FF Jaro vs. HJK - Patrick Byskata vs. Sebastian Mannström

Jaakon Päivien huippuottelussa FF Jaro haastaa puolustavan mestarin HJK:n. Samalla Jaron puolustaja Patrick Byskata ottaa mittaa HJK:ssa pelaavasta serkustaan Sebastian Mannströmistä.

Sebastian Mannström palaa Keskuskentälle


Patrick "Patu" Byskata liittyi Jaron joukkueeseen täksi kaudeksi KPV:stä. Nuori mies onkin ottanut heti paikkansa Veikkausliigassa keräämällä tililleen jo 14 ottelua. Keskikentällä aiemmin viihtynyt Byskata on tällä kaudella istutettu laitapuolustajan rooliin. Lauantaina Patu saattaa laidallaan kohdata serkkunsa, pietarsaarelaisille viime kausilta tuttu taitava laituri, Sebastian Mannströmin. Patu uskoo pitävänsä Sebun kurissa ottelun aikana, mikäli serkukset samaan aikaan kentällä taistelevat.
- Sebu on täysin pysäytettävissä. Ehkä muutamalla taklauksella pojan suu alkaa käymään ja sitä kautta saadaan peli sekaisin. Pituudessa Sebu ei ole koskaan minua ohittanut, joten prosentit on minun puolella, Patu piikittää pilke silmä kulmassa.

Sebastian Mannström tuli Jaroon Kokkolasta kaudelle 2008. Nuorukainen otti nopeasti paikkansa avauskokoonpanossa ja pietarsaarelaisten sydämissä. Kolmen kauden aikana Sebu pelasi Jaron paidassa 68 Veikkausliigaottelua, joissa mies iski 11 maalia. Viime kauden jälkeen Sebu siirtyi HJK:n, jossa sama tahti on jatkunut. 13:ssa ottelussa maaleja on syntynyt kaksi ja mies on tarjoillut neljä maaliin johtanutta syöttöä. Lisäksi Sebu teki debyyttinsä Suomen A-maajoukkueessa. Sebu on kärsinyt nilkkavammasta ja miehen pelaaminen on epävarmaa. Takataskusta löytyy kuitenkin pari kikkaa, mikäli laituri kohtaa kentällä serkkunsa.
- Olisi mukava päästä pelaamaan Patua vastaan. Ei olla oikeastaan ikinä toisiamme vastaan pelattu, mutta eiköhän sitä jotain kikkoja tule keksittyä jos näin käy, Sebu vastaa.

Viime kauden Jaakon Päivillä kokkolalaiset Sebu-fanit olivat näyttävästi esillä Keskuskentällä kannustaen oman kylän poikaa. Nyt kentällä nähdään mahdollisesti serkukset vastakkain, mutta kannustus taitaa pysyä samana.
-  Kaverit järjesti aivan loistavan kannustuksen viime vuonna ja olisihan se hienoa jos sama tapahtuisi tänäkin vuonna. Yleensä he ovat kannustaneet pelaajaa eikä ehkä niin paljon joukkuetta ja vielä kun molemmilla on sama kaveripiiri niin en usko et siitä mitään riitaa tulee olemaan ketä ne tulee kannustaa, Mannström tuumii.

Byskata uskoo kuitenkin saavansa serkkuansa hieman paremman kannustuksen.
- Huhujen mukaan porukkaa olisi tulossa ja veikkaan että kannustus on aika lailla fifty-sixty minulle, Patu kuittaa.

Pietarsaaren Jaakon Päivien kohokohtaa on odotettu pitkään, kuten myös pelaajien keskuudessa. Mannström ei ole vielä siirtynyt henkiseen sodankäyntiin serkkuansa vastaan, mutta Byskata on omien sanojensa mukaan jo ottanut henkisen yliotteen.
- Patun kanssa en oikeastaan pelistä ole vielä sanaakaan puhunut, vaikka muuten puhutaankin päivittäin. Itsellä on ollut nyt vain mielessä tämän nilkan kuntoon laittaminen ja että olisin pelikunnossa lauantaina, Mannström toteaa.
- Otin jo viime viikonloppuna keilahallilla Sebusta henkisen yliotteen, joten saa nähdä uskaltaako lasinilkka tulla edes kentälle, Byskata naureskelee.

Paluu Pietarsaareen on Mannströmille tunteellinen hetki. Tätä ottelua on odotettu.
- Tämä ottelu herättää paljon tunteita. Olen odottanut tätä euro-otteluiden jälkeen eniten. Vietin Pietarsaaressa kolme tosi hienoa vuotta ja viihdyin siellä todella hyvin. Kannustus oli aina loistava kotiotteluissa ja toivottavasti yleisö löytää Keskuskentälle lauantaina, aivan kuten joka vuosi Jaakon Päivillä. Palaan pietarsaarelaisyleisön eteen pelaamaan todella hyvillä mielin. Haluan vielä kiittää faneja, yleisöä ja kaikki muita Jarotaustaisia henkilöitä niistä kolmesta hienosta vuodesta, Mannström päättää.

FF Jaro ja HJK, Byskata ja Mannström ottavat mittaa toisistaan lauantaina 23.7 kello 15.00 alkaen Pietarsaaren Keskuskentällä.