Vain piste kotiintuomisina

FF Jaro jatkoi taisteluaan Ykkösessä lauantaina vierasottelussa Ekenäs IF:ää vastaan Tammisaaressa pelatussa ottelussa. Lukuisista maalipaikoista huolimatta kuuma ottelu päätyi 0-0-tasatulokseen mikä oli sarjatilanteessa molemmille joukkueille tappion makuinen.

Jaro aloitti ottelun pitkästä matkasta huolimatta pirteästi ja loi jo ensimmäisen viiden minuutin aikana hyvin painetta EIF:in maalille. Viiden minuutin kohdalla Christopher Mandiangu antoi kulmapotkun johon Kareem Moses pääsi vapaasti puskemaan mutta laitapuolustajan ratkaisu jäi vaisuksi. Muutamaa minuuttia myöhemmin Jaro olisi halunnut pallon jo pilkulle kun Felix De Bona juoksi linjan taakse ja keskitti maalille jossa Jim Myrevik kaatui yhdessä vihreäpaitojen puolustajan kanssa. Vain minuuttia myöhemmin De Bona pääsi nokikkain Jonathan Jäntin kanssa mutta viime aikoina paljon julkisuudessa ollut maalivahti venyi hyvään torjuntaan etukulmalta.

Ottelun avausvartti oli täysin punapaitojen. EIF ei meinannut päästä pallon kanssa millään yli keskikentän kun Jaron keskustan kolmikko Dafaa-Kula ja Takahashi voitti kaikki kaksinkamppailut ja piti näin pallonhallinnan omalla joukkueellaan. Reilun vartin jälkeen kulmapotkusta onneaan pääsi kokeilemaan Pavle Milosaljevic mutta hänen puskunsa meni rankasti yli maalin. 18 minuutilla pirteästi entisellä kotikentällään aloittanut Felix De Bona pelasi Mandiangun läpi mutta miehen yritys nostaa yli vastaantulleen Jäntin jäi vajaaksi.

Reilun 25 minuutin pelin jälkeen myös kotijoukkue sai paremmin juonesta kiinni. Paras paikka siunaantui hienon seinäpelin päätteeksi Akseli Ollilalle mutta Emil Öhberg venyi loistavaan reaktiotorjuntaan. 41 minuutilla Jarolle tuli avausjakson paras paikka siirtyä pelissä johtoon kun Jim Myrevik murtautui laidasta boksiin ja Harri Sevon joutui ähtäväläisen kaatamaan. Seuranneen rangaistuspotkun Christopher Mandiangu laukoi kuitenkin ohi maalin. Avausjakson lopussa Calle Löf protestoi tuomariston linjaa ja pääasiassa Veikkausliigaa tällä kaudella tuominnut päätuomari Mohammad Al-Emara ohjasi Löfin katsomoon.

Myös toinen jakso lähti Jaron osalta pirteästi liikkeelle ja punapaidat loivatkin hyvin painetta EIFin päädyssä toisen jakson ensimmäiset kymmenen minuuttia. Tämä saikin EIFin valmennuksen reagoimaan nopeasti vaihtamalla kaksi pelaajaa ennen kuin toista jaksoa oli pelattu edes 15 minuuttia. Akseli Ollilan ja Hans-Emil Honkasalon kentällä korvasivat Mosawer Ahadi ja Kevin Kauber.

Kun jakso lähestyi puoliväliä niin otteet kentällä kovenivat. Molemmat joukkueet taistelivat keskikentällä raivokkaasti ja Al-Emaralla oli haasteita pitää peli käsissään kuitenkin onnistuen siinä. Jaron paras paikka tuli vapaapotkusta kun Mandiangu laukoi vajaasta 20 metristä pelivälineen vain hieman etukulmasta ohi. Thomas Kula jouduttiin vaihtamaan pois loukkaantumisen vuoksi ja myös Felix De Bona ja Kazuki Takahashi vaihdettiin jakson kuluessa pois. Kolmikon korvasivat nuoret Severi Kähkönen, Anthony Olusanya ja Kim Böling.

Parhaat paikat toisella jaksolla tulivat tuomarin antamalla lisäajalla kun ensin maalintekoa pääsi yrittämään 4-3-hyökkäyksen päätteeksi EIK ja seuranneesta vastahyökkäyksestä vastaavanlaisessa tilanteessa Jaro. Kun kummastakaan tilanteesta ei tullut maalia niin joukkueet päätyivät lopulta maalittomaan pistejakoon lukuisista maalipaikoista huolimatta.

0-0

FF Jaro

4 Milosavljevic Pavle
6 Brunell Johan 36'
7 Kula Thomas
87' Olusanya Anthony
8 Takahashi Kazuki
78' Böling Kim
9 De Bona Felix
75' Kähkönen Severi
11 Mandiangu Christopher
12 Moses Kareem Michael Marcus
15 Chavez Ramirez Darvin Francisco 84'
21 Myrevik Jim 89'
24 Clement Anthony Dafaa 90+04'
25 Öhberg Emil

Vaihtopelaajat
1 Edström Jonas
3 Antila Ilari
13 Böling Kim
16 Kähkönen Severi
17 Sjöstedt Toni
20 De Assis Denis Lima
29 Olusanya Anthony

Ekenäs IF

6 Sihvonen Atte
8 Bushue Jacob 90+01'
10 Ollila Akseli
53' Ahadi Mosawer
13 Lindqvist William 74'
14 Selander Riku
16 Boakai Hanson
68' Ekström Zacharias
18 Honkasalo Hans-Emil
59' Kauber Kevin
19 Akpini Joel Konan
22 Limnell Viktor 90+04'
25 Sevon Ville
80 Jäntti Jonathan

Vaihtopelaajat
2 Tabe Etchu
7 Ahadi Mosawer
11 Nyström Vili
17 Ekström Zacharias
27 Kauber Kevin
5 Gassama Aboubacar
12 Jere Jauhiainen