. Mittbacken Toni Takamäki har förlängt sitt kontrakt med ytterligare ett år.
Emil Öhberg, som gjort en fenomenal säsong i Jaro, har skrivit på ett nytt tvåårskontrakt med Jaro.
FF Jaro reste på lördagen till Kotka för säsongens sista bortamatch. Den fartfyllda matchen slutade med resultatet 0-0 även om båda lagen hade möjligheter i matchen.
FF Jaro spelar på lördagen sin sista bortamatch för säsongen när laget möter FC KTP i Kotka.
FF Jaro har inför nästa säsong knutit till sig två stor Jaroprofiler som tränarduo. Niklas Käcko fortsätter som chefstränare och till sin hjälp får han Jonas Portin som andretränare.
AC Oulu lyckades bryta Jaro över 600 minuter långa svit utan insläppta mål och for iväg med poängen med resultatet 0-2 (0-1).
FF Jaro har på lördag chans att ta steget upp till 4:e platsen i serietabellen då AC Oulu, som ligger en poäng före, gästar Centralplan.
FF Jaro fortsatte kampen i Ettan med en bortamatch mot Ekenäs IF. Trots en hel del målchanser slutade den heta matchen 0-0 vilket med tanke på serietabellen upplevdes som en förlust för båda lagen.
FF Jaro har på söndagen möjlighet att stiga upp på samma poäng som Ekenäs IF, som för tillfället håller tredje platsen.
FF Jaro vann bortamatchen mot AC Kajaani med 0-1 efter mål av Christopher Mandiangu i den andra halvleken. Men det var ingen lätt seger eftersom den första halvleken bjöd på flertalet chanser för kajanalaget. Men två byten i den andra halvleken, efter att Kevin Peth dragit på sig sitt andra gula kort, och Christopher Mandiangus skicklighet förde ändå de tre poängen hem till Jakobstad. Men den bästa jakobstadsprestationen i Kajana stod ändå den stora supporterklacken som kommit för att stöda rödtröjorna på plats.
FF Jaro möter på lördagen ett AC Kajaani, som kämpar om serieplatsen. Rödtröjornas målsättning är en femte seger i rad.
FF Jaro fortsatte kampen i Ettan, när JJK från Jyväskylä på lördagen gästade Centralplanen i Jakobstad. Rödtröjorna behöll de viktiga tre poängen i Jakobstad och fortsätter sin kamp för att nå topplagen i Ettan. Det var inga lätta poäng, men med Felix De Bonas fullträff i den första halvleken och Thomas Kulas och Christopher Mandiangus mål i den andra, vann Jaro till slut med 3-0.
Jaro, som har 3 raka segrar bakom sig, vill fortsätta den starka hösten på bekostnad av JJK som besöker Centralplan i Jakobstad på lördagen.