Jaro nousi vajaalla loistavaan voittoon

Jaro joutui pelaamaan yli 50 minuuttia yhden miehen vajaalla, mutta nousi huikeasti viimeisen vartin aikana rinnalle ja ohi kaataen FC Lahden vierasottelussa lukemin 1-2 (0-0).

Ottelun lähtökohdat eivät olleet pietarsaarelaisille kaikkein ruusuisimmat. Frank Jonken poissaolon lisäksi Mike Banner oli ottelun alla kysymysmerkki, eikä jenkki pystynyt lopulta tänään pelaamaan.

Ottelu oli alkaa pahimmalla mahdollisella tavalla, kun Olli Tynkkynen ohjasi viiden minuutin jälkeen Joni Kaukon keskityksestä. Jesse Öst sai kätensä väliin ja pallo lipui maaliviivaa pitkin tolppaan.

Jaro selvisi säikähdyksellä ja pääsi paremmin mukaan, mutta hyökkäykset eivät aivan huippupaikkoihin asti löytäneet tietään. Ehkä lähimmäksi pääsi Jonas Emet, kun tämä pääsi laukomaan Igor Jovanovicin ja Simon Skrabbin esityöstä, mutta voima jäi puuttumaan ja Jesse Joronen poimi pallon helposti.

Mathias Kullström sai ensimmäisen keltaisen korttinsa puolen tunnin pelin jälkeen rikottuaan laidalla Tynkkystä. Vain viisi minuuttia myöhemmin Kullström esti Länsitaloa pystysyötössä ja erotuomari Vesa Hätilä passitti toisen keltaisen kortin myötä Jaro-topparin aikaiseen suihkuun. Tässä vaiheessa illasta näytti tulevan Jarolle todella raskas.

Puoliajalle mentiin kuitenkin maalittomassa tilanteessa.

Winchester ja Helmke ratkaisijoina

Lahti piti toisen puoliajan alun palloa vieraita enemmän, mutta ennen tämän illan ottelua vain kahdesti liigapeleissä osuneella joukkueella oli vaikeuksia luoda todellisia maalipaikkoja. Tynkkyselle tosin pelattiin toisen puoliajan alussa hyvä paikka, jonka Öst kuitenkin pelasi oikea-aikaisella ulostulollaan.

Juuri, kun näytti ettei kotijoukkue löydä keinoja murtaa vajaamiehisen Jaron puolustusta, oli pallo yhtäkkiä vieraiden maalissa. Mikko Hauhian keskitys tuli Jari Saran yli Jussi Länsitalolle, joka puski pallon maaliin.

Jos joku kuvitteli ottelun ratkenneen Länsitalon maaliin, erehtyi hän pahemman kerran. Pirteästi sentterinä pelannut Shahdon Winchester väläytteli pari kertaa vaarallisuuttaan kuin esimakuna tulevasta. Ensimmäisissä rynnistyksissä Winchesterin laukaus ei osunut maalipuiden väliin tai sitten kotijoukkueen puolustus onnistui selvittämään tilanteet. Mutta pelikellon käydessä 77. minuuttia trinidadilaista ei pysäyttänyt enää mikään. Kentän parhaana palkittu Winchester sai pallon rangaistusalueella, ohitti yhden pelaajan ja laukoi pallon Jorosen kainalosta verkon perukoille. Winchesterille uran ensimmäinen maali Veikkausliigassa ja peli 1-1.

Heti tasoituksen jälkeen vaihdosta sisään tullut FC Lahden kokenut Rafael pääsi puskemaan huippupaikasta, mutta pusku epäonnistui pahemman kerran.

Viimeisellä kymmenminuuttisella kotijoukkue haki voittomaalia, mutta lopulta ratkaisu nähtiinkin toisessa päässä. Ensin minuuttia ennen täyttä aikaa Emet oli todella lähellä viedä Jaron johtoon, mutta pusku Saran hyvästä keskityksestä tippui maalin katolle.

90 minuuttia oli jo täyttymässä, kun Jaro sai vapaapotkun noin 25 metristä ja pallon taakse asteli upeaa alkukautta pelaava Hendrik Helmke. Helmke täräytti pallon Jorosen käsien kautta maaliin ja vierasjoukkueen tuuletti villisti. Jälleen kerran valtavasti uurastaneelle Helmkelle kauden toinen maali ei olisi paljon parempaan paikkaan voinut osua.

Kotijoukkue yritti vielä lopussa kaikin keinoin nousta tasoihin, mutta Jaro kesti mahtavasti ja erittäin tärkeiden kolmen pisteen myötä bussimatkakin tuntuu varmasti puolta normaalia lyhyemmältä.

Lisäenergia onkin tarpeen, sillä seuraava ottelu pelataan jo sunnutaina, kun TPS saapuu Pietarsaareen. Tule kannustamaan Jaro uuteen voittoon!