Jaro Tammiturnauksen finaaliin

Jaro eteni tämän vuoden Tammiturnauksen finaaliin voittamalla KPV:n lopulta selvin lukemin. Jaro teki toisella puoliajalla kolme maalia ja voitti ottelun 3-0 (0-0).

Jarolla ei tässäkään ottelussa ollut montaa liigajoukkueen sopimuspelaajaa mukana. Sen sijaan kaikki neljä testipelaajaa olivat päässeet näyttämään osaamistaan avauskokoonpanoon.

Kymmenen minuutin jälken nähtiin ensimmäinen vaarallinen tilanne, kun Jamar Dixonin pystysyöttö tuli Henri Myntin taakse Serge Atakayille. Pallo näytti tilanteessa osuvan rangiastusalueella Timo Rauhalan käteen, mutta tuomari ei rangaistuspotkua viheltänyt, eikä Atakayi saanut myöskään kunnollista laukausta tilanteessa.

Heti seuraavassa tilanteessa KPV:n Kim Palosaari pääsi kokeilemaan muutamasta metristä, mutta laukaus jäi vaisuksi ja pallo pysähtyi Jesse Östin syliin.

Alun jälkeen tilanteita ei nähty vähään aikaan kummassakaan päässä Jaron ollessa kuitenkin aavistuksen hallitsevampi osapuoli.

Pari minuuttia myöhemmin Joona Veteli taisteli hienosti pallon päätyrajalla itselleen ja syötti David Carlssonille, jonka laukauksen Rauhala blokkasi.

Viisi minuuttia ennen taukoa Sergei Eremenko joutui tulemaan vaihtoon ja hänet korvasi Joni Remesaho. Remesaho menetti heti pallon vaarallisesti ja Öst joutui venymään parhaimpaansa torjuessaan Jere Moilasen hyvän laukauksen.

Tauolle mentiin maalittomassa tasatilanteesa.

Heti toisen puoliajan alkuun Virtanen vapautti Remesahon puolittaiseen läpiajoon, mutta laukaus pysähtyi sivuverkon väärälle puolelle.Remesaho sai heti perään kaksi paikkaa lisää, mutta viimeinen silaus jäi puuttumaan.

Jaro siirtyi johtoon 57. minuutilla. Jo aiemmilta kausilta tutuksi tullut kulmapotkukuvio toimi ja Anton Kassin keskitys tuli takatolpalle, jossa  Carlsson ohjasi jalallaan pallon etukulmaan tilanteeksi 1-0.

Kaksi minuuttia myöhemmin Virtanen oli viedä Jaron jo kahden maalin johtoon. Kymppipaikalla pelannut Virtanen laukoi itse hankkimastaan vapaapotkusta pallon ylärimaan 25:stä metristä.

Vartti ennen taukoa Denis prässäsi hyvin ylhäällä ja pallo tuli lopulta Virtaselle päätyrajalle. Virtanen pyöräytti itsensä näppärästi vapaaksi ja tarjoili tyhjän maalin Remesaholle, joka ei kuitenkaan saanut parista metristä kunnon osumaa ja KPV sevisi.

Ottelun lopullinen ratkaisu nähtiin aivan ottelun lopussa. Myllymäki pudotti Virtasen kulmapotkun suoraan Dixonin jalkaan, joka laittoi pallon parista metristä tyhjään maaliin.

Lisäajalla Denis nosti Virtasen läpiajoon. Myllymäki torjui ensimmäisen laukauksen, mutta Virtanen sai irtopallon ja katsoi rauhassa, kunnes nosti nappisyötön Denisin päähän, joka sai puskea pallon takatolpalta tyhjään maaliin loppulukemiksi 3-0.

Jaron valmentaja Alexei Eremenko tyytyväisempi jälkimmäiseen puoliaikaan kuin avausjaksoon.
– Meillä oli taas paljon uusia pelaajia kentällä ja meillä oli ensimmäisellä puoliajalla ongelmia viimeisellä kolmanneksella.Toisella puoliajalla loimme sitten enemmän tilanteita.