Jarolle katkera tappio Ilvestä vastaan

Jaro hallitsi palloa ajoittain pitkiä aikoja ja loi varsinkin ottelun alussa tekopaikkoja, mutta Ilves oli molemmilla rangaistusalueella selvästi vahvempi ja piti pisteet Tampereella lukemin 1-0.

Jaro aloitti ottelun hurjalla myllyllä Alexei Eremenko juniorin johdolla. Neljännellä minuutilla Peter Opiyo pyöräytti itsensä näyttävästi vapaaksi keskialueella ja oli päästä Jani Virtasen seinäsyötön avulla läpi, mutta syöttö meni aavistuksen pitkäksi. Tilanne jatkui ja Virtanen pääsi laukomaan rangaistusalueen ulkopuolelta, mutta matala laukaus kimmahti tolppaan.

Heti seuraavassa tilanteessa Losha laukoi vaarallisesti 20 metristä, mutta maalin katolle.

Kymmenen minuutinen pelin jälkeen Ilves pääsi vaaralliseen vastaiskuun Jaron hyökkäyspään erikoistilanteentaan jälkeen. Hyökkäyksen päätteeksi Jaakko Juuti sai unelmapaikan kymmeneen metriin. Miehellä oli kaikki tila ja aika laukoa pallo maaliin, mutta laukaus suuntautui ohi.

Todella vauhdikkaan alun jälkeen ottelu rauhoittui. Jaro piti edelleen enemmän palloa, mutta Ilves rakensi pari puolittaista tilannetta. Lähimpänä oli Tomi Petrescu, joka yritti suoraan ilmasta maalin edessä, mutta ei saanut osumaa palloon.

Kymmenen minuuttia ennen taukoa Virtasen keskitys tuli hyvin pilkun tuntumaan, jossa Opiyo nousi korkeimmalle ja puski kohti alakulmaa, mutta Mika Hilander teki hyvän torjunnan ja pallo meni kulmaksi.

Viisi minuuttia ennen loppua Jose Manuel Riveran oivaltava nosto löysi Opiyon rangaistusalueelta ja kenialainen tarjoili takaviistoon Denisille, joka laukauksesta jäi hieman ahtaassa paikassa voima puuttumaan.

Denisin tilanteen jälkeen Ilves oli enemmän kuin lähellä siirtyä johtoon sivuvaparista, mutta Öst teki hienon torjunnan. Seurannen kulmapotkun Jaro selvitti, mutta pallo palautui Jaron rangaistusalueelle. Öst torjui ensin hienosti Lahtisen yrityksen, mutta Vaganov ei saanut tilannetta purettua ja Heikki Aho latasi keskeltä tilanteeksi 1-0. Se oli myös taukotulos.

Toisen puoliajan alkupuolella Petrescun vapaapotku kimposi muurista kohti Jaron maalia ja Östillä oli täysi työ torjua pallo. 55. minuutilla Ilves rakensi jälleen hyvän vastahyökkäyksen ja Petrescu pääsi puolittain läpi Lahtisen hyvän syötön jälkeen. Laukaus meni vain aavistuksen takatolpan ohi.

Pari minuutti myöhemmin Mathias Kullströmin erinomainen läpisyöttö vapatti Jamar Dixonin rangaistusalueelle. Dixon ehti palloon ennen Hilanderia ja Denis oli enemmän kuin lähellä kurottaa Dixonin käännön maaliin. Vaihdosta sisään tullut Seth Paintsil pääsi vielä yrittämään pienestä kulmasta kohti tyhjää maalia, mutta pallo osui tolpan ulkoreunaan.

Jaro piti palloa lähes koko toisen puoliajan, mutta viimeisen puolituntisen aikana vieraat eivät enää paikoilla juhlineet. Losha tarjoili muutaman herkullisen syötön rangaistusalueelle, mutta punapaitojen ratkaisut olivat heikkoja. Ilves myös vei nimiinsä valtaosan kaksinkamppailuista tärkeillä alueilla.

Jarolla oli lopussa Kullström ja vaihtomies Reginaldo Juniorkin ylhäällä, mutta vieraat Ilves kesti. Ilves puolusti koko joukkueena tiiviisti eivätkä vieraat olleet ottelun lopussa kovinkaan lähellä tasoitusta ja niin huipputärkeät pisteet jäivät Tampereelle lukemin 1-0.