SJK vann efter målfyrkeri

I Jaros sista Ligacup match för säsongen fick publiken se hela sju fullträffar. Sergei Eremenkos två mål räckte inte till utan SJK kunde vända matchen till vinst i den andra halvleken med siffrorna 3-4 (3-2)

Matchen inleddes med ett övertag för SJK. Jaro hade under de första minuternas spel svårt att kontrollerat ta sig förbi gästernas press.

Matchens öppningsmål gjorde gästerna efter 8 minuters spel. Bahrudin Atajic sköt ett snyggt hårt skott upp i det främre krysset till 0-1 efter att Öhberg boxade luft.

Jaro kom bättre in i matchen efter inledningsmålet och kvitteringen kom efter en kvarts spel. Andrew Gray, som testspelade som högerytter, gav ett lågt inlägg mot femmeterslinjen. Därifrån skarvade David Carlson vidare till Sergei Eremenko som via stolpen sköt in 1-1.

I den första halvleken fick publiken se hela fem mål och det tredje kom efter en halvtimmes spel. Eremenkos hörna gick över alla men Vaganov kunde nicka in den tillbaka framför mål och där hade Joona Veteli en enkel uppgift att föra upp Jaro i en 2-1 ledning. SJK-målvakten Jere Koponen protesterade våldsamt mot målet eftersom bollen enligt hans mening gick över kortlinjen innan Vaganovs nick.

Kvitteringen var när strax efteråt. En annars säker  Reginaldo nickade  en boll mot Öhberg, men nicken blev alldeles för lös. Situationen slutade i en nick av Atajic från ett friläge men bollen gick förbi.

Atajic fick anledning att jubla igen i den  34:e minuten. Målet var en kopia av hans första mål. Atajic sköt denhär gången från ett aningen längre avstånd och ballen gick över Öhbergs händer i mål och matchen var kvitterad till 2-2.

Men detta blev inte det sista målet i den första halvleken. Fem minuter innan pausvilan avancerade Gray fint på mittfältet och hittade Veteli ute till vänster. Veteli kunde i lugn och ro ge ett perfekt inlägg mot straffpunkten och Eremenko kunde behärskat med vänstern direkt på wolley slå in bollen i krysset.

Jaro hade läge för ett fjärde mål ännu innan pausvilan när Carlsson och Veteli snyggt spelade fram  JC Mack till ett skottläge inne i straffområdet, men Koponen stod för en fin räddning.

Lagen gick till pausvila med Jaro i en 3-2 ledning.

SJK kom starkt i inledningen av den andra halvleken. Och kvitteringen kom också när halvleken spelats fem minuter. Reginaldo misslyckades med en brytning på mittfältet och Juho Lähde kunde halvt om halvt frispela Akseli Pelvas. Pelvas placerade bollen i mål förbi Öhberg fot.

Jaros första chans i halvleken fick Mack som efter en passning från Eremenko kunde skära inåt i planen. Skottet mot det främre hörnet var bra men bollen gick ändå aningen förbi.

SJK var nära att gå upp i ledning efter 25 minuters spel. Lähde frispelades bakom backlinjen och Regibnaldo steg på hans fot med en straffspark som följd. Öhberg grusade dock Atajics förhoppningar om ett hat-trick genom att rädda straffen vid stolproten.

Matchennavgjordes  sju minuter innan slutet när Pelvas igen frispelades bakom Jaros backlinje. Pelvas gjorde inte något misstag denna gång heller, utan placerade precis som vid kvitteringsmålet bollen lågt bakom Öhberg i målet.

Jaro lyfte i slutet upp Reginaldo i anfallet menutan att lyckas kvittera. Matchen slutade i en SJK-vinst 3-4.

Eremenko: det ser lovande ut

Trots förlusten var Alexei Eremenkos tankar och funderingar positiva efter matchen.

Vårt spel var mycket bättre idag än i de tidigare matcherna. Vi fick se att vårt spelsätt fungerar. Det är inte lätt att skapa chanser mot ett lag med SJK:s kvaliteter men idag skapade vi många chanser. Dessutom hade vi två testspelare och de har aldrig lätt att snabbt anpassa sig till lagets spel. Vi förlorade förstås och det är ju aldrig bra, men det ser lovande ut.

– Man måste också komma ihåg att vi idag saknade Jonas Emet, Johan Brunell, Mathias Kullström och  Peter Opiyo. Av dem så börjar Brunell träna för fullt nästa vecka.

Eremenko hade också mycket att säga om testspelare. Dagens testspelare imponerade inte på Eremenko, men det är nya på kommande.

Vi har fortfarande 2-3 platser lediga i laget och vi vill ha spelare av hög kvalitet. I morgon kommer en testspelare från Cypern. Han kan spela på alla fyra platserna i anfallet. Spelaren är stark och kan ta sig förbi försvararen och ge avgörande passningar. Senare kommer en vänsterfotad spelare som kan spela både som back och som ytter. Förutom dessa två så har vi troligen också en tredje testspelar på ingång, berättade Eremenko.