Ulosajot siivittivät Jaron tappioon

FF Jaro sai vierasottelussa Rovaniemellä peräti kaksi ulosajoa ja pietarsaarelaiset kärsivät kauden toisen tappionsa. Alivoimasta huolimatta Jaro johti tauolla 0-1, mutta RoPS tuli toisella puoliajalla ohi ja ottelu päättyi lukemiin 3-1.

Jarolla oli useampi muutos avauskokoonpanossa kahden viikon takaiseen PK-35-otteluun verrattuna. Avaukseen nousivat Samuel Uusitalo, Samuel Haglund, Joni Remesaho ja Alex Ramsay. Heistä Samuel Haglund otti oikean laitapelaajan paikan ja Joni Remesaho pelasi Alex Ramsayn parina hyökkääjänä.

Ottelun ensimmäinen vaarallinen hyökkäys nähtiin kahdeksannella minuutilla, kun RoPS käänsi nopean hyökkäyksen ja Simo Roiha pääsi ensimmäisenä pitkään pystysyöttöön. Roiha sai oikean jalkansa vapaaksi rangaistusalueella ja laukaus oli hyvä, mutta se painui takatolpalta ohi ja yli.

19. minuutilla RoPS:n kulmapotku oli todella vaarallinen ja hetken jo näytti, että sinipaidat pääsevät jatkamaan pallon etualueelta verkon perukoille, mutta Jaron onneksi osuma oli puolittainen ja pallo meni lopulta selvästi ohi.

Pari minuuttia edellisen tilanteen jälkeen ottelu sai yllättävän käänteen. Jaron sivuvapaapotkun jälkeen RoPS käynnisti nopean vastahyökkäyksen, jonka katkaisi Samuel Haglund myöhäisellä taklauksella ja Jaro-pelaajien yllätykseksi erotuomari Jani Laaksonen nosti tilanteesta suoran punaisen kortin.

Jaron ensimmäinen vaarallinen tilanne nähtiin 33. minuutilla, kun Haglund nousi hienosti oikealta laidalta ja laukoi tulisesti 20 metristä ja Miikka Mujunen joutui torjumaan laukauksen kulmapotkuksi.

Seuranneesta kulmapotkusta nähtiin ottelun avausmaali. Sotelon kulmapotku tuli tarkasti pilkun tuntumaan, jossa Johan Brunell nousi korkeimmalle ja puski upeasti pallon maaliin ja Jaro johti 0-1.

Jaro joutui samassa yhteydessä tekemään vaihdon, kun itseään loukannut Juuso Aalto jätti kentän ja hänen tilalleen asteli Jim Myrevik.

Sotelo oli järjestämässä myös Jaron seuraavaa tilannetta 38. minuutilla, kun hän pääsi keskittämään pitkän syötön jälkeen. Keskitys oli tuttua laatua ja Alex Ramsay nousi korkeimmalle maalin edessä ja pääsi puskemaan hyvästä paikasta, mutta pusku suuntautui päin Mujusta, joka torjui.

Jaro pelasi puoliajan loppuun tarkasti ja tauolle lähdettiin Jaron johtaessa 0-1.

Jaro teki tauolla yhden vaihdon, kun Macauley Chrisantus tuli Alex Ramsayn tilalle.

Jaro aloitti toisen puoliajan hyvin, mutta RoPS iski maalin heti ensimmäisestä tilanteestaan 51. minuutilla. Sami Sipolan keskitys pomppasi inhottavasti juuri Thomas Olsenin edessä, eikä Jaro-vahti pystynyt palloa koppaamaan. Irtopallo jäi sinipaidoille ja Rasmus Degerman laukoi pallon alakulmaan lukemiksi 1-1.

Neljä minuuttia myöhemmin RoPS sai pilkun, kun Toró yritti suojata palloa päätyrajan yli, mutta osui kyynärpäällään Lutumba-Pitahin kasvoihin ja tilanteesta tuomittiin ansaitusti rangaistuspotku. Ennen kuin rangaistuspotkua päästiin antamaan, Jani Laaksonen hermostui toden teolla Jaron pelaajille. Laaksonen antoi tilanteessa peräti kolme varoitusta ja niistä kaksi viimeistä Sotelolle, ja Jaro joutui siis kahden miehen vajaalle. Lopulta tilanne rauhoittui sen verran, että Simo Roiha laukoi rangaistuspotkun varmasti maaliin ja peli oli jo 2-1.

71. minuutilla Jaro teki kaksi vaihtoa, kun Toró ja Remesaho tekivät tilaa Albin Björskogille sekä pitkästä loukkaantumisesta toipuneelle Tyler Reidille.

77. minuutilla Samuel Haglund tuli vaihtoon ja hänen tilalleen tuli Simon Uusitalo, joka teki samalla debyyttinsä Ykkösessä.

RoPS:n kolmas maali nähtiin 79. minuutilla. Thomas Olsen torjui hyvin ensimmäisen laukauksen, mutta irtopallo tuli kuin tarjottimella Simo Roihalle, jolla oli helppo työ laittaa pallo tyhjään maaliin. 3-1 oli myös ottelun loppulukemat ja pisteet jäivät Rovaniemelle.