Talvinen Pohjanmaan Derby päättyi tasapeliin

Jaro avasi lauantaina oman liigacup-taipaleensa Vaasan Palloseuraa vastaan kotonaan. Punapaidat lähtivät otteluun vajaamiehisenä ja uudella puolustuslinjalla kun testimiehet Mathias Kullström ja Hugo Miranda pääsivät antamaan näyttöjä keskuspuolustuksessa.

Ottelun alkoi Jaron kontrolloidessa kenttätapahtumia. Jo kolmen minuutin pelin jälkeen pallo ajautuu maalin takakulmalle Simon Skrabbille jonka yritys jäi kuitenkin torstoksi. Mutta muutamaa minuuttia myöhemmin hallinta toi kuitenkin tulosta kun viime viikolla sopimuksen tehnyt Shahdon Winchester sai Thomas Kulan lähettämän kulmapotkun 16 alueen rajalle pelaajamassan taakse ja tälläsi kotijoukkueen 1-0-johtoon. Maalin jälkeen Jaro hallitsi peliä mutta ei saanut luotua vaarallisia maalipaikkoja mutta ja lopulta VPS iski tasoituksen. Sebastian Strandvall antoi kulman etutolpalle Jarno Parikalle joka puski pallon pelaajamassasta Jaron maaliin aivan Jesse Östin edestä.

VPS:n tasoituksen jälkeen peli tasoittui selvästi ja muuttui keskikentän pallotaisteluksi. Vasta jakson loppupuolella Jaro alkoi luomaan paikkoja joista Winchester sai pallon kertaalleen maaliinkin mutta tilanne liputettiin paitsioksi Jaro-hyökkääjän mentyä Idle Elmin edelle kahden miehen läpiajossa Henri Sillanpään häirittyä Elmiä ratkaisevasti. Pian Elmillä oli itsellään paikka Winchesterin laukauksen jälkeen mutta ratkaisu meni ohi maalin. Aivan viimeisillä minuuteilla myös VPS väläytteli vaarallisuuttaan mutta Winchester torjui pallon kropallaan maalinedustalta kulmatilanteen jälkeen. Samassa tilanteessa myös tunteet kuumenivat Cheyne Fowlerin potkaistua Winchesteriä mutta lopulta sekä Mike Banner että Fowler selvisivät välienselvittelystään puhuttelulla.

Toinenkaan jakso ei tuonut ratkaisua joukkueiden paremmuuteen. Jaro sai luotua muutaman maukkaan maalipaikan mutta Idle Elmin laukaus 17 metristä Bannerin esityön jälkeen meni yli ja Winchesterin yritys Markus Kronholmin ja Kulan esityöstä lipui ohi takatolpan. Ottelun loppua kohti keskikentällä taistelu kuumeni ja tuomari Ville Nevalainen oli täystyöllistetty ottelun loppuvaiheessa. Aivan viime minuuteilla molemmille joukkueille tarjoutui mahdollisuus kolmeen pisteeseen kun ensin Jaro sai vapaapotkun 19 metristä mutta Henri Sillanpää torjui Kulan laukauksen ja minuuttia myöhemmin Sebastian Strandvall pääsi näyttämään loistavaa potkutekniikkaansa mutta vapaapotku 17 metristä meni vajaan metrin ohi Jaro-maalin.

Jaro on kärsinyt pienistä vammoista läpi viikon ja joukkue pystyikin tekemään vain yhden pelaajavaihdon kun Jari Sara vaihdettiin toisen jakson alussa Kevin Pethiin. Frank Jonke istui pienen jalkavamman vuoksi koko ottelun vaihtopenkillä seuranaan eilen sopimuksen ensi kaudesta Jaron kanssa allekirjoittaneen maalivahti Emil Öhlbergin kanssa. Antti Palohuhta, Johan Brunell ja Jori Kujala olivat kokonaan sivussa kokoonpanosta pienten vammojen vuoksi polvileikkauksesta toipuvan Mathias Warghin lisäksi.

Testillä olleet Mathias Kullström ja Hugo Miranda pääsivät ottelussa kohtalaisen helpolla mutta hoitivat vähät työnsä erittäin eleettömästi.

Eremenko tyytyväinen topparipariin

Ottelun jälkeen molemmat valmentajat olivat suhteellisen tyytyväisiä ottelun antiin. VPS:n valmentaja Olli Huttunen näki joukkueensa otteissa sekä hyvää että huonoa.
- Ottelun alku oli hyvin tyypillinen Tellushallissa ja Jaro painoi päälle. Kestää aina aikansa, että tähän kenttään tottuu, se on kuitenkin sen verran kapeampi. Alussa pelasimme aivan liian hitaasti, mutta myöhemmin pystyimme siirtelemään palloa nopeammin.

- Saimme tänään pistetilin auki ja se on tietysti yksi osa tätä hommaa. Yritämme samalla rakentaa omaa peliämme ja siinä on paljon tekemistä, mutta oli myös hyviä juttuja. Saimme ajettua uusia pelaajia sisään, ja se on tärkeää, Huttunen kertoi.

Jaron valmentaja Alexei Eremenko kritisoi Tammiturnauksessa joukkueensa voitontahdon puutetta, mutta nyt valmentaja kehui omiensa asennetta.
- Olen erittäin tyytyväinen joukkueen asenteeseen koko ottelussa. Tänään taistelimme ja autoimme toisiamme. Kokonaisuutena pelasimme tänään stabiilin pelin ja meillä oli positiivinen ote. Näimme myös muutamia kombinaatioita, joita olemme harjoitelleet ja se on hyvä asia. Muutamasta pelaajasta huomasi, etteivät he ole vielä 90 minuutin kunnossa, mutta se on ihan ymmärrettävää.

Myös testissä oleva topparipari Hugo Miranda-Mathias Kullström sai Eremenkolta kehut.
- Sekä Kullström että Miranda antoivat todella positiivisen kuvan itsestään. Miranda saattaa näyttää hitaalta, mutta hän lukee peliä niin hyvin ettei hänellä ole kiire. Meidän pitää miettiä päätöksiämme, mutta minulle jäi positiivinen tunne, Eremenko kertoi.