Jaro taipui Interille tasaisessa ottelussa

Molemmat joukkueet pyrkivät alusta lähtien avaamaan peliä lyhyillä  syötöillä, mutta Keskuskentän aavistuksen epätasainen nurmi aiheutti virhepomppuja ja vaikeutti pelinrakentamista. Tasaisen alun jälkeen Jaro alkoi löytää tilaa Interin prässin takaa hieman pitemmillä syötöillä.

Ensimmäinen todellinen maalintekopaikka nähtiin reilun kymmenen minuutin kohdalla. Aktiivisesti pelannut Jussi Aalto sai pallon pariinkymmeneen metriin ja vapautti Timo Tahvanaisen linjan taakse rangaistusalueelle. Tahvanainen syötti Warghille tyhjän maalin, joka viimeisteli, mutta avustavan lippu oli ylhäällä. Tahvanainen antoi vielä muutaman minuutin päästä hyvän keskityksen Mike Bannerin esityöstä, mutta Joni Aho ehti palloon ennen Mattias Warghia.

Avausmaali nähtiin kahdenkymmenen minuutin pelin jälkeen ja varsin halvalla tavalla. Interin hollantilaiskeskikenttäpelaaja Pim Bouwman lähetti vasemmalta keskityksen, joka painui kaikki ohi takanurkkaan. Lähimpänä palloa oli Kalle Kauppi, joka ei kuitenkaan palloon osunut, mutta hämäsi sen verran Artur Kotenkoa, ettei tämä enää ehtinyt torjuntaan.

Maalin jälkeen Inter otti seuraaviksi minuuteiksi hallinnan pelistä, mutta vaarallisia paikkoja se ei pystynyt luomaan.

Puoliajan lopussa Jaro sai vielä pari puolittaista paikkaa tasoitukseen. Ensin Aalto antoi kulmapotkun rangaistusalueen rajalle, josta Banner veti suoraan ilmasta. Veto suuntautui kuitenkin päin Bahnea, joka sai torjuttua pallon kulmapotkuksi.

Aalto pääsi vielä kertaalleen laukomaan vapaapotkusta. Lähes 30 metristä lähtenyt laukaus oli vaarallinen, mutta jälleen Bahne torjui pallon kulmaksi. Jarolla oli ensimmäisen puoliajan aikana useita kulmapotkuja, mutta Bannerin volleyta lukuunottamatta ne eivät aiheuttaneet Interille ongelmia.

Toiselle puoliajalle Inter tuli varjelemaan johtoaan. Jaro sai yrittää rauhassa rakentaa hyökkäyksiä, mutta törmäsi kerta toisensa jälkeen Interin tiiviiseen joukkuepuolustamiseen. Hyökkäyssyyntaa turkulaiset olivat vaisuja. Pelätty Irakli Sirbiladzekin pysyi koko pelin Vaganovin ja Vasiljevin vartioinnissa. Samoin Jari Sara pimensi yleensä vaarallisen Henri Lehtosen. Toisaalta Inter-puolustus pystyi myös viemään kotijoukkueen hyökkäyksistä parhaan terän.

Tunnin jälkeen Inter-puolustus oli lahjoittaa tasoitusmaalin. Aallon vapaapotku keskialueelta tuli hyvin rangaistusalueelle, josta Inter-pelaaja oli puskea pallon omiin, mutta pallo meni kuitenkin ohi.

Kun ottelua oli jäljellä noin 20 minuuttia, nähtiin oikeastaan koko ottelun paras maalintekopaikka. Sara ja Agyeman pelasivat pallon oikealle Niangille, joka lähetti millintarkan keskityksen Warghin päähän. Wargh pääsi puskemaan täysin vapaasti noin viidestä metristä, mutta pusku meni tolppaa hipoen ohi ja kotiyleisö huokaisi pettymyksestä.

ottelun lopussa Jaro ei enää todellisille huippupaikoille päässyt. Pallo pysyi pitkään punapaidoilla, mutta huonot viimeiset syötöt ja tiivis Inter-pakka varmistivat Interille kolme pistettä. Turkulaiset ovat voittaneet kaikki neljä pelaamaan ottelua päästämättä maaliakaan.

Jaron seuraava peli on lauantaina, kun joukkue matkustaa Valkeakoskelle Hakan vieraaksi.

Valmentajat näkivät tasaisen pelin

Interin maalia vartioinut ja jälleen nollan pitänyt Magnus Bahne oli tyytyväinen tulokseen, mutta pelistä löytyi parannettavaa.
- Tänään ei saatu parasta osaamista irti. Se johtuu tietysti myös siitä, että Jaro on hyvä joukkue kotikentällään. Tottakai myös kenttä ja tuuliolosuhteet vaikeuttivat peliä. Mutta voitto on tietysti hyvä asia, koska Jaro on vaikea vastustaja. Olemme puolustaneet kaikissa peleissä hyvin joukkueena, eikä vastustajalla yleensä ole ollut huippupaikkoja. Tosin tänään Jarolla oli sellainen, onneksi eivät siitä osuneet, Bahne sanoi.

Jaron parhaan paikan hukannut Wargh ei tekosyitä etsinyt.
- Inter on joukkue, joka käyttää tilanteensa. Teimme yhden virheen, jonka he käyttivät hyväkseen. Se oli ero tänään joukkuiden välillä. Kenttä tekee tietysti pelin vaikeaksi, meillä on ongelmia saada omaa peliämme toimimaan tällaisella alustalla. Maalintekopaikkani missaamiseen ei ole mitään tekosyitä, se oli yksinkertaisesti huono viimeistely.

Interin valmentaja Job Dragtsma oli samoilla linjoilla Bahnen kanssa.
- Vaikea ottelu. Olen tyytyväinen tulokseen. Uskon, että molemmat voivat pelata paremmin, mutta osasyy oli varmasti kentässä. Ensimmäisen vartin prässäsimme korkealta, jonka jälkeen Jaro alkoi pelaamaan pitemmillä syötöillä ja sitten olimme vaikeuksissa puoliajan loppuun. Vaikka teimme maalin, en ollut tyytyväinen miten pelasimme. Toisella puoliajalla oli paljon taistelua, mutta emme hukanneet enää niin paljon kakkospalloja kuin ensimmäisellä puoliajalla. Meillä oli muutama puolittainen paikka ja Jarolla yksi superpaikka. Ei meidän paras pelimme, mutta olen tyytyväinen tulokseen.

Alexei Eremenko antoi tunnustusta omiensa taistelusta, mutta harmitteli ettei se näkynyt tuloksessa.
- Olen tyytyväinen joukkueen taisteluilmeeseen. Puhuimme etukäteen siitä, että jos Inter prässää korkealta, niin prässin takana on paljon tilaa. Pelasimme sen takia vähän pitempää palloa, mutta emme pelanneet 50-50 palloja vaan yritimme saada niitä linjan taakse. Teimme yhden virheen, ja siitä Inter rankaisi. Emet meni siinä turhan helposti harhautukseen. Maali oli maalivahdille hankala, vaikka saattoi näyttää helpolta. Tuuli teki tilanteen vaikeaksi ja se, ettei pelaaja maalilla osunut palloon, mutta Kotenkon oli pakko reagoida siihen. En syytä maalivahtia siitä maalista.

- Mielestäni olisimme ansainneet vähintään pisteen, enkä ole tyytyväinen tulokseen, mutta taistelimme loppuun asti. Olemme kuitenkin oikealla tiellä. Harmi, ettemme pystyneet pysäyttäneet Interin kulkua, mutta nyt keskitymme Haka-otteluun lauantaina.

- Mike Bannerilla on pieni vaiva, ja se häiritsi hänen pelaamistaan tänään. Pitää miettiä tilannetta, mahdollisesti hän huilaa seuraavassa ottelussa. Vaganov oli tänään todella vahva, Eremenko kertoi.

Muista käydä antamassa arvosanasi kotijoukkueen pelaajille osoitteessa jarostars.fi