Nyheter

På lördagen gästas FF Jaro av TPV från Tammerfors på centralplanen. FF Jaro kämpar om tredje platsen och TPV kämpar för serieplatsen. Den föregående matchen i Jakobstad i slutet av maj blev oavgjord, 1 - 1.
FC Haka lät inte FF Jaro överraska utan fortsatte sitt starka spel på lördagen i Jakobstad. Efter matchen firade laget och supportrarna tillsammans ett välförtjänt avancemang till Tipsligan.
På lördagen gästar serieledarna FC Haka centralplanen och laget har den första möjligheten att säkra avancemanget till Tipsligan. Men Jaro ska försöka ge Haka den första förlusten för säsongen.
Även om FF Jaro var tvunget att göra flera förändringar i öppningselvan på grund av skador kom spelet bra igång i första halvleken. Den andra halvleken var FF Jaros sämsta under säsongen och slutresultatet 3 - 1 ( 0 - 1 ) var till slut helt rättvist.
På måndagen möts KTP och FF Jaro för tredje gången denhär säsongen. Den förra matchen i Kotka slutade 2 - 2 och i Jakobstad vann FF Jaro med 3 - 2. Också nu kan vi vänta oss en jämn och även målrik match.
FF Jaro förlorade mot MuSa med 2 - 1 ( 1 - 1 ) efter en händelserik och jämn match. Avgörandet kom på en straff som sköts av japanen Takanori Yokochi i andra halvleken.
På lördagen möts fyran och trean i tabellen på stadion i Björneborg när MuSa gästas av FF Jaro. De båda tidigare matcherna år har slutat oavgjort och även nu väntas det bli en jämn kamp.
Matchen mellan FF Jaro och MYPA blev precis så jämn som man hade väntat sig. FF Jaro vann med 2 - 0 ( 1 - 0 ) efter tvåmål av Jahir Barraza och laget fortsätter därmed kampen om kvalplatsen.
På lördagen möts FF Jaro och MYPA för tredje gången denhär säsongen när MYPA under ledning av Jukka Karjalainen kommer till Jakobstad.
FF Jaro vann kvällens match med 4 - 1 ( 2 - 1 ) och fortsätter kampen om en kvalplats. Den unga Axel Vidjeskog gjorde sitt första mål i Ettan och Joni Remesaho gjorde sitt första mål för säsongen.
På lördagen börjar seriens tredje omgång och FF Jaro början kampen om en kvalplats från tredje platsen. Höstens är ofta överraskande och resultaten därefter så sista omgången blir säkert spännande.
FF Jaro vann på lördagen mot AC Kajaani med 1- 2 ( 0 - 1 ). Jaros mål gjordes av Jahir Barraza i första halvleken och Jonas Emet i slutet av den andra halvleken. Efter vinsten fortsätter FF Jaro på tredje plats i tabellen när två tredjedelar av serien är spelad.
FF Jaro återvände till träningsplanen på måndagen efter en veckas semester. Pausen gjorde spelarna gott och denhär veckan har alla spelare igen tränat för fullt. Endast målvakten Emil Öhberg är ännu borta.
Efter den fina segern i onsdagens match möter Jaro TPS i den traditionella lördagsmatchen under Jakobs Dagar. Mycket står på spel eftersom Jaro vill knappa in på TPS försprång i serietabellen och komma närmare i kampen om andra platsen.
Haka fortsatte sitt segertåg i sin hemmamatch mot Jaro. Laget har vunnit alla sina hemmamatcher på Tehtaan kenttä och Jaro hittade ingen medicin för att stoppa serieledarna på lördagen. Jaros sjutton-åriga Samuel Uusitalo gjorde debut i Ettan.
Matchen mellan FFJaro och FC KTP bjöd just på så anfallsglad fotboll som man kunde förvänta sig. Slutsiffrorna skrevs 3-2 (2-1) och hemmalaget kunde ha gjort flera fullträffar om siktet varit rätt inställt.
Det har nu gått en vecka sedan den högdramatiska matchen mot MuSa och nu är det igen dags för en spännande och viktig match på Centralplanen i Jakobstad när FC KTP från Kotka gästar.
Det blev ingen vanlig lördagsmatch när Jaro och Musa drabbade samman på Centralplanen inför 1057 åskådare. Efter att domaren visslat av matchen efter spelade 95 minuter stod det 3 - 3 på resultattavlan.
Jaro firade målfyrverkeri för andra matchen i rad när laget vann med 0-5 borta mot MYPA. Jahir Barraza stod för ett hat-trick och Severi Kähkönen och Anthony Olusanya för varsitt mål.