Vajaamiehinen Jaro taisteli Lahdesta pisteen

Vahvasti vajaamiehinen Jaro taisteli hienosti FC Lahden vieraana. Lopussa voittokin oli lähellä, kun Jani Virtasen lisäajalla tehty maali hylättiin paitsiona Peter Opiyon seisottua paitsiossa maalin edessä.

Jaron kokoonpano oli ennakkoituakin ohuempi, sillä Walter Mooren pelikielto oli kahden ottelun mittainen ja hän oli siis sivussa ottelussa.

Ottelu alkoi Jaron kannalta murheellisesti, sillä pallo oli vieraiden verkossa jo kolmannella minuutilla. Rajaheiton jälkeen Alves sai pallon ja samalla vasemmalla Drilon Shalalla oli tilaa metritolkulla. Alves pelasikin pallon Shalalle rangaistusalueen kulmaan, josta Shala laukoi ensimmäisellä kosketuksella komeasti takakulmaan lukemiksi 1-0.

Jaro vaikutti olevan jyrän alla ottelun alussa, mutta niin vain valkoisissa pelannut Jaro tuli tasoihin 14. minuutilla. Denis kuljetti hyvin läpi keskialueen ja löysi poikittaissyötöllä 20 metristä Manuel Riveran, joka laukoi seisovilta jaloilta todella tarkasti tolpan juureen tilanteeksi 1-1. Maali oli upea osoitus Riveran erinomaisesta potkutekniikasta. Maali oli meksikolaisen neljäs tällä kaudella.

19. minuutilla Shala oli lähellä illan toista osumaansa, kun hän sai tilaa rangaistusalueella pallon kanssa, mutta kierteinen laukaus meni aavistuksen ohi.

Jaro puolestaan oli lähellä siirtyä johtoon viisi minuuttia myöhemmin, kun Oskar Sandström riisti hienosti pallon Shalalta hyökkäysalueella ja löysi Denisin rangaistusalueelta. Denis jätti kantapäällä pallon Jani Virtaselle, mutta hänenkin kierteinen laukaus suuntautui ohi.

Vaikean alun jälkeen Jaro sai oman pelinsä pyörimään ja vieraat jopa hallitsivat pitkiä pätkiä ottelua avauspuoliajalla. Lähimpänä johtomaalia oli Denis, kun Virtanen ohitti Hassan Sesayn laidalla ja antoi keskityksen maata pitkin maalin eteen. Denis oli todella lähellä ohjata pallon sisään, mutta Henrik Moisander sai jalkansa ensimmäisenä palloon ja pallo vieläpä kimposi sopivasi takaisin Moisanderille.

Juuri ennen taukoa Shala oli jälleen lähellä maalintekoa. Topparina pelannut Jamar Dixon katkaisi syötön, mutta pieni epätietoisuus siitä, kuka ottaa irtopallon, lahjoitti pallon kotijoukkueelle ja Shala oli päästä läpi. Dixon kurkotti kuitenkin jalkansa väliin Shalan laukaukseen ja tilanne jatkui kulmapotkulla.

Tauolle mentiin tasatilanteessa 1-1.

Alexei Eremenko teki tauolla yhden vaihdon, kun Sergei Eremenko korvasi Oskar Sandströmin.

Toinen puoliaika alkoi vauhdikkaasti. Avauspuoliajan tapaan FC Lahti aloitti todella vahvasti ja kotijoukkue oli useampaankin kertaan lähellä johtomaalia, mutta Jaro kesti.

Alun jälkeen Jaro pääsi paremmin mukaan ja vieraat loivat todella vaarallisen paikan. Serge Atakayi antoi hyvän syötön Denisille rangaistusalueen reunaan. Denisin matala keskitys tuotti suuria vaikeuksia lahtelaisille ja Virtanen oli lähellä päästä sutimaan irtopallon sisään, mutta Moisander ehti ensimmäisenä eteen.

Toisen puoliajan edetessä FC Lahti otti pelin hallinnan itselleen, mutta Jaro puolusti raivokkaasti.

Jaron iltapuhde hankaloitui vartti ennen loppua, kun entisestään todella varamiehisestä puolustuksesta Jari Saran jalat kramppasivat ja mies joutui vaihtoon. Adam Vidjeskog korvasi Saran ja samalla toisen polven jalkapalloilija Vidjeskog pääsi tekemään Veikkausliigadebyyttinsä. Jarolla oli viimeisen vartin aikana kentällä yksi varsinainen puolustaja puolustuslinjan ollessa muodossa Vidjeskog, Vaganov, Dixon ja Veteli. Puolustajapulasta välittämättä Jaro taisteli upeasti pitäen lukemat tasaisina.

Ottelu päättyi dramaattisesti. Lisäajan viidennellä minuutilla Seth Paintsil ohitti Mikko Hauhia ja antoi päätyrajalta matalan syötön Virtaselle, joka laukoi pilkun tuntumasta pallon maaliin. Jaro juhli voittomaalia ja tuomaristo näytti hyväksyvän maalin, mutta se hylättiin lopulta paitsiona Peter Opiyon oltua paitsioasemassa Moisanderin edessä. Ottelu päättyi lukemiin 1-1.

Kokoonpano huomioiden piste oli erittäin hyvä suoritus, vaikka lopun hylätty maali joukkuetta harmitti.

Seuraavaksi Jaro kohtaa SJK:n. Ottelu pelataan Pietarsaaren Keskuskentällä sunnuntaina 9.8. kelllo 16.00.