VPS vahvempi kauden ensimmäisessä derbyssä

VPS kaatoi Jaron kauden ensimmäisessä Pohjanmaan derbyssä ja eteni jatkoon Suomen Cupissa. Loppulukemiksi merkittiin 3-1 (2-0). FF Jaron maalista vastasi rangaistuspotkusta Guillermo Sotelo.

Jaron kokoonpanossa ei odotetusti ollut isoja muutoksia viime viikkoon nähden. Joni Remesaho oli toipunut sairastelusta ja otti flunssaisen Albin Björksogin paikan oikeana laitahyökkääjänä.

Ottelu alkoi todella vauhdikkaasti. Ensimmäisellä minuutilla Jaro sai pallon hyökkäysalueella ja Alex Ramsay löysi Joni Remesahon rangaistusalueen rajan tuntumasta. Remesaho leikkasi keskelle ja laukoi upeasti vasemmalla jalalla, mutta Jaron harmiksi pallo kimposi ylärimasta kentälle.

Heti perään VPS:n Luqman Kassim pääsi hieman onnekkaasti nokikkain Topi Valtosen kanssa, mutta laukaus meni selvästi ohi.

Puolen tunnin kohdalla VPS oli siirtyä johtoon, kun Aleksi Pahkasalon keskitys löysi Joonas Vahteran ja tämän viimeistely-yritys meni vain aavistuksen takatolpan ohi.

VPS siirtyi johtoon 37. minuutilla, kun se rakenteli hyvän hyökkäyksen oikealta laidalta. Miika Niemen syöttö löysi Kalle Multasen, Multanen käänsi takaviistoon, Vahtera antoi pallon mennä Pahkasalolle, joka laukoi avopaikasta. Valtonen sai laukaukseen kätensä aavistuksen väliin, mutta pallo kimposi tolpasta Valtosen selkään ja siitä maaliin ja peli oli 1-0.

VPS siirtyi kahden maalin johtoon vain neljä minuuttia myöhemmin. VPS:lla oli kentällä selvä pituusylivoima, joka tuli esiin erikoistilanteissa. Kalle Multanen puski kulmapotkun sisään aivan maaliviivan tuntumasta ja peli oli jo 2-0.

Jaro teki tauolla yhden vaihdon, kun Krists Gulbis pääsi tekemään debyyttinsä Jaro-paidassa. Latvialaiselle tilaa teki Benjamin Östman ja Gulbis meni suoraan hänen paikalleen keskikentälle.

Kun toista puoliaikaa oli pelattu kuusi minuuttia, pääsi Remesaho keskittämään ja pallo näytti osuvan rangaistusalueella Ceesayn käteen, mutta erotuomari Dennis Antamo ei nähnyt tilanteessa käsivirhettä.

Puoliajan edetessä Marcel Wargh nousi keskikentälle ja Gulbis siirtyi itselleen tutummalle topparin tontille.

65. minuutin kohdalla VPS liikutti palloa näppärästi hyökkäysalueella ja lopulta Lindeman pääsi yrittämään hyvästä paikasta, mutta laukaus meni ohi.

Kaksi minuuttia myöhemmin Jaro tuli maalin päähän. Gulbisia rikottiin kulmapotkussa ja tilanteesta tuomittiin rangaistuspotku. Guillermo Sotelo laukoi rankkarin varmasti alakulmaan ja tilanne oli 2-1.

Vartti ennen loppua VPS oli lähellä iskeä illan kolmannen osumansa, kun Multanen pääsi laukomaan loistopaikasta, mutta Gulbis pelasti tilanteen liukumalla laukauksen eteen. Pari minuuttia myöhemmin nähtiin kuitenkin ottelun lopullinen ratkaisu, kun Multasen syöttö pysähtyi Bjonbäckin käteen ja VPS sai rangaistuspotkun. Valtonen oli lähellä torjua Multasen laukauksen, mutta pallo painui maaliin ja VPS johti 3-1.

Lisäajalla Jaro avautui vielä erinomainen paikka kaventaa, kun Remesaho pääsi laukomaan noin kymmenestä metristä, mutta Pöyhönen torjui jaloillaan tulisen laukauksen.

Ottelu päättyi VPS:n voittoon lukemin 3-1 ja näin Jaron taival Suomen Cupissa päättyi lohkovaiheeseen.

3-1

36' Pahkasalo Aleksi 1-
40' Multanen Kalle 2-
67' Sotelo Guillermo 2-1
77' Multanen Kalle 3-1

FF Jaro

2 Sotelo Guillermo
3 Uusitalo Samuel
7 Haglund Samuel 81'
8 Ramsay Alex
15 Kronholm Markus
23 Östman Benjamin
45' Gulbis Krists
24 Remesaho Joni
26 Wargh Marcel
83' Uusitalo Simon
27 Bjonbäck Aron
36 Valtonen Topi
10 Lähdesmäki Tuomas
78' Huldén Sebastian

Avbytare
6 Brunell Johan
25 Käldström Hannes
21 Myrevik Jim
13 Gulbis Krists
20 Huldén Sebastian
4 Uusitalo Simon
16 Öst Juuso

VPS

1 Pöyhönen Tuomas
3 Ceesay Alieu
5 Pitkänen Mikko
7 Pahkasalo Aleksi
8 Strandvall Sebastian
69' Gatambiye Ngarura Fabrice
14 Kassim Luqman
17 Multanen Kalle
79' Morrissey Steven
19 Moses Kareem Michael Marcus
23 Niemi Miika
25 Lindeman Samuel
79' Laatikainen Aatu
30 Vahtera Joonas
70' Sillah Samba

Avbytare
6 Nuutinen Arttu
9 Jääskä Riku
10 Morrissey Steven
11 Sillah Samba
12 Marttinen Teppo
16 Laatikainen Aatu
21 Gatambiye Ngarura Fabrice