TPS vahvempi viiden maalin illassa

FF Jaro menetti jälleen johtonsa, kun taukojohto vaihtui toisella puoliajalla tappioksi. Eliecer Espinosa kuritti Jaroa hattutempullaan ja ottelu päättyi värikkäiden vaiheiden jälkeen lukemiin 3-2 (1-2).

Niklas Käcko oli muovannut Jaron avauskokoonpanoa aavistuksen torstain pelin jälkeen. Ville Seppä korvasi maalissa Topi Valtosen, jolla oli edellisenä päivänä ollut ylioppilasjuhlat. Johan Brunell palasi puolustukseen kuin myös Otto Hirvonen. Pirteästi torstaina vaihdosta sisään tullut Severi Kähkönen otti avauspaikan keskikentän kärjestä. Axel Vidjeskog puolestaan oli ottanut oikean laitahyökkääjän paikan. Muodostelma Jarolla oli 4-3-3.

Ottelu alkoi Jaron kannalta surullisissa merkeissä, sillä vain reilut kolme minuuttia oli pelattu, kun peli oli 1-0. TPS pääsi keskialueella Jaron prässin alta pois ja pallo pelattiin Oskari Jakoselle juoksuun. Jakonen pudotti pallon rangaistusalueen rajalle Espinosalle, joka laukoi varmasti pallon maata pitkin ohi Sepän ja Jaro joutui takaa-ajajaksi heti alkuhetkiltä lähtien.

Jarolla kesti hetki päästä peliin mukaan, mutta pikku hiljaa vieraat saivat omaa peliään toimimaan. Jaro iski tasoituksen 17. minuutilla, kun Jaro pelasi pallon muutamalla syötöllä vasemmalta oikealle, jossa Hirvosella oli paljon aikaa ja tilaa. Hirvosen keskitys oli täydellinen ja pallo tavoitti Kähkösen, joka puski pallon varmasti pompun kautta verkkoon ja peli oli 1-1.

Jaro siirtyi riemukkaasti johtoon 28. minuutilla, kun Kristian Heinolaiselle tuli keskialueella helppo pallonmenetyst ja Washilly Tshibasu käänsi tilanteen nopeasti. Tshibasun matala keskitys oli erinomainen ja itsensä fiksusti vapaaksi tehnyt Jahir Barraza ohjasi pallon oikealla jalallaan aivan takatolpan viereen ja Jaro siirtyi 1-2 johtoon.

Jaro piti avauspuoliajalla palloa ehkä aavistuksen enemmän, mutta kotijoukkue hyökkäsi aggressiivisesti ja loi pari puolittaista tilannetta. Kenties paras tilanne tuli nopean vapaapotkun jälkeen Mika Mäkitalolle, joka pääsi laukomaan rangaistusalueen sisältä suoraan ilmasta, mutta laukaus meni lopulta melko selvästi ohi.

Jarolle oli avautua tilanne lisätä johtoaan, kun Kähkönen pelattiin puolustuslinjan taakse näppärillä syötöillä. Kähkönen yritti syöttää vielä Barrazaa vapaaksi, mutta Rasmus Holma pääsi peittämään Kähkösen syötön.

Tauolle siirryttiin Jaron johtaessa 1-2.

TPS sai huippupaikan, kun toinen puoliaika oli vanhentunut vain pari minuuttia. Holma tuli keskialueella kovaa Barrazan selkään, mutta erotuomari ei tilanteessa nähnyt rikettä. TPS lähetti välittömästi pitkällä syötöllä Espinosan puolittaiseen läpiajoon, mutta Ville Seppä pelasti Jaron erinomaisella jalkatorjunnalla.

Seppä sai lisää torjuntatöitä pari minuuttia myöhemmin, kun syöttö tuli hieman onnekkaasti Solomon Duahille, joka sai oikean jalkansa vapaaksi ja viritti hienon laukauksen kohti takakulmaa, mutta Sepän loistovenytys esti maalin syntymisen.

TPS:n toisen puoliajan alun hurja paine hellitti, mutta juuri kun näytti, että Jaro ottaa pelin haltuunsa, iski kotijoukkue pelin tasoihin. Sepän maalipotku jäi hieman vajaaksi ja TPS pääsi nopeaan hyökkäykseen. Tilanne näytti olevan Jaron hallussa, mutta Espinosa sai jalkansa vapaaksi noin 20 metrissä ja laukoi voimalla pallon voimalla etukulmaan ohi Sepän ja peli oli 2-2.

Jaro teki ensimmäisen vaihtonsa heti tasoitusmaalin jälkeen, kun hyvän ottelun pelannut Kähkönen teki tilaa Joni Remesaholle. Vaihdon seurauksena Axel Vidjeskog siirtyi kymppipaikalle ja Remesaho tuli oikealle.

Espinosan hattutemppu oli valmis 73. minuutilla. Jaro lahjoitti pallon useaan kertaan TPS:lle keskialueella ja lopulta TPS rankaisi ja Espinosa pelattiin nokikkain Sepän kanssa ja Espinosan viimeistely oli varma ja tilanne oli 3-2.

Pari minuuttia maalin jälkeen Jarolle tuli paikka tasoittaa. Vidjeskogin keskitys tuli pelaajien läpi taka-alueelle, jossa Remesaho pääsi yrittämään pienestä kulmasta, mutta Anton Lepola torjui jaloillaan. Tämän jälkeen jalkansa pidellyt Milosavljevic tuli vaihtoon ja hänen tilalleen asteli Toni Takamäki.

83. minuutilla Darvin Chavezin keskitys tuli rangaistusalueella Tshibasulle, joka laukoi suoraan ilmasta, mutta osuma oli heikko ja laukaus epäonnistui. Tilanteen jälkeen Jaro teki kolmannen vaihtonsa, kun Papa Niang tuli Vidjeskogin tilalle.

Jaro oli senttien päässä tasoituksesta reilut kolme minuuttia ennen loppua, kun Niangin syöttö tuli pelaajien läpi Barrazalle, jonka laukaus oli painumassa etukulmaan, mutta Lepola sai sormenpäänsä laukauksen eteen ja TPS selvisi.

Jaro pyrki lopussa luomaan painetta TPS:n maalille, mutta ei onnistunut enää luomaan mitään vaarallista, joten peli päättyi TPS:n voittoon lukemin 3-2.

3-2

4' Espinosa Calvo Eliecer 1-0
17' Kähkönen Severi 1-1
28' Barraza Flores Jahir 1-2
61' Espinosa Calvo Eliecer 2-2
73' Espinosa Calvo Eliecer 3-2

FF Jaro

1 Seppä Ville
2 Hirvonen Otto
4 Milosavljevic Pavle
78' Takamäki Toni
6 Brunell Johan
7 Clement Anthony Dafaa 70'
15 Chavez Ramirez Darvin Francisco
16 Kähkönen Severi
62' Remesaho Joni
17 Barraza Flores Jahir
18 Robles Ramirez Luis Enrique
19 Vidjeskog Axel
83' Niang Papa Amadou
22 Tshibasu Kalala Washilly

Vaihtopelaajat
5 Takamäki Toni
8 Niang Papa Amadou
11 Alasuutari Jaakko
12 Moore Walter
21 Myrevik Jim
24 Remesaho Joni
36 Valtonen Topi

TPS

2 Moundi Alim
3 Heinolainen Kristian 90+01'
4 Holma Rasmus
8 Mäkitalo Mika 57'
67' Karlsson Jesper
9 Jakonen Oskari
14 Schultz Otto 66'
79' Lando Fusu Jessy
16 Muzaci Albijon
85' Salminen Juho
17 Espinosa Calvo Eliecer
21 Duah Solomon
25 Hernandez Basanta Aldayr
27 Lepola Anton

Vaihtopelaajat
1 Mujunen Miikka
6 Peräaho Jonni
11 Ääritalo Mika
15 Salminen Juho
20 Karlsson Jesper
23 Latonen Joakim
42 Lando Fusu Jessy