Tehokas HJK vei pisteet

Jaro hallitsi ja tuhlaili paikkoja. HJK oli tehokas ja vei pisteet. Siinä illan ottelu tiivistettynä.

Jaro joutui muuttamaan hieman kokoonpanoaan Inter-otteluun verrattuna, kun Jari Sara ei voinut pelata nivusvaivan takia. Hänen tilalleen avauseen tuli Thomas Kula.

Ottelu alkoi pirteästi. Molemmat joukkueet loivat muutaman puolittaisen tilanteen. Jaron tilanteet tulivat pääsääntöisesti laiturina pelanneen Simon Skrabbin ja totutun vahvasti esiintyneen Frank Jonken toimesta. Skrabb pääsi pariinkin kertaa keskittämään vapaasti vasurillaan, mutta omia pelaajia ei maalin edestä löytynyt. Myös vierasjoukkueella oli pari melko vaarallista keskitystä, mutta nekään eivät lopulta löytäneet Mikael Forssellia ja Joel Pohjanpaloa.

Vartin pelin jälkeen nähtiin ensimmäinen huippupaikka. Hendrik Helmke kuljetti pitkään keskialueella ja välillä jo näytti, että pallo karkaa hieman epätasaisella kentällä, mutta Helmke sai kuin saikin tökättyä pallon puolustuslinjan läpi. Jonke ehti syöttöön ensimmäisenä ja laukoi, mutta Ville Wallén torjui jaloillaan vähän pienestä kulmasta lähteneen laukauksen.

Hetken päästä Thomas Kulan erinomainen keskitys tuli kaikkien yli Mike Bannerille, mutta puolustajan pusku meni takatolppaa hipoen ohi. Muutamaa minuuttia myöhemmin Igor Jovanovic nousi laidalta ja laukoi vasurilla 25 metristä, mutta vähän ohi.

Puolen tunnin kohdalla hyvin aloittanut Jaro sai kylmää vettä niskaansa. Mikko Sumusalo keskitti vasemmalta, ja pallo kimposi takatolpalla päivystäneelle Demba Savagelle, joka viimeisteli varmasti lähietäisyydeltä.

Maali lamautti Jaron peliä, mutta vain hetkeksi. Ensin Kula puski lähes rangaistusalueen rajalta Emetin keskityksestä. Pusku ei ollut kova, mutta Wallén oli vaikeuksissa ja pallo kimmahti lopulta tolpasta takaisin kentälle.

Pari minuuttia Kulan paikan jälkeen nähtiin tasoitus. Emet oli jo kerran aiemmin päässyt karkuun oikealta, mutta silloin ratkaisu kesti ja tilanne kuivui kasaan. Nyt Emet ei epäröinyt, kun hän pääsi HJK:n harhasyöttöön kiinni keskialueella. Emet eteni boksin sisään ja laukoi tulisesti. Wallén torjui laukauksen, mutta pallo kimposi 20 metriin, josta Helme pommitti todellisella unelmalaukauksella pallon maaliin. Pallo viuhui verkkoon sellaisella voimalla, että Wallénille jäänyt mitään mahdollisuuksia torjuntaan.

Toinen puoliaika alkoi Jaron kannalta pahimmalla mahdollisella tavalla. HJK sai vapaapotkun lähes 30 metristä ja Erfan Zeneli asteli pallon taakse. Zenelin laukaus muutti Jaron pelaajasta suuntaa ja lirui inhottavan hitaasti maaliin.

Paikka tasoitukseen tuli heti perään. Erinomaisen ottelun pelaanut Helmke pääsi purkupalloon väliin ja pääsi vasemmalta nokikkain Wallénin kanssa. Helmke yritti vielä syöttää Skrabbille parempaan paikkaan, mutta HJK-puolustus ehti hätiin ja siivosi tilanteen kulmaksi.

Vajaan tunnin kohdalla Banner vapautti Kulan rangaistualuelle jälleen nokikkain Wallénin kanssa, mutta HJK-vahti veti tälläkin kertaa pitemmän korren torjuen matalan laukauksen kulmaksi.

Ottelun voittomaali nähtiin kesken Jaron painostuksen 73. peliminuutilla. Jaro näytti selviävän HJK:n kulmapotkusta ilman ongelmia, mutta pallo tuli takaisin Zenelille, joka harhautti taitavasti loukkaantumiasen jälkeen paluun kentälle tehneen Shahdon Winchesterin. Zenelin keskitys ajautui avausmaalin tapaan pelaajamassan takana päivystäneelle Savagelle, joka laittoi pallon ilmasta sisään.

Kotijoukkueen usko sarjapisteisiin sai kovan kolauksen kolmannen maalin myötä ja kunnon loppukiri ei meinannut lähteä käyntiin. Jonke oli lähellä vuoden ensimmäistä maaliaan, kun hän ohjasi selkä maaliin päin Bannerin keskityksestä, mutta pallo putosi maalin katolle.

Jonke pääsi vielä ottelun lopussa puskemaan vaarallisesti, mutta Wallén torjui jälleen kerran kulmaksi. Kymmenes kulmapotku tuotti vihdoin tulosta, kun Mathias Kullström jatkoi Bannerin kulman maaliin . Ottelua oli tuolloin jäljellä lisäaikoineen viitisen minuuttia.

Winchester pääsi kertaalleen karkaamaan HJK-puolustuksen haparoitua, mutta kuukauden pelitauko näkyi hyökkääjän ratkaisussa. Winchester pääsi ajamaan aina rangaistuslalueelle asti, mutta ratkaisu oli jotain syötön ja laukauksen välistä ja kotiyleisö joutui huokaamaan pettymyksestä.

Jaro vei laukaisutilaston jälleen selvästi: laukaukset maalia kohti 10-3 ja yhteensä 18-7 mutta vain maalit lasketaan. Veikkausliiga jatkuu Jaron osalta seuraavalla viikolla kahdella ottelulla. Keskiviikkona vieraillaan Kouvolassa MYPAn vieraana ja sunnuntaina FC Honka saapuu Pietarsaareen.

Ottelun jälkeen HJK-valmentaja Sixten Boström antoi Jarolle tunnustusta, mutta oli tietysti tyytyväien voittoon.
- Valehtelisin jos sanoisin, ettei lopussa jännittänyt. Tiesimme, että tulee tiukka peli. Tämä oli meille kolmas peli viikossa ja pelaajilla oli vähän vammoja. Pelasimme hieman erilaista peliä kuin yleensä, osittain Jarosta johtuen ja osittain kentästä. Emme ole tämän tyylisessä pelissä ihan niin hyviä, kun pallo on paljon ilmassa.

- Meidän tärkein tavoitteemme oli hakea kolme pistettä ja sen saimme. Kaikki kunnia kuitenkin Jarolle. Heillä oli paljon erikoistilanteita ja tiesimme, että he ovat vaarallisia niissä. Selvisimme kaikista paitsi yhdestä ja osoitimme siinä vahvuutta. Jaro oli kova vastustaja ja olemme todella tyytyväisiä voittoon, Boström sanaili.

Jaron valmentaja Alexei Eremenko joutui jälleen harmittelemaan tehojen puuttumista.
- Loimme tänään hienoja paikkoja, mutta jos et tee maaleja, joudut maksamaan siitä. Näytimme alussa, että voimme pelata hyvää jalkapalloa kun kenttä antaa siihen mahdollisuuden. Kenttä heikkeni kuitenkin koko ajan pelin edetessä ja peli meni enemmän taisteluksi. Mutta sarja jatkuu keskiviikkona, ja silloin haemme kolme pistettä.