Jonas Emet laukoi Jaron kuudenneksi

FC Inter hallitsi kauden viimeistä ottelua, mutta Jonas Emet laukoi ottelun ainoan maalin. Kun samaan aikaan KuPS hävisi oman ottelunsa, on Jaro tällä kaudella hienosti kuudes. Emet jakoi maalikuninkuuden voiton.

Ottelu alkoi kotijoukkueen hallinnalla. Inter pystyi luomaan alkuhetkillä muutaman paikan, mutta erinomaisesti Jaron maalilla pelannut Emil Öhberg kesti.

Interin alkuhetkien parhaat paikat tulivat kulmapotkuista, joiden puolustamisessa Jarolla oli ongelmia. Puskut suuntautuivat kuitenkin joko yli tai kilpistyivät Öhbergin torjuntoihin.

Jaro siirtyi ehkä kenttätapahtumien vastaisesti johtoon ensimmäisen puoliajan puolivälissä. Shahdon Winchesterin hyvä syöttö vapautti Jonas Emetin puolittaiseen läpiajoon ja kapteeni viimeisteli tyylikkäästi tilanteeksi 0-1. Emet siirtyi maalillaan Veikkausliigan maalipörssin kärkipaikalle.

Ottelu jatkui Interin komennossa ja vajaa kymmenen minuuttia ennen taukoa Juho Salminen pääsi laukomaan kymmenestä metristä, mutta Öhberg teki upea jalkatorjunnan.

Jaro sai paikan lisätä johtoaan pari minuuttia ennen taukoa, kun Magnus Bahne otti käsiinsä Tamas Gruborovicsin syötön ja Jarolle tuomittiin kuudesta metristä epäsuora vapaapotku. Emet  pääsi kokeilemaan siirron jälkeen, mutta pallo kimposi puolustajasta kulmapotkuksi.

Tauolle siirryttiin kuitenkin Jaron kannalta suotuisassa tilanteessa, sillä VPS johti omaa otteluaan Kuopiossa, joten Jaro piti hallussaan kuudetta sijaa.

Jaro sai heti toisen puoliajan alussa huippupaikan, kun Helmken syöttö kohti Winchesteriä tuli kimmokeen kautta Denisille, joka pääsi tuikkaamaan kymmenestä metristä, mutta pallo kimmahti tolppaan.

Inter oli enemmän kuin lähellä tulla tasoihin 55. minuutilla, kun ottelussa nähtiin jo toinen epäsuora vapaapotku rangaistusalueen sisältä. Peter Opiyo syötti ahtaassa tilanteessa taaksepäin Öhbergille, joka joutui ottamaan pallon käsiinsä. Seuranneesta vapapotkusta pallo kävi maaliviivalla, mutta Jaro selvisi.

Toinen puoliaika oli muutenkin edelleen kotijoukkueen hallintaa. Jarolla oli hankaluuksia päästä kontrolloidusti keskiviivan yli ja kotijoukkue oli terävämmällä jalalla liikkeellä.

Inter pelasi pääsääntöisesti pitkiä palloja Irakli Sirbiladzelle, joka voittikin suurimman osan palloista. Interillä oli useita puolittaisia paikkoja, mutta jostain löytyi aina valkopaita eteen viimeisellä hetkellä. Myös Öhberg jatkoi hyviä otteitaan loppuun saakka ja Jaro-vahti olikin yksi voiton takuumiehistä.

Yliajalla nähtiin vielä hyviä tilanteita. Ensin Jaro syötteli hienosti Interin puolustuksen auki ja Helmke pääsi laukomaan rangaistusalueen sisältä, mutta pallo meni tolppaa hipoen ohi.

Ahvenanmaalla ottelu pääsi alkamaan muita myöhemmin ja siellä Luis Solignac oli tullut Emetin rinnalle maalipörssissä. Emet sai vielä oman paikkansa siirtyä uudelleen johtoon, kun kapteeni kuljetti 93. minuutilla keskialueelta aina rangaistualueella saakka. Emetin nosto kohti takakulmaa näytti jo painuvan verkkoon, mutta niin vain pallo meni ohi ja Jaro-fanit huokaisivat pettymyksestä.

Viimeinen paikka tuli kotijoukkueelle, kun Sirbiladzen voittaman pääpallon jälkeen Salminen pääsi nokikkain Öhbergin kanssa, mutta laukaus meni Jaron onneksi ohi ja vieraat saivat huokaista helpotuksesta.

Salmisen paikan jälkeen ottelu päättyi ja kun VPS piti voittonsa loppuun saakka, tiesi se sitä, että Jaron loppusijoitus tämän kauden Veikkausliigassa on erinomaisesti kuudes.

Solignac ei tehnyt myöskään enää lisämaaleja, joten kamppailu maalikuninkuudesta päättyi tasan. Emet ja Solignac viimeistelivät molemmat tällä kaudella 14 liigaosumaa.