BSM: Kahden maalin johto katosi viimeisillä minuuteilla

Jaron B-junioreilla oli Turusta tuomisina vain yksi piste.

 

B-junioreiden SM-sarjan seitsemännellä kierroksella Jaro matkasi Turkuun FC Interin vieraaksi. Liukkaalla ja pehmeällä nurmikentällä pelattu ottelu tarjosi jännitystä loppuun asti.

Jaro aloitti pelin terävästi ja pääsi korkean prässin ansiosta pariinkin otteeseen maalintekopaikkaan. Ottelun avausosumasta vastasi kuitenkin kotijoukkue kun kymmenisen minuuttia oli pelattu. Vasemmalta lähtenyt poikittaissyöttö Jaron puoliskolla vaikutti harmittomalta, mutta juuri ratkaisevalla hetkellä nurmi petti puolustajan alta ja Inter pelaaja pääsi sijoittamaan pallon läpiajon päätteeksi verkkoon. Tasoitusta ei kuitenkaan tarvinnut kauan odotella. Kulmapotkun jälkitilanteesta Iidle Elmi pääsi tuikkaamaan läheltä tasoituksen 14.minuutin kohdalla. Nämä lukemat olivat myös taululla kun tasainen puoliaika päättyi.

Jaro tuli toiselle puoliajalle kotijoukkuetta terävämmin. Liike oli hyvä ja syöttöpeli toimi mallikkaasti. Tuloksena alkoi tilanteitakin ropista. Jaro meni johtoon 49. minuutin jälkeen. Jimi Ruotsalainen vapautti Antti Palohuhdan maalintekoon, eikä kärkimies erehtynyt. Lisämaaleihin oli paikkoja useammallakin pelaajalla. Roope Ketojan yritykset menivät kuitenkin yli maalin ja Elmin paras yritys osui ylärimaan. Jaron kolmas maali oli kaunista katseltavaa. Ottelua oli jäljellä kymmenen minuuttia, kun Joni Remesaho pääsi näyttävän syöttökuvion päätteeksi sijoittamaan pallon vapaasti alakulmaan.

Jaro sai kuitenkin turkulaisilta oivan opetuksen peliajan kestosta. Ottelu on nimittäin ohi vasta kun tuomari viheltää pilliin. Yliajan toisella minuutilla nähtiin Interin kavennus, kun vasemmalta tullut matala keskitys löysi Inter-hyökkääjän keskeltä. Kotijoukkueen tasoitus jäi harmittamaan. Minuutti kavennuksesta ja Inter sai vapaapotkun omalla kenttäpuoliskollaan. Vapari annettiin nopeasti aivan väärästä paikasta ja vielä liikkuvasta pallosta, mutta tähän ei tuomari reagoinut. Tilanteesta syntyi lopulta Interin tasoitus, vain sekunteja ennen peliajan päättymistä.

Jaron valmentaja Jukka Karjalainen oli ihmeissään turkulaistuomarin toiminnasta viimeisessä maalissa.
- Kysyin tuomarilta pelin jälkeen että miksi hän ei puuttunut tähän tilanteeseen. Hän myönsi että huomasi vaparin annettavan liikkuvasta pallosta, mutta hänen mielestään sääntöjä voi tulkita monella tavalla ja että vapaapotkun antaminen liikkuvasta pallosta oli hänen mielestään ihan sallittavaa. Eli tätä sääntöä voi tulkita sillä tavalla, että sitä ei tarvitse noudattaa? Karjalainen ihmetteli.

Itse ottelusta valmentaja oli pettynyt vain tulokseen.
- Ensimmäinen puoliaika oli aika tasaista. Toisella puoliajalla olimme kuitenkin paljon parempia. Inter voitti tänään pisteen, me hävisimme kaksi. Olisi helppo piiloutua verhon taakse ja syyttää tuomaria, mutta tosiasiassa me puolustettiin todella huonosti ja löysästi ottelun yliaika. Tämmöistä jalkapallo on välillä, Karjalainen pyöritteli.

Jaro kohtaa seuraavassa ottelussaan kotikentällä hurjassa vireessä olevan Tervarit Oulusta.
- Tästä ottelusta meidän pitää ottaa mukaan ne hyvät asiat joita pystyimme tekemään tänään. Opimme tästä pelistä paljon, ja olemme valmiimpia ensi viikolla kun kohtaamme Tervarit. Heillä on todella taitava ja pelaava joukkue ja he ovat ansainneet paikkansa mitalitaistossa, Karjalainen toteaa.

Jaro-Tervarit pelataan lauantaina 18.9.2010 kello 13.00 alkaen Länsikentällä.

FC Inter-Jaro 3-3 (1-1)
1-0 Inter pelaaja 10'
1-1 Elmi (Ohls) 14'
1-2 Palohuhta (Ruotsalainen) 49'
1-3 Remesaho (Ruotsalainen) 73'
2-3 Inter pelaaja 80+2'
3-3 Inter pelaaja 80+3'

Jaro:
Johannes Juselius (mv),
Flamor Syla (33. Tom Virtanen), Lukas Ohls, Pontus Aspfors, Jori Kujala,
Simon Skrabb, Kristian Björk, Jimi Ruotsalainen,
Iidle Elmi, Antti Palohuhta (51. Joni Remesaho), Roope Ketoja (72. Matts Pettersson)
vaihtopelaajat: Nico Sjelvgren, Juha Peltola, Filip Kronqvist, Robin Jakobsson