Jaro kaatoi KuPS:n vahvan esityksen jälkeen

Jaro esitti kauden parastaan, kun se voitti harjoitusottelussa KuPS:n lukemin 2-0 kontrolloidun esityksen jälkeen.

Ottelu alkoi tasaisesti, mutta Jaro otti pelin koko ajan selvemmin haltuun pelin edetessä.

Seitsemännellä minuutilla Jani Virtanen pääsi harhasyöttöön kiinni ja laukoi vaarallisesti reilusta 20 metristä ja Tomi Maanoja joutui venymään hyvään torjuntaan.

Parinkymmenen minuutin kohdalla Peter Opiyon hieno pystysyöttö tavoitti Seth Paintsilin rangaistusalueella. Paintsil käänsi jalkansa vapaaksi, mutta laukaus muutamasta metristä lähti aavistuksen huonosta tasapainosta ja Maanoja sai torjuttua laukauksen kulmapotkuksi.

Puolen tunnin kohdalla Irakli Sirbiladze puski pallon maaliin asti, mutta tilanne oli paitsio.

Ensimmäinen puolituntinen oli kauttaaltaan Jaron hienoista hallintaa ja joukkue oli selvästi paremmalla jalalla liikkeellä kuin kahdessa edellisessä ottelussa.

Pian Sirbiladzen paitsiomaalin jälkeen Virtanen pelasi hyvän seinäsyötön Paintsilille, joka ajoi pallon kanssa rangaistusalueelle ja syötti takaviistoon pilkun tuntumaan Denisille, jonka laukaus blokattiin kulmapotkuksi.

Kolme minuuttia ennen taukoa Oskar Sandströmin pystystyöttö löysi hyvän juoksun tehneen Denisin rangaistusalueelta. Denis jatkoi kantapäällä Painstilille, jonka laukaukseen puolustaja pääsi jälleen eteen.

Juuri ennen taukoa Joona Veteli kaadettiin rangaistusalueella, mutta palloa ei viety pilkulle. Tauolle mentiin maalittomassa tasatilanteessa.

Toisesta puoliajasta tuli Jaron näytös. Heti puoliajan alkuun Virtanen pääsi kokeilemaan vaparista 18 metristä, mutta pallo meni puolisen metriä yli.

Muutama minuutti myöhemmin hyvällä pelipäällä ollut Virtanen oli lähellä vapauttaa Denisin maalintekoon, mutta Maanoja ehti ensimmäisenä pystysyöttöön juuri ennen Denisiä. Heti perään Maanojan avaus epäonnistui ja Veteli pääsi laukomaan 25 metristä kohti puoliksi tyhjää maalia, mutta laukaus meni tolppaa hipoen ohi.

Vajaan tunnin kohdalla Jaro sai palkintonsa. Veteli riisti pallon hyökkäysalueella ja pääsi nokikkain Maanojan kanssa. Vetelillä riitti maltti ja mies tarjoili viereen Denisille, jolla oli helppo työ laittaa pallo tyhjään maaliin.Tuolloin pelattiin 58. minuuttia.

Tunnin minuutin kohdalla Emetin upea läpisyöttö löysi jälleen hyvän juoksun tehneen Denisin, joka yritti kiertää rangaistusalueen ulkopuolelle vastaan tulleen Maanojan, joka kaatoi Denisin. Näin ollen Virtanen pääsi kokeilemaan toistamiseen vapaapotkusta, mutta tällä kertaa laukaus kimmahti ylärimasta takaisin kentälle.

Virtanen pääsi kokeilemaan kolmannen kerran vapaapotkusta muutamaa minuuttia myöhemmin. Kaksi aiempaa kertaa olivat jo lähellä ja kolmas vapaapotku kiersi kauniisti muurin yli etukulmaan ja Jaro johti ansaitusti 2-0.

Pelin loppu oli edelleen Jaron kontrollissa, mutta aivan huippupaikkoja ei enää nähty. Ottelu päättyi lukemiin 2-0 ja voitto oli varmasti tärkeä joukkueen itseluottamuksen kannalta.

Eremenko tyytyväinen ottelun antiin
Jaron valmentaja Alexei Eremenko oli erittäin tyytyväinen omiensa esityksiin parin hankalan pelin jälkeen.
– On koko ajan tuntunut siltä, että olemme oikealla tiellä, mutta meidän täytyy näyttää se kentällä. KPV-ottelussa kaikki tekeminen oli hidasta, mutta tänään olimme keskittyneitä sekä teräviä ja joukkue liikkui hyvin. Uskon, että myös se vaikutti, että tämä oli toinen viikko kun olemme harjoitelleet ulkona ja pelaajat alkavat tottua siihen. Pojat alkavat myös löytää toisensa kentällä koko ajan paremmin.

– Oli hyvä, että Jonas Emet sai minuutteja tänään. Jani Virtanen oli tänään fantastinen. Myös Joona Veteli ja Peter Opiyo olivat erinomaisia, voitimme keskikentän heidän kovan työn ansiosta. Oskar Sandström ja Reginaldo pelasivat hyvin puolustuksen keskustassa.

Testipelaaja Seth Paintsil sai Eremenkolta kehuja pelin jälkeen. Eremenkon mukaan pari muutakin pelaajaa on ajankohtaista.
– Paintsil on taktisesti melko hyvä ja hän reagoi neuvoihini hyvin. Hän on nopea ja haluaa haastaa puolustajia, hän pääsee myös puolustajista ohi melko usein. Lisäksi hän on vielä todella nuori, sillä hän täyttää vasta 19-vuotta.

– Joukkueeseen tulee vielä kaksi tai kolme pelaajaa ja meillä on pari ajankohtaista vaihtoehtoa. Odotamme tänne edelleen yhtä pelaajaa, joka voi pelata puolustuksessa kaikkia paikkoja ja myös keskikentällä. Olemme odotelleet hänen viisumiaan ja se asia näyttäisi nyt selviävän.

– Lisäksi meillä on vaihtoehto kymppipaikalle. Kyseessä on kokenut ulkomaalainen pelaaja, jonka tiedän entuudestaan. Hän on pelaaja, joka ei tulisi testiin, vaan hänen kanssaan tekisimme suoraan sopimuksen. En halua kuitenkaan kertoa nimeä ennen kuin kaikki on selvää, Eremenko kertoi.

Jaro pelaa seuraavan pelinsä keskiviikkona 25.3. kun GBK vierailee Länsikentällä.