Voittokaan ei riittänyt Jarolle

Jaro käänsi EIF-ottelun tappiotilanteesta voitokseen, mutta sekään ei riittänyt pitämään nousuhaaveita elossa. JJK ja TPS voittivat samaan aikaan omat ottelunsa, ja näin Jarolla ei ole enää mahdollisuuksia kahden parhaan joukkoon.

Ottelu alkoi Jaron kannalta hankalasti, kun EIF siirtyi johtoon 9. minuutilla. Kotijoukkue pääsi murtautumaan rangaistusalueelle vasemmalta, kun Papa Niang jäi turhaan odottamaan Jarolle rajaheittoa. Päätyrajalta lähtenyt matala syöttö löysi maalin edestä Ville Sevonin, joka laukoi kotijoukkueen 1-0-johtoon.

Jaro oli todella lähellä tasoitusta 20. minuutin kohdalla. Samu Alanko tuli puolustajan ohi vasemmalla ja syötti matalan pallon rangaistusalueelle. Lopulta Markus Kronholm pääsi laukomaan vasemmalla jalallaan, mutta laukaus meni aavistuksen ohi.

Jaro piti avauspuoliajan aikana palloa kotijoukkuetta enemmän ja vieraat rakentelivat muutaman hyvän hyökkäyksen, mutta laukauksia maalia kohti ei juurikaan nähty.

Jaro tuli tasoihin seitsemän minuuttia ennen taukoa ja maalintekijänä oli jälleen kerran Samu Alanko. Alanko sai syötön 30 metriin ja pääsi kääntymään maalia kohti. Alanko ohitti puolustajan ja laukoi pari metriä rangaistusalueen ulkopuolelta pallon tarkasti etukulmaan lukemiksi 1-1. Maali oli Alangolle kauden seitsemäs.

Ottelun voittomaali nähtiin 66. minuutin kohdalla ja asialla oli Alberto Alvarado Morin, joka laukoi kauden kymmenennellä osumallaan Jarolle 1-2-voiton.

Jaron johto säilyi loppuun asti, mutta se ei riittänyt pitämään nousuhaaveita elossa. JJK oli tappiolla Hakaa vastaan jo 2-0, mutta käänsi ottelun voitokseen. Kun myös TPS haki vierasvoiton Oulusta, tarkoittaa se sitä, ettei Jaro pysty enää nousemaan kahden parhaan joukkoon viimeisellä kierroksella. Voitto nosti Jaron kuitenkin sarjassa kolmannelle sijalle.

Jaron kausi päättyy viikon päästä, kun lauantaina 22.10. Pietarsaaren Keskuskentälle saapuu Grankulla IFK.