TPS voitti Turussa

TPS osoittautui odotetusti vaikeaksi vastustajaksi. Kummankin puoliajan alussa tehdyt nopeat maalit veivät TPS:n voittoon lukemin 4–1 (2–0).

Jaro muutti joukkueen aloituskokoonpanoa viikko sitten pelattuun MuSa-otteluun verrattuna. Loukkaantuneen Torón ja pelikiellossa olevan Sotelon lisäksi kokoonpanosta puuttui myös Patrick Byskata. Byskatan perheellä on lähipäivinä tiedossa perheenlisäystä, joten ”Patu” jäi kotiin joukkueen matkatessa Turkuun jo perjantaina. Aloituskokoonpanossa keskikentälle tuli hänen tilalleen Samuel Uusitalo.

Ottelu käynnistyi kummankin joukkueen osalta hieman haparoiden. TPS piti kuitenkin palloa enemmän hallussaan ensimmäisten kymmenen minuutin aikana. 11. minuutilla TPS sai oikeasta laidasta vapaapotkun. Se ei johtanut mihinkään, mutta TPS loi tämän jälkeen kunnon painetta Jaron maalia kohti. Tilanne päättyi siihen, että Jaron pelaaja pysäytti päädystä tulevan keskityksen kädellään. Tuomari ei epäröinyt, vaan osoitti rangaistuspotkua. Ilari Mettälä rullasi pallon maaliin helposti, Jaron maalivahdin Thomas Olsenin arvatessa suunnan väärin. TPS meni 1–0 johtoon 13. minuutilla.

TPS jatkoi melko korkealta painostamista ja Jarolla oli suuria vaikeuksia saada pelinsä sujumaan. Johan Brunell tarjoili hienon, pitkän syötön Albin Björkskogille 16. minuutilla. Björkskog ei valitettavasti saanut palloa täysin kiinni ja tilanne vesittyi. Muutamaa minuuttia myöhemmin, 19. peliminuutilla TPS nousi kahden maalin johtoasemaan. Albinjon Muzaci syötti upeasti vasemmalta laidalta vapaana olevalle Kasper Hämäläiselle, koko Jaron puolustuksen yli. Hämäläisellä oli ruhtinaallisesti aikaa ja hän puski pallon oikean tolpan viereen – Olsenilla ei ollut mitään mahdollisuuksia. TPS jatkoi paikkojen luomista ja 25. minuutilla 3–0 tilanne oli todella lähellä. Serge Atakayi murtautui oikealta laidalta läpi ja syötti hienosti Mettälälle. Tämä oli kuitenkin hieman epätasapainossa ja laukaus meni reilusti yli viiden metrin linjan.

Jaro pääsi vähitellen paremmin kiinni peliin vaikean alun jälkeen. Joukkue piti palloa hallussaan pitkiä jaksoja, muutamaa kulmaa lukuun ottamatta vaarallisia tilanteita ei kuitenkaan päästy luomaan. 40. peliminuutilla Jeremiah Streng nousi kuitenkin hienon kuvion jälkeen rangaistusalueen reunaa ja laukoi kohti maalia. Jere Koponen TPS:n maalilla pystyi kuitenkin helposti pelastamaan tilanteen. Minuuttia myöhemmin Streng oli jälleen rangaistusalueen sisällä; tälläkin kertaa TPS:n puolustus pystyi selvittämään tilanteen. Sen sijaan TPS sai vielä yhden mahdollisuuden, kun peliä oli pelattu 43 minuuttia. Atakayin ja Mettälän hieno peli järjesti Atakayille keskityksen päädystä. Matala keskitys löysi Hämäläisen, mutta hänen viimeistelynsä meni maalin yli. Ensimmäisen puoliajan lisäajalla TPS:n hyökkääjä Serge Atakayi loukkaantui juoksutilanteessa niin, että hän joutui poistumaan kentältä, tilalle tuli Elmo Heinonen.

Joukkueet menivät tauolle TPS:n ollessa selvässä 2–0 johdossa.

Jaro aloitti toisen puoliajan hyökkäävästi ja joukkueella oli pelillisesti yliote. 47. minuutilla Samuel Haglund etenee oikealla reunalla ja saa mahdollisuuden viimeistelyyn, mutta laukaus menee valitettavasti korkealta yli. Hetkeä myöhemmin Jaro rakentaa hienon hyökkäyksen: Albin Björkskog ja Samuel Haglund tekevät yhteistyötä, mutta hyökkäyksestä saadaan vain tulokseton kulmapotku. 49. peliminuutilla vaihdosta tullut TPS-pelaaja Heinonen saa keltaisen kortin, käytettyään kyynärpäätä Jim Myrevikiä vastaan.

Jaron hieno peli saa kuitenkin äkillisen keskeytyksen, kun TPS onnistuu näennäisesti vaarattomasta tilanteesta lisäämään johtoasemaansa. Pelikello näyttää 55:ttä minuuttia. TPS:n ykkösmaalitykki Joakim Latonen saa unelmaosuman yli 30 metristä ja vaikka Olsen on hyvin tilanteessa mukana, hän ei ylety kovaan laukaukseen, joka uppoaa maaliin juuri riman alle. TPS johtaa lukemin 3–0. TPS jatkaa painostamistaan ja heti seuraavalla peliminuutilla Albinjon Muzaci on täysin vapaana Olsenin kanssa, mutta Olsen pelastaa tilanteen upean jalkapelinsä ansiosta. 63. minuutilla TPS ratkaisee lopulta komealla maalilla. TPS:n keskipuolustaja Juhani Pikkarainen saa kaikessa rauhassa antaa vasemman jalan keskityksen Jaron puolustuksen yli. Albinjon Muzaci ilmestyy paikalle ja puskee pallon maaliin Thomas Olsenin yli. Peli on 4–0.

Kun peliä on pelattu 66 minuuttia, Jaro tekee tuplavaihdon. Juuso Aalto ja Markus Kronholm tulevat ulos, ja kentälle sisään tulevat Alex Ramsay ja Roni Björkskog. Jaro jatkoi pallon hallussapitoa ja 69. minuutilla vaihdosta tullut Ramsay ja Jeremiah Streng pelasivat hienosti yhteen. Lopputuloksena oli kuitenkin vain kaksi kulmaa.

Pelikellon näyttäessä 71:ää minuuttia Muzacista olisi voinut tulla kahden maalin tekijä, mutta ollessaan täysin vapaana rangaistusalueella hänen viimeistelynsä oikealta annettavan keskityksen muodossa meni maalin yli. Peliä oli jäljellä 20 minuuttia, ja Jaro teki lyhyessä ajassa kaksi vaihtoa. Ensin 76. minuutilla Macauley Chrisantus korvasi Albin Björkskogin ja 78. minuutilla Samuel Uusitalo joutui heittämään pyyhkeen kehään loukkaantumisen takia. Hänen tilalleen kentälle tuli kauden debyyttinsä tekevä Pavle Milosavljevic.

Pelin loppuosa oli tapahtumarikas. Elmo Heinonen sai 87. minuutilla toisen keltaisen korttinsa ja sai poistua etuajassa suihkuun punaisen kortin saattelemana. Jaro jatkoi painostamista ja minuuttia myöhemmin Remesaho saa aikaan kovan laukauksen, jonka Koponen kuitenkin saa suoraan syliinsä. Jaron painostus toi TPS:lle mahdollisuuden vastahyökkäyksiin ja Jaron puolustuksen huonon syötön seurauksena Muzaci oli yksin Olsenin kanssa. Tälläkin kertaa Olsen veti pidemmän korren ja venyi upeaan pelastukseen. Toisen puoliajan viimeisellä lisäminuutilla Jaro sai uuden kulman, jonka tällä kertaa laittoi Roni Björkskog. Maalin edustan sekasortoisessa tilanteessa pallo osui TPS-pelaajan käteen ja tuomari osoitti pilkkua. Jeremiah Streng asteli pallon taakse ja laukoi sen maalin oikean tolpan vierestä sisään. Maalivahti Koponen oli hyvin tilanteessa mukana, mutta laukaus oli sen verran kova, ettei hän ehtinyt palloon. Peli päättyi tähän ja kotijoukkue vei oikeutetusti voiton lukemin 4–1. Tuloksen myötä Jaron mahdollisuudet nousuun ovat jatkossa häviävän pienet. Joukkueella on toiseen sijaan nyt kahdeksan pistettä. RoPS pitää tuota sijaa ja on pelannut yhden ottelun vähemmän. Sarjajohtaja TPS:aan on yhdeksän pistettä. Sarjassa on vielä neljä peliä jäljellä.

Joni Remesaho totesi Ruutu+:n haastattelussa pelin jälkeen, että joukkue oli nukuksissa ensimmäisen puoliajan alussa, samoin kuin toisella puoliajalla hyvän aloituksen jälkeen. Joukkue yritti todella vielä taistella tilanteen ollessa 3–0, mutta neljäs maali oli jo liikaa. Joni totesi myös, että joukkue jatkaa taisteluaan kaikissa jäljellä olevissa peleissä, sen jälkeen nähdään mikä tilanne joukkueen osalta on.