Jaro jäi nollille MYPAa vastaan

Jaro jäi nollille kauden avausottelussa. Tasaisessa ottelussa Niko Kukan loistava vapaapotku ratkaisi pisteiden kohtalon.

MYPA säikäytti vieraitaan heti avausminuutilla. Timo Tahvanainen onnistui siivoamaan vaarallisen kulmapotkun väljemmille vesille maaliviivalta. Tämän jälkeen maalipaikoilla ei juhlittu. Jarolla oli pari puolittaista tilannetta, mutta Simon Skrabbin ja Jussi Aallon yritykset eivät kuitenkaan aiheuttaneet Antti Kuismalalle MYPAn maalissa suurempia ongelmia.

Ensimmäinen puoliaika oli kokonaisuudessaan tyypillistä kauden avauskierrosten peliä. Molemmilta joukkueilta nähtiin paljon harhasyöttöjä ja peliä käytiin lähinnä keskialueella.

MYPAn vaarallisimmat paikat tulivat jatkossakin erikoistilanteista. Viisi minuuttia ennen ensimmäisen puoliajan loppua pallo oli Jaron maalissa kulmapotkun jälkeen. Erotuomari oli kuitenkin nähnyt tilanteessa rikkeen ja Jaro selvisi ilman takaiskua. Puoliajan lopussa Jarolla oli vielä puolittainen paikka, kun Banner ja Kronholm juonivat vasemmalla keskitykspaikan, mutta Timo Tahvanaisen pusku Kronholmin keskityksestä suuntautui ohi.

Jaro pirteä toisen puoliajan alussa - MYPA ratkaisi viimeisellä vartilla

Toisen puoliajan alku oli Jarolta vahva. Vajaan kymmenen minuutin kohdalla Papa Niangille avautui tuhannen taalan paikka siirtää Jaro johtoon. Aallon sivuvaparin jälkeen vartioimaton Niang pääsi laukomaan lähietäisyydeltä, mutta laukaus karkasi yli. Hetken kuluttua Kronholm pääsi ohjaamaan Aallon matalasta kulmapotkusta, mutta ohjaus suuntautui metrin verran ohi. Tunnin pelin jälkeen pallo oli kotijoukkueen maalissa. Aalto laukoi vapaapotkusta nopeasti pallon verkkoon, mutta tuomari ei ollut antanut vielä lupaa ja tällä kertaa oli kotijoukkueen vuoro huokaista helpotuksesta.

Hyvä ote ei kestänyt kuitenkaan loppuun asti. Kun ottelua oli jäljellä vartin verran sai MYPA vapaapotkun vaarallisesta paikasta Vaganovin rikkeen seurauksena. Niko Kukka laukoi pallon vastustamattomasti yläkulmaan ohi Artur Kotenkon. Neljä minuuttia myöhemmin pallon oli jälleen Jaron maalissa. Pallonmenetyksen jälkeen David Ramadingaye sijoitti rangaistusalueen ulkopuolelta pallon maaliin ja ottelu oli ratkennut. Lopussa Jaro yritti vielä hakea kavennusta, mutta mitään vaarallista joukkue ei onnistunut enää luomaan ja pisteet jäivät Kouvolaan.

Jaro kohtaa seuraavaksi HJK:n Helsingissä maanantaina 23.4.