HJK meni menojaan toisella puoliajalla

Play

Tasaisin ja maalittoman avauspuoliajan jälkeen HJK laittoi toisella puoliajalla isomman vaihteen silmään ja Jaro tippui kyydistä. Loppulukemat merkittiin HJK:n hyväksi 3-0 (0-0).

Ottelun alkoi HJK:n hallinnalla. Jaron pelaajilla oli ajoittain vaikeuksia pysyä pystyssä Sonera Stadiumin uusitulla tekonurmella ja vieraat olivat puolustuskannalla ensimmäiset 20 minuuttia.

Vartin kohdalla Erfan Zeneli pääsi kokeilemaan vapaapotkusta 18 metristä, mutta laukaus osui muuriin ja jatkolaukauskin suuntautui ohi.

Jaron ensimmäinen paikka tuli heti Zenelin vapaapotkun perään. Vieraat rakensivat mukavan hyökkäyksen vasemmalta ja Walter Mooren matala keskitys tuli aina Jonas Emetille asti, joka pääsi laukomaan reilusta kymmenestä metristä, mutta laukaus suuntautui selvästi ohi ja yli.

Jaro pääsi koko ajan paremmin peliin mukaan avauspuoliajan edetessä ja avauspuoliajan viimeiset 20 minuuttia oli tasaista peliä. Jaro pystyi rakentelemaan pari kohtalaista hyökkäystä, mutta loppuun asti niitä ei päästy viemään.

Muutama minuutti ennen taukoa Moore laukoi matalan kudin rangaistusalueen kulmasta, mutta Daniel Örlund torjui varmasti.

HJK sai avauspuoliajan aikana muutamia erikoistilanteita sekä keskityksiä Jaron maalille, mutta Jaro-puolustus oli tarkkana.

Tauolle mentiin maalittomassa tasatilanteessa.

HJK:n valmentaja Mika Lehkosuo teki tauolla yhden vaihdon, kun Demba Savage korvasi Formose Mendyn.

HJK tulikin toiselle puoliajalla aivan uudella vauhdilla Jaron jalkojen jäädessä pukukoppiin.

Ensimmäisen viiden minuutin aikana Savage pelattiin kahdesti oikealta tekopaikkaan. Ensimmäisessä Savage laukoi ohi ja toisen Öst torjui hyvin jaloillaan.

Pallo löytyi ensimmäisen kerran Jaron maalista 51. minuutilla. Kotijoukkue pääsi rakentamaan hyökkäyksen oikealta turhan helposti. Tanaka löytyi rangaistusalueen reunalta vapaana ja japanilainen syötti takaviistoon Zenelille, joka laukoi rangaistusalueen sisältä pallon tarkasti tolpan viereen tilanteeksi 1-0.

HJK siirtyi kahden maalin johtoon 65. minuutilla. Vaarattoman näköisessä tilanteessa Sebastian Sorsa murtautui väkisin Jaron rangaistusalueelle Jaron pelaajien ollessa seisovilla jaloilla. Pallo karkasi Sorsalta, mutta Savage kurotti pallon Brunellin edestä verkon perukoille tilanteeksi 2-0.

Jaron vasen laita oli jatkuvasti ongelmissa HJK:n oikean laidan kanssa eikä vieraat saaneet Savagea millään kuriin.

Ottelun hahmo, Savage, riisti ottelun lopussa pallon Vaganovilta keskiympyrässä, kiihdytti täyteen vauhtiin, ohitti Brunellin ja sijoitti pallon kauniisti takakulmaan loppulukemiksi 3-0.

Ottelun jälkeen Jari Sara myönsi HJK:n olleen selvästi parempi toisella jaksolla.
– Ekalla puoliajalla pysyttiin hyvin pelissä mukana, mutta toisella puoliajalla HJK oli selvästi parempi. Tässä kuussa on niin paljon pelejä, ettei ole paljoa aikaa jäädä miettimään tätä peliä. Täytyy vaan ottaa hyvät asiat mukaan, Sara kertoi ISTV:n haastattelussa.