Jaro hävisi Vasa IFK:lle

Jaro hävisi vuoden ensimmäisen ulkona pelatun ottelunsa, kun Ykköseen valmistautuva Vasa IFK haki Länsikentältä voiton lukemin 0-2 (0-0).

Ottelun ensimmäinen puoliaika ei hienouksia tarjonnut. Jaron avauskokoonpanossa nähtiin kolme testipelaajaa. Seth Paintsil sekä Geraldo Selorm aloittivat laidoilla ja Achilleas Vasiliou kymppipaikalla.

Avausjaksolla kumpikaan joukkue ei pystynyt luomaan vaarallisia tilanteita. Aivan puoliajan loppua lukuun ottamatta nähtiin ainoastaan pari kaukolaukausta, joista ei maalivahdeille ongelmia tullut.

Ainoa todella vaarallinen paikka nähtiin puoliajan viimeisellä minuutilla, kun Vasilioun kulma löysi Ilya Vaganovin päätyrajan tuntumasta. Vaganov puski maalin eteen Johan Brunellille, jonka pusku osui ylärimaan.

Jaro teki tauolla viisi vaihtoa, ja mm. Walter Moore tuli vasemmaksi puolustajaksi.

Lukuisat vaihdot taisivat sekoittaa Jaron peliä, sillä VIFK pääsi iskemään kaksi nopeaa maalia kun toinen puoliaika oli vanhentunut vain viisi minuuttia.

Ensin Jaron puolustus aukesi laidalla turhan helposti ja VIFK pääsi vaaralliseen hyökkäykseen. Moore pääsi päineen ensimmäiseen keskitykseen väliin, mutta pallo jäi pyörimään Jaron rangaistusalueen tuntumaan ja lopulta Merhawi Birhane laukoi tarkasti tolpan kautta pallon maaliin ohi Emil Öhbergin.

Seuraava maali nähtiin jo minuutin päästä. Andreas Strandvall sai hyvän pystysyötön ja pääsi livahtamaan Jaron puolustukselta karkuun. Stranvall ei erehtynyt läpiajossa, vaan sijoitti varmasti vieraat 0-2 johtoon.

Jaro vaihtoi viimeiselle puolituntiselle Jani Virtasen ja Serge Atakayin kentälle ja ote siirtyikin hienokseltaan kotijoukkueelle. Jaron pelaaminen oli kuitenkin turhan hidasta ja syöttöjen laadussa oli toivomisen varaa.

Virtanen oli lähellä tuoda Jaron maalin päähän noin 20 minuuttia ennen loppua, mutta kaunis nosto rangaistusalueen ulkopuolelta meni aavistuksen yli maalin.

Sen lähemmäksi Jaro ei maalia tänään päässyt ja ottelu päättyi Vasa IFK:n voittoon lukemin 0-2.