Jaro taipui lopussa

Jarolla oli hyviä paikkoja varmistaa Liigacupin jatkopaikka, mutta lopulta Jordan Seabrookin kaksi maalia viimeisellä kympillä toivat VPS:lle voiton lukemin 2-1 (0-1)

Ensimmäinen vartti oli tasaista peliä. VPS sai pari kulmapotkua, mutta Reginaldo oli molemmissa päineen välissä.

Parinkymmen minuutin pelin jälkeen Jaro pääsi Serge Atakayin hyvän syötön jälkeen kahdella kahta vastaan, mutta Joona Veteli päätti laukomisen sijaan syöttää seisovilla jaloilla olleelle Denisille ja tilanne kuivui kokoon.

Tasaisen alun jälkeen Jaro siirtyi johtoon 28. minuutilla. Jaro sai kulman oikealta, johon kotijoukkueen puolustaja pääsi väliin, mutta pallo jäi rangaistusalueen sisälle. Ilya Vaganov pääsi laukomaan ja Joona Veteli pääsi päineen väliin juuri ennen Henri Sillanpäätä ja puski Jaron 0-1 johtoon.

Seitsemän minuuttia ennen taukoa Jamar Dixonin katko käynnisti hyvän hyökkäyksen, jonka pääteeksi Jani Virtanen haki kierteisellä laukauksella takakulmaa, mutta pallo kiersi puolisen metriä ohi.

Avausmaalin jälkeen VPS sai paremman otteen pelistä ja se tuli muutamaan kertaan vaarallisesti vasemmalta Thoma Kulan ja Clifton Miheson voimin. Vaganov ja Reginaldo kuitenkin siivosivat keskitykset varmoin ottein.

Tauolle siirryttiin Jaron 0-1 johdossa.

Jaro tuli tauon jälkeen hyvällä ilmeellä peliin. Kun toista puoliaikaa oli pelattu viisi minuuttia oli Jaro todella lähellä siirtyä kahden maalin johtoon. Virtasen antama vapaapotku jäi pomppimaan rangaistusalueelle ja Denis laukoi 14:stä metristä. Pallo näytti painuvan vastustamattomasti sisään, mutta laukaus osui tolpan sisäreunaan ja kimposi ulos.

VPS oli saada onnekkaan tasoituksen parikymmentä minuuttia ennen loppua, kun keskitys kimposi David Nymanin jalasta omaa maalia kohti, mutta Jaron onneksi pallo pomppi ohi.

Heti perään Tony Björkin keskitykseksi tarkoitettu pallo aiheutti Östille ongelmia, mutta pallo tippui maalin katolle.

Seuraavassaa hyökkäyksessä muuten erinomaisen ottelun pelannut Jamar Dixon menetti pahasti pallon keskialueella. Jordan Seabrook vapautti Loorents Hertsin maalin eteen, mutta Öst teki hyvän jalkatorjunnan.

VPS oli saada palkitonsa vartti ennen loppua, kun Charles Bantanga laukoi vapaapotkun jälkeen upeasti suoraan ilmasta, mutta pallo tömähti tolppaan.

Toisessa päässä Veteli pääsi laukomaan rangaistusalueen sisältä, mutta laukauksesta jäi aavistuksen voima puuttumaan ja Sillanpää venyi torjuntaan.

Kahdeksan minuuttia ennen loppua tapahtui paljon puolen minuutin sisään. Ensin Dixon keskitti täydellisen pallon Denisille ja brassi pääsi puskemaan täysin vapaasti pilkun tuntumasta, mutta pusku epäonnistui ja Sillanpäällä ei ollut ongelmia torjunnassa.

Torjuntaa seuranneessa hyökkäyksessä Seabrook pääsi laukomaan Vaganovin edestä muutamasta metristä ja laukaus painui Östin käsien ja riman kautta sisään tasoittaen tilanteeksi 1-1.

Jaro sai vielä upean paikan voittomaaliin. Virtasen kääntö päätyrajalta oli painua suoraan sisään, mutta puolustaja sai päänsä väliin maaliviivalla. Denis pääsi vielä irtopalloon, mutta tänään ei ollut brassin päivä ja pusku meni selvästi yli.

Jaro nosti lopussa kaikki pelaajat ylös hakien voittomaalia. Vaasalaisten maalilla nähtiinkin pari hässäkkää, mutta viimeistelyssä oli toivomisen varaa. Aivan lopussa Reginaldo voitti ylhäällä pääpallon, johon Virtanen pääsi rangaistusalueella. Virtanen kaatui, mutta sääntöjen puitteissa.

Seuranneesta vastahyökkäyksestä Seabrook karkasi läpiajoon ja viimeisteli loppulukemiksi 2-1. Hyvistä paikoista huolimatta Jaro poistui kentältä tappion saattelemana ja mahdollisuudet puolivälieräpaikkaan ovat menneet. Jaro kohtaa vielä viikon päästä SJK:n Tellushallissa.