Jaro tippui niukasti Cupista

Maanantaina HJK oli liigaottelussa parempi lukemin 4-1 ja Jaro pääsi parin päivän tauon jälkeen hakemaan revanssia ja paikkaa Suomen Cupin puolivälieriin. Paikka jäi kuitenkin haaveeksi, sillä HJK eteni jatkoon maalein 2-1 (1-1).

Ottelun alku oli tasainen ja tunnusteleva. Maanantain tapaan Jaro piti ottelun alussa palloa aavistuksen isäntiä enemmän, mutta hyökkäykset pysyivät pääosin pois vaarallisilta alueilta.

Yksi huippupaikka kuitenkin ensimmäisen kymmenen minuutin aikana nähtiin. Loukkaantuneen Dickson Agyemanin paikan ottanut Thomas Kula vapautti Timo Tahvanaisen läpiajoon, mutta laiturin laukaus painui harmittavasti ohi Saku-Pekka Sahlgrenin vartioiman maalin.

Ottelu noudatti maanantailta tuttua kaavaa siinäkin, että kotijoukkue tuli otteluun paremmin ja paremmin mukaan avausjakson edetessä. Klubin hyökkäykset poikivat muutamia kulmapotkuja, joista syntyi pari puolivaarallista tilannetta, mutta Jaro-puolustus kesti. Toisessa päässä Mike Banner väläytti hyvää vasemman jalan laukaustaan, mutta pallo viuhui aavistuksen yli kotijoukkueen maalin.

Puolen tunnin pelin jälkeen nähtiin ottelun avausmaali. Simon Skrabb löysi oikealta Papa Niangin, jonka hieno laukaus painui vastustamattomasti maaliin. HJK tuli kuitenkin tasoihin kymmenen minuuttia avausmaalin jälkeen. Erittäin pirteän avauspuoliajan pelannut Sebastian Mannström puski Nikolai Alhon tarkan keskityksen maaliin.

Alho oli vielä aivan avausjakson lopussa viedä Klubin johtoon, mutta Jaron maalia vartioinut Jesse Öst venyi tärkeään torjuntaan.

Toiselle puoliajalle Jaro lähti aavistuksen varovaisemmin. Alexei Eremenko vaihtoi tauolla Simon Skrabbin Tillmann Groveen ja Jaro keskittyi puolustamiseen yrittäen iskeä nopeilla vastahyökkäyksillä. Taktiikka onnistui sikäli, että pallonhallinnasta huolimatta HJK ei kovin vaarallisia maalintekopaikkoja saanut luotua. Toisaalta myös Jaron vastahyökkäykset jäivät vaisuiksi.

Ottelun ratkaisijaksi nousi 17-vuotias Joel Pohjanpalo, kun ottelua oli jäljellä vartti. Huippulupaus pääsi laukomaan rangaistusalueen ulkopuolelta ja pallo painui helpohkon näköisesti Östin käsien kautta maaliin.

Johtomaalin jälkeen Jaro odotetusti nosti peliään ylemmäs, ja loppuaika pelattiinkin lähinnä HJK:n alueella. Jaron hyökkäykset oli kuitenkin pääasiassa tehottomia. Jossiteltavaa vierasjoukkueelle silti jäi. Pelattiin varsinaisen peliajan viimeistä minuuttia, kun Jaro sai vapaapotkun oikealta. Bannerin vaarallinen keskitys tuli pelaajaryppäästä maalin eteen, josta vaihtomiehenä paluun kentille tehnyt Mattias Wargh siirsi pelivälineen verkkoon. Jarolaisten suureksi hämmästykseksi avustavan erotuomarin lippu oli pystyssä, ja tasoitusmaali jäi näkemättä.

Jaro taival katkesi Cupissa, mutta sunnuntaina pietarsaarelaisyleisöllä on vihdoin mahdollisuus nähdä omansa tositoimissa, kun Keskuskentälle saapuu KuPS. Tule kannustamaan Jaro voittoon!