Jarolle upea voitto Kuopiossa

Jaro ei jättänyt mitään sattuman varaan tämänpäiväisessä liigaottelussa, vaan haki kauan kaivatun voiton Kuopiosta lukemin 1-4 (0-2).

Jaron avauskokoonpano oli muuten sama kuin edellisessä ottelussa, mutta Johan Brunell oli ottanut loukkaantuneen Mathias Kullströmin paikan. Alexei Eremenko myös kääntänyt keskikentän kolmion toisinpäin. Tällä kertaa Peter Opiyo ja Fredrik Svanbäck pelasivat keskikentän pohjalla, kun Hendrik Helmke jakeli palloja heidän yläpuolellaan.

Jaron kannalta ottelu alkoi riemukkaasti. Kahdessa aiemmassa ottelussa punapaidat eivät olleet onnistuneet maalinteossa kertaakaan, mutta nyt oli onni myötä. Kuudennella minuutilla Helmke antoi matalan vapaapotkun keskialueella, pallo otti kimmokkeen puolustajan jalasta ja painui onnekkaasti aina maalin asti ja Jaro johti 0-1.

Ottelun alku oli muutenkin myötätuuleen pelanneen Jaron täydellistä hallintaa. KuPSin ensimmäistä kunnollista hyökkäystä saatiin odotella kymmenen minuuttia. Rajaheiton jälkeen Ats Purje pääsi kääntymään Jari Saran ohi ja keskitti maalille, jossa Miikka Ilo pääsi puskemaan, mutta Jaron onneksi osuma oli puolittainen ja pallo meni selvästi ohi.

Hyökkäävästä roolistaan selvästi nauttinut Helmke oli ottelun alun ylivoimaisesti näkyvin hahmo. Hän oli mukana rakentamassa lähes jokaista Jaron hyökkäystä, ja mies ehti myös voittamaan usean kaksinkamppailun.

Vartin kohdalla Jaro tuuletti jälleen. Helmke, Emet ja Sara pyörittivät pitkään oikealla laidalla ja lopulta Helmke lähetti keskityksen, johon Opiyo yritti päästä, mutta puolustaja sai purettua puolittain. Shahdon Winchester otti irtopallon rinnalla haltuunsa ja laukoi suoraan ilmasta pallon komeasti alakulmaan ja Jaro johti jo 0-2.

Viisi minuuttia myöhemmin Emet riisti pallon rangaistusalueen lähellä Samatehiltä. Emet heki matalalla syötöllä maalin edestä omia, mutta Tomi Maanoja pääsi väliin. Maanoja haparoi, mutta puolustus selvitti tilanteen kulmaksi.

Puolen tunnin jälkeen kotijoukkue alkoi päästä peliin hieman paremmin mukaan, mutta Jaron puolustus selvisi kuitenkin suhteellisen helpolla. KuPS pääsi pariin kertaan hyökkäyskolmannekselle vasemmalta Omar Colleyn johdolla, mutta valmista ei niistä nähty.

Jaro ei antanut kotijoukkueelle yhtään tilaa rakentaa keskialueella, vaan pakotti KuPSin topparit avaamaan pitkillä palloilla. Jaro pääsikin pariin kertaan vastaiskuun riistojen jälkeen, mutta ratkaisuihin asti ei päästy.

Viimeisimmässä ja ehkä parhaassa vastahyökkäyksessä olikin sitten ikävä loppu. Helmke lähetti Winchesterin vauhtiin keskialueelta. Winchester yritti ohittaa Samatehiä, mutta kaatui omia aikojaan rangaistusalueella. Tuloksena Winchesterille keltainen kortti, mutta siinäkään ei ollut tarpeeksi, vaan kärkimies loukkasi jalkansa samalla niin pahasti, ettei pystynyt peliä jatkamaan. Se oli avauspuoliajan viimeinen tilanne.

KuPS tuli myötätuulen avulla odotetun vahvasti toiselle puoliajalle. Heti minuutin kohdalla Samateh pääsi puskemaan kulmasta. Pallo osui tolppaan ja jäi pyörimään maalin eteen, mutta Jaro selvisi kuin ihmeen kaupalla.

Varsin hyökkäysvoimaisella ryhmityksellä toiselle puoliajalle tullut KuPS sai antautua kolmannen kerran, kun toista puoliaikaa oli pelattu kuusi minuuttia. Emetiä rikottiin 30 metrissä ja Aubrey David puski lähietäisyydeltä Helmken vaparin sisään.

Pari minuuttia myöhemmin tilanne oli jo 0-4. Harjoitellun kulmapotkukuvion seurauksena Emet pääsi laukomaan rangaistusalueen sisältä. Laukaus kimposi pelaajien jaloista Winchesterin korvanneelle David Carlssonille, joka viimeisteli vuoren varmasti takakulmaan.

KuPS pääsi kaventamaan 20 minuuttia ennen loppua. Kotijoukkue pääsi puhkomaan Jaron puolustuslinjan ja Ilo pääsi karkuun. Ilo roikotti pallon tyylikkäästi takakulmaan lukemiksi 1-4.

Heti perään Carlsson oli puolustuslinjan takana ja hänkin yritti nostaa yli maalivahdin, mutta Maanoja sai kätensä väliin, eikä vaihtomies Iidle Elmikään onnistunut laittamaan irtopalloa sisään.

Reilu kymmenen minuuttia ennen loppua Miikka Ilo huitaisi turhautuneena Svanbäckia kasvoihin. Tempustaan Ilo sai oikeutetusti suoran punaisen kortin.

Viimeinen kymmenminuuttinen oli enää pelailua, kun ottelun voittajasta ei ollut enää minkäänlaista epäselvyyttä. Jaro rakenteli muutaman hyökkäyksen nopeilla syötöillä, mutta viimeinen puristus oli jo poissa.

Seuraavaksi Jaro testaa FC Lahden vireen tulevan keskiviikkona Keskuskentällä.