Evästeasetukset

Käytämme evästeitä tarjotaksemme paremman käyttökokemuksen ja henkilökohtaista palvelua. Suostumalla evästeiden käyttöön voimme kehittää entistä parempaa palvelua ja tarjota sinulle kiinnostavaa sisältöä. Sinulla on hallinta evästeasetuksistasi, ja voit muuttaa niitä milloin tahansa. Lue lisää evästeistämme.

VPS vei pisteet derbyssä

Jaro joutui avauspuoliajalla kahden maalin takaa-ajoasemaan, vaikka punaisillakin oli omat paikkansa. Toisella puoliajalla Jaro tuli peliin mukaan Tyler Reidin osumalla, mutta se jäi ottelun viimeiseksi ja ottelu päättyi VPS:n voittoon lukemin 2-1 (2-0).

FF Jaron avauskokoonpanossa oli ensimmäistä kertaa SJK:sta lainalle saapunut Jeremiah Streng. Myös Albin Björkskog oli avauskokoonpanossa ja se oli 16-vuotiaalle ensimmäinen kerta Ykkösen peleissä. Guillermo Sotelon paikan avauskokoonpanossa oli ottanut Tuomas Lähdesmäki. Juuso Aalto oli myös avauskokoonpanossa, Johan Brunell puolestaan oli kokonaan sivussa kokoonpanossa. Jaron vaihtopenkiltä löytyi ensimmäistä kertaa urallaan B-juniori Roni Björkskog.

Jimmy Wargh oli vaihtanut Jaron ryhmityksen muotoon 4-3-3. Samuel Uusitalo ja Patrick Byskata olivat toppareina ja Samuel Haglund sekä Tyler Reid laitapuolustajina. Keskikentän kolmikon muodostivat Markus Kronholm, Toró ja heidän yläuolellaan Juuso Aalto. Tuomas Lähdesmäki pelasi vasemmassa laidassa ja Albin Björkskog oikealla. Jeremiah Streng pelasi sentterinä.

Jeremiah Streng oli tehdä avausmaalin Jaro-paidassa jo parin minuutin pelin jälkeen, kun hän pääsi kurottamaan Juuso Aallon matalaan keskitykseen vitosen viivalta, mutta Tuomas Pöyhönen venyi huipputorjuntaan.

Avausmaali nähtiin jo viidennellä minuutilla ja se nähtiin Jaron päädyssä, vaikka Jaro oli siihen mennessä hallinnut peliä. Samuel Uusitalon taakse pelattiin pitkä syöttö, jonka Kalle Multanen laukoi todella taitavasti vaikeasta asennosta suoraan ilmasta takakulmaan ohi hölmistyneen Mykyta Savchenkon.

29. minuutin kohdalla Jaro käynnisti hyvän hyökkäyksen vasemmalta. Samuel Haglund pelasi lopulta takaviistoon Aallolle, joka pääsi laukomaan hyvästä paikasta rangaistusalueen tuntumasta, mutta laukaus pysähtyi puolustajiin.

37. minuutilla VPS:n toinen maali oli lähellä. Niemi antoi oikealta matalan syötön rangaistusalueelle, jossa Riku Jääskä laukoi kohti alakulmaa, mutta Savchenko torjui hyvin kulmaksi. Seuranneesta kulmapotkusta maali kuitenkin tuli. Kulmapotku tuli takatolpalle, josta Samuel Lindeman palautti pallon maalin eteen. Jaron pelaajien seuratessa katseella, puski Kareem Moses pallon muutamasta metristä verkon perukoille lukemiksi 2-0.

Avauspuoliaika oli Jarolle kauttaaltaan hankala. Vierasjoukkue pystyi pitämään palloa välillä melko hyvinkin, mutta ratkaisut hyökkäysalueella olivat heikkoja ja kotijoukkue vei kaksinkamppailut isolla prosentilla. VPS puolestaan hyökkäsi usein vaarallisesti vastaan ja Savchenko sai tehdä pari torjuntaa pitääkseen Jaron pelissä mukana.

Tauolle mentiin lukemissa 2-0.

Jaro teki tauolla yhden vaihdon, kun Joni Remesaho korvasi Juuso Aallon.

51. minuutilla Jarolle tarjoutui unelmapaikka tulla peliin mukaan. Albin Björkskogin matala syöttö tuli Strengille noin seitsemään metriin ja hän sai laukoa kaikessa rauhassa, mutta Tuomas Pöyhönen torjui laukauksen jalallaan.

56. minuutilla Jaron paketti aukesi täysin ja Samba Sillah pääsi läpiajoon, mutta hänen laukauksensa meni aavistuksen takatolpan ohi.

Tunnin kohdalla Macauley Chrisantus korvasi Tuomas Lähdesmäen. Vaihdon myötä Jaron ryhmitys muuttui muotoon 4-4-2 ja Chrisantus tuli Strengin pariksi kärkeen.

68. minuutilla Jaro toi kentälle lisää hyökkäysvoimaa, kun Alex Ramsay korvasi Albin Björkskogin.

Jaro nousi maalin päähän vartti ennen loppua. Samuel Haglund kaadettiin hyökkäysalueella ja Kronholm antoi erinomaisen sivuvapaapotkun keskialueelta ja Tyler Reid ohjasi pallon muutamasta metristä maaliin ja tilanne oli 2-1.

Kymmenen minuuttia ennen loppua Chrisantus pääsi puskemaan melko hyvästä paikasta Kronholmin kulmapotkusta, mutta pusku suuntautui pahasti yli.

Varsinaisen peliajan viimeisellä minuutilla Jaro sai vapaapotkun aivan rangaistusalueen rajalta. Kronholm laittoi matalan pallon boksiin ja Toró pääsi laukomaan irtopallosta, mutta Miika Niemi peitti laukauksen uhrautuvasti.

Jaro nosti ottelun lopussa paljon pelaajia ylös ja sai luotua jonkin verran painetta vieraiden päätyyn, mutta VPS puolusti loppuun asti tarkasti ja loppulukemiksi merkittiin 2-1.

Jaron viikko jatkuu pelien osalta sunnuntaina, kun KPV saapuu Pietarsaareen.

Samuel Uusitalo oli pelin jälkeen pettynyt mies Ruutu+:n haastattelussa.
– Harmittaa, ettemme saaneet niitä pisteitä, joita tarvitsimme. Nukuimme Vepsun maaleissa, mutta kavennusmaalin jälkeen tulimme paremmin peliin mukaan, Uusitalo kommentoi.