Pisteputki sai jatkoa

Jaro kaatoi Rovaniemellä RoPS:n maalein 0-1.

Jaron avauskokoonpano ei ollut muuttunut viime KuPS-ottelusta. Sairastupa on edelleen täynnä, mutta tällä kertaa penkille saatiin mukaan farmijoukkue JBK:sta Johan Forsén ja Antonio Hotta. Lisäksi B-junioreista reissuun lähti Kevin Larsson ja hyökkääjä Antti Palohuhta palasi kokoonpanoon.

Pienessä hallissa ottelu ei missään vaiheessa muodostunut kovinkaan korkealuokkaiseksi. Pallo oli varsinkin kotijoukkueen toimesta paljon ilmassa ja molempien puolustus hoiti vaarallisimmat paikat vaivoitta. Ottelun ensimmäinen puoliaika oli lievästi kotijoukkueen hallintaa, mutta kunnon maalintekopaikkoja ei syntynyt. Parhaat kotijoukkueen paikat tulivat pitkistä rajaheitoista, jotka Jaro-puolustus kuitenkin hoiti ilman suurempia vaikeuksia. Muutaman laukauksen Jesse Öst maalillaan koppasi helposti syliinsä.

Jarokaan ei vaarallisilla paikoilla mässäillyt. Pari erikoistilannetta ja vastaiskua eivät olleet tarpeeksi laadukkaita maalintekoon. Jaro pakotettiin kuitenkin tekemään vaihto jo ennen puoliaikaa. Kevin Peth nousi voimakkaasti oikealta laidalta ja haki keskitystä. Puolustaja ei kuitenkaan saanut pysäytettyä vauhtiaan ajoissa ja Peth törmäsi pienen hallin betoniseinään ja löi polvensa. Pethin tilalle asteli B-juniori Kevin Larsson. Oikean pakin tontin otti vaihdon myötä haltuunsa Leroy Maluka. Maaleja ei nähty, joten puoliajalle mentiin oikeutetusti 0-0 tilanteessa.

Jaro pääsi toisella puoliajalla huomattavasti paremmin mukaan ja peli eteni tasaisissa merkeissä. Ensimmäinen kunnon paikka osui Larssonille. Öst lähetti nopean ja pitkän avauksen, johon Larsson säntäsi perään. Juniori onnistui pääsemään pallon ensimmäisenä, mutta nostoyritys kuudeltatoista jäi RoPS-vahdin käsiin.

Ottelun ensimmäinen maali nähtiin ottelun 58. minuutilla. Kärjessä pelannut Shahdon Winchester rynni väkisin pallon perään rangaistusalueelle ja RoPS-pelaaja joutui kaatamaan trinidadilaisen selästä. Pallo pilkulle ja Winchester itse sijoitti varmasti alakulmaan ja Jaron 0-1 johtoon.

Heti perään toisessa päässä RoPS sai lisää kylmää vettä niskaansa. RoPS-kapteeni Faith Friday Obilor päätti erikoistilanteessa lyödä kyynärpäällä Jonas Emetiä aivan tuomarin nenän edessä. Obilor sai tempustaan toisen keltaisen myötä ulosajon.

RoPS:n yhden miehen vajaus ei paljon peliä kuitenkaan muuttanut, sillä kenttä Rovaniemen Ounashallissa on sen verran pieni. Jaro pyrki rauhoittamaan peliä ja hallitsemaan palloa, mutta pallo poltti jaloissa jonka seurauksena pallonmenetyksiä tuli luvattoman paljon. Jarolla oli paikkansa siirtyä kahden maalin johtoon. Paras niistä syntyi kulman jälkitilanteesta, kun Winchester puski pallon takatolpalta toiselle tolpalle. Larsson oli oikeassa paikassa päivystämässä, mutta ei onnistunut ohjaamaan palloa verkkoon.

Aivan ottelun loppuhetkillä RoPS sai luotua parikin hyvää paikkaa. Ensin Emenike Mbachu nousi vahvasti vasemmalta ja laukoi kohti takakulmaa, mutta Öst maalillaan venyi torjuntaan. Seuraavan yrityksen Öst onnistui hienolla venytyksellään torjumaan kulmaksi, eikä RoPS enää saanut mahdollisuuksia. Näin Jaro voitti ottelun maalein 0-1 ja jatkaa Liigacupissa tappioitta.

Jaro pelaa seuraavan Liigacupin ottelun lauantaina, jolloin se matkustaa Vaasaan VPS:n vieraaksi.